αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις γρήγορες κινήσεις για να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Τρεις γρήγορες κινήσεις για να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Η σύγκριση είναι μια από τις πιο κοινές συμπεριφορές εκεί έξω. Συχνά εμφανίζεται παράλληλα με άλλες καταστάσεις όπως το άγχος ή η κατάθλιψη- και μπορεί να οδηγήσει σε μπελάδες όσους υποφέρουν από αυτό.

Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους είναι ένα στοιχείο χαρακτήρα που πολύ λίγοι από εμάς μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν έχουμε. Οι περισσότεροι από εμάς κοιτάμε τους γύρω μας και νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Είτε πρόκειται για δουλειά, αγάπη, οικονομικά, εμφάνιση, υλικά αγαθά, οικογενειακές σχέσεις ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ανθρώπινης ζωής, η σύγκριση… σέρνεται απροσδόκητα και βαραίνει το μυαλό μας.

Συχνά ξεκινάει σε νεαρή ηλικία, ίσως όταν είμαστε στο σχολείο και κοιτάμε το σακίδιο του φίλου μας που είναι πολύ πιο μοντέρνο από το δικό μας.

Στην εποχή των social media βέβαια η σύγκριση έχει γίνει πιο έντονη από ποτέ. Αρκεί ένα scroll για να συγκρίνεις τον εαυτό σου… με τις ζωές των άλλων.

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε αυτό το τοπίο; Εδώ είναι 3 γρήγορες κινήσεις για να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Πείτε «μπράβο» στον εαυτό σας

Σίγουρα, οι συγκρίσεις μπορεί να σας έχουν παρασύρει, αλλά υπάρχουν πολλά για να γιορτάσετε.

Όποιος κι αν είσαι και ό,τι κι αν κάνεις, είσαι μοναδικός, ξεχωριστός και έχεις ένα καταπληκτικό σύνολο χαρακτηριστικών.

Έχεις πετύχει πράγματα στη ζωή σου. Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που έχετε επιτύχει, όσο απτά ή άυλα κι αν είναι, και χρησιμοποιήστε τα ως κίνητρό.

Αν πρέπει να συγκρίνετε με κάποιον, συγκρίνετε αυτό που είστε σήμερα με αυτό που ήσασταν στο παρελθόν και θαυμάστε πόσο μακριά έχετε φτάσει.

Μειώστε τον χρόνο σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το είπαμε και πριν. Τα social media μπορούν να σε βάλουν σε έναν φαύλο κύκλο.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μεριμνήστε για τον χρόνο που αφιερώνετε στα social media. Δώστε στον εαυτό σας δέκα λεπτά την ημέρα για να ελέγξει τα accounts σας. Αφαιρέστε τις εφαρμογές από το τηλέφωνό σας, αν χρειάζεται. Επίσης μην παρακολουθείτε εκείνα τα άτομα που προκαλούν σκέψεις σύγκρισης.

Θυμήσου και το άρθρο: «Έκοψα τα social media για ένα μήνα. Εδώ είναι 5 απρόσμενα πράγματα που μου συνέβησαν».

Εστιάστε στα πράγματα και στους ανθρώπους που έχουν σημασία

Τείνουμε να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε τόσο καλά και των οποίων τη ζωή βλέπουμε μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σταματήστε να δίνετε σε αυτούς τους ανθρώπους τόσο μεγάλη προσοχή και τόση επιρροή στις σκέψεις και τη ζωή σας. Αντίθετα, εστιάστε ξανά στους στενούς φίλους και την οικογένειά σας. Να είστε πιο παρόντες στις αλληλεπιδράσεις σας μαζί τους.

Βγείτε έξω, γυμναστείτε, διαβάστε ή εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα που θέλατε να ξεκινήσετε. Όσο πιο απασχολημένος είστε, τόσο λιγότερο χρόνο θα έχετε να ανησυχείτε για το τι κάνουν όλοι οι άλλοι.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας καλά, τρώγοντας φαγητό που σας βοηθά και αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε. Το να φέρεστε στον εαυτό σας με σεβασμό θα δώσει ώθηση στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =