αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο δεν πιστεύει στον εαυτό του

Πέντε συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο δεν πιστεύει στον εαυτό του

Η πίστη στον εαυτό μας είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων μας. Έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τις ικανότητές μας.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν στον εαυτό τους. Εδώ είναι 5 συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο δεν πιστεύει στον εαυτό τους. Αν έχεις κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, ήρθε η ώρα να τα ξεπεράσεις.

1. Απολογούνται πολύ

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιον/α που λέει συγνώμη πολύ συχνά; Ακόμα κι όταν δεν έχει κάνει τίποτα κακό.

Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ εκείνων που δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Αυτά τα άτομα έχουν την τάση να απολογούνται υπερβολικά, συχνά για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνονται καν. Μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν πάντα άδικο ή προσπαθούν να αποφύγουν τη σύγκρουση με κάθε κόστος.

2. Αποφεύγουν να ρισκάρουν

Αυτό είναι ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπεποίθηση.

Συχνά αποστρέφονται το ρίσκο. Προτιμούν να μένουν σε αυτό που ξέρουν, αποφεύγοντας οτιδήποτε φαίνεται… αβέβαιο ή άγνωστο.

Φοβούνται ότι αν δοκιμάσουν κάτι νέο και αποτύχουν, απλώς θα επιβεβαιώσουν την αμφιβολία τους για τον εαυτό τους.

Αν παίζετε πάντα με ασφάλεια, θυμηθείτε ότι το να ρισκάρετε θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι σπουδαίο. Και ακόμα κι αν δεν λειτουργήσει όπως σχεδιάστηκε, τουλάχιστον θα μάθετε κάτι νέο.

3. Ψάχνουν συνεχώς την αποδοχή των άλλων

Συχνά αναζητούν την επικύρωση από τους άλλους. Αναζητούν εξωτερική έγκριση για να επιβεβαιώσουν την αξία τους.

Αυτά τα άτομα δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τη δική τους κρίση και συχνά βασίζονται σε άλλους για να επικυρώσουν τις αποφάσεις, τις ιδέες ή τις πράξεις τους.

Μπορεί να ζητούν συνεχώς τη γνώμη των άλλων ή να αισθάνονται άβολα όταν δεν λαμβάνουν θετικά σχόλια. Τα άτομα που αναζητούν υπερβολική επικύρωση είναι πιο πιθανό να αισθάνονται απόρριψη ή παραμελημένοι όταν δεν τη λαμβάνουν.

4. Υποβαθμίζουν τις επιτυχίες τους

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που απλώς αποσιωπά… τα επιτεύγματά του σαν να μην είναι κάτι σπουδαίο; Ακόμα κι όταν έχουν πετύχει κάτι εκπληκτικό, το αποσιωπούν σαν να μην είναι τίποτα.

Αυτό είναι ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπεποίθηση.

Αυτά τα άτομα συχνά υποβαθμίζουν τις επιτυχίες τους. Μπορεί να αποδίδουν τα επιτεύγματά τους στην τύχη, στο timing ή στη βοήθεια άλλων, αντί να αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά και τις δεξιότητές τους.

Είναι σαν να φοβούνται να αποκτήσουν την επιτυχία, επειδή δεν πιστεύουν ότι την αξίζουν πραγματικά.

Είναι εντάξει να γιορτάζετε τα επιτεύγματά σας. Έχετε δουλέψει σκληρά για αυτά και σας αξίζει απολύτως κάθε κομμάτι της επιτυχίας σας.

Δεν πειράζει ακόμα και να κάνεις λάθη. Κάθε απόφαση, σωστή ή λάθος, είναι μια ευκαιρία μάθησης και ένα σκαλοπάτι προς την ανάπτυξη.

5. Φοβούνται την κρίση

Σε κανέναν δεν αρέσει να κρίνεται. Αλλά για όσους δεν έχουν αυτοπεποίθηση, αυτός ο φόβος ενισχύεται. Ανησυχούν συνεχώς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς.

Έχουν εμμονή με κάθε λέξη που λένε, κάθε ενέργεια που κάνουν.

Και η αλήθεια είναι ότι αυτός ο φόβος μπορεί να τους παραλύει. Μπορεί να τους εμποδίσει να πουν τη γνώμη τους, να είναι ο εαυτός τους, να κάνουν πράγματα που αγαπούν.

Είναι σαν να περπατούν συνεχώς πάνω σε τσόφλια αυγών, πάντα μαντεύοντας τον εαυτό τους.

Εδώ είναι όμως μια ωμή, ειλικρινής αλήθεια: Οι άνθρωποι θα σας κρίνουν ό,τι κι αν γίνει. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις ή τις απόψεις τους. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε είναι πόσο θα το αφήσετε να σας επηρεάσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =