αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλάνε χρόνο σε αυτά τα 6 πράγματα

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλάνε χρόνο σε αυτά τα 6 πράγματα

Νιώθετε κολλημένοι ή στάσιμοι εκεί που βρίσκεστε στη ζωή σας, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να προχωρήσετε;

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να ανακαλύψετε 6 πράγματα που μπορεί να σας εμποδίζουν να προχωρήσετε. Στόχος είναι να σταματήσετε να χάνετε χρόνο σε αυτά και να αποκτήσετε ώθηση προς τα εμπρός. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλάνε χρόνο σε αυτά τα 6 πράγματα.

1. Στο παρελθόν

Είτε είστε βυθισμένοι στη λύπη για πράξεις του παρελθόντος, είτε συνεχίζετε να έχετε εμμονή με τις «ημέρες δόξας» σας, δεν πρόκειται να προχωρήσετε, εάν το βλέμμα σας είναι καρφωμένο σε ένα σημείο που είναι μέρες, εβδομάδες ή χρόνια πίσω σας.

Αν και είναι σημαντικό να μαθαίνετε από προηγούμενες εμπειρίες, το να ξοδεύετε πολύ χρόνο για να σκεφτείτε πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε, θα σας κάνει να χάσετε τις πολύτιμες στιγμές που σας απομένουν.

Κάθε λεπτό που ξοδεύετε άσκοπα σκεπτόμενοι τι έπρεπε/θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά, είναι ένα λεπτό χαμένο.

2. Η ψευδαίσθηση της ασφάλειας…

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο προσηλωμένοι στην ιδέα του να αισθάνεστε ασφαλείς, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αφήσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξισώνουν την ασφάλεια με το να είσαι άνετος και μακριά από οτιδήποτε ενοχλητικό.

Σκεφτείτε το ως εξής: Οι άνθρωποι μπορούν να βάλουν τους θησαυρούς τους σε ένα κουτί  με μια κλειδαριά και να πιστεύουν ότι θα είναι ασφαλείς από την κλοπή. Και μπορεί να είναι. Μέχρι που κάποιος κλέψει αυτό το κουτί κλειδαριάς και το σπάσει.

Αντί να προσηλώνεστε στο να θέλετε να αισθάνεστε ασφαλείς, επικεντρωθείτε στο να είστε όσο το δυνατόν πιο ικανοί, ώστε να μπορείτε να ξεπεράσετε οτιδήποτε σας φέρει η ζωή.

3. Φόβος για το μέλλον

Κανείς μας δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο φόβος της αβεβαιότητας εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να βιώσουν πραγματικά υπέροχα πράγματα.

Σκεφτείτε όλες τις καλύτερες εμπειρίες που είχατε στη ζωή. Δεν θα τις είχατε αν φοβόσασταν πολύ να μπείτε σε αυτό που εκτυλίσσεται, σωστά;

Προσπαθήστε να δείτε το άγνωστο μέλλον με ουδετερότητα και περιέργεια- και όχι με τρόμο.

4. Η ιδέα ότι έχεις τον έλεγχο σε όλα

Μια από τις καλύτερες συμβουλές είναι να δώσεις προσοχή στα πράγματα που μπορεις να ελέγξεις ή να αλλάξεις- και να αφήσεις τα υπόλοιπα.

Μπορούμε να ελέγξουμε πώς συμπεριφερόμαστε (ως επί το πλείστον), και τα υπόλοιπα είναι έξω από τα χέρια μας.

Επομένως, μην χάνετε χρόνο αγχωμένοι με πράγματα στα οποία έχετε ελάχιστο έως καθόλου έλεγχο. Απλώς προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε και αντιμετωπίστε τα καθώς ξετυλίγονται.

5. Το να είσαι ανταγωνιστικός με τους άλλους

Άλλοι άνθρωποι δεν υπάρχουν για να τους ανταγωνιστείς.

Εάν σπαταλάτε τον χρόνο σας προσπαθώντας να ξεπεράσετε απλά τους γύρω σας, προσπαθώντας να διασφαλίσετε ότι έχετε το καλύτερο σώμα, ότι έχετε καλύτερο αυτοκίνητο, μια πιο καλη δουλειά και ούτω καθεξής, ήρθε η ώρα να επανεξετάστε τις προτεραιότητές σας.

Εστιάστε την προσοχή σας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία για εσάς ως άτομο, παρά σε αυτό που θα σας κάνει να φαίνεστε «καλύτεροι» από τους γύρω σας.

Στο τέλος της ζωής σας, θα θέλετε να κοιτάξετε πίσω και να είστε ευγνώμονες για τα χρόνια που αφιερώσατε κάνοντας πράγματα που αγαπήσατε.

6. Οι απόψεις των άλλων

Ένας από τους χειρότερους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι χάνουν πολύτιμο χρόνο είναι να ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς.

Οι μόνοι άνθρωποι των οποίων οι απόψεις θα πρέπει να έχουν πραγματικά σημασία είναι οι δικοί σας και μερικοί άνθρωποι που θεωρείτε ότι βρίσκονται εκεί που θέλετε να πάτε.

Οι απόψεις τυχαίων αγνώστων που συναντάς στο δρόμο ή ανθρώπων που δεν άντεχες… όταν ήσουν στο γυμνάσιο, δεν έχουν σημασία.

Το να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς θα σας κρατήσει μακριά από την αυθεντικότητα και την ορμή προς τα εμπρός. Είναι εύκολο να παρασυρθείς. Ειδικά στην εποχή μας, όπου όλοι… έχουν άποψη για όλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =