αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο θα κοστίζει να αγοράσεις ένα πολυτελές διαμέρισμα στο πρώην κτίριο του Μινιόν

Πόσο θα κοστίζει να αγοράσεις ένα πολυτελές διαμέρισμα στο πρώην κτίριο του Μινιόν

Σε φουλ ρυθμούς τρέχουν οι εργασίες στο πρώην κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας. Στο εμβληματικό κτίριο θα γίνουν, μεταξύ άλλων, πολυτελή διαμερίσματα.

Πόσο θα κοστίζει να αγοράσεις ένα τέτοιο διαμέρισμα; Οι τιμές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Στο κτίριο θα κατασκευαστούν κατοικίες επιφάνειας περίπου 60 έως 125 τ.μ., σε συνολικά 4.000 τετραγωνικά μέτρα.

«Ήδη έχουμε τοποθετηθεί και σε άλλα ακίνητα, όχι όμως στα πολυτελή ή στα φοιτητικά αλλά στη μεσαία κατηγορία. Τα σπίτια στο Μινιόν θα απευθύνονται στη μεσαία προς ανώτερα εισοδήματα», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών. Συμπλήρωσε πως «η στέγαση είναι παγκόσμιο ζήτημα, που οξύνεται δημιουργώντας και κοινωνική ένταση και κοινωνικές συγκρούσεις, όπως προβλέπει ο ΟΗΕ. Αναγκαστικά θα μπούμε στην κατοικία για το μέσο εισόδημα».

Βέβαια οι τιμές που θα προκύψουν, μάλλον απευθύνονται περισσότερο σε ανθρώπους με ανώτερα εισοδήματα. Μάλιστα οι τιμές αυτές δεν διαφέρουν πολύ… από αυτές που ισχύουν στο μέγα project του Ελληνικού. Στις γειτονιές που δημιουργεί η Lamda Development στα σύνορα του οικοπέδου με τον Άλιμο, αλλά και κοντά στη λεωφόρο Ποσειδώνος, οι τιμές θα ξεκινούν από 5.900 ευρώ ανά τ.μ. και θα φτάνουν τα 7.200, ενώ η μεσή τιμή μίας κατοικίας στην ανάπτυξη Little Athens – που έχει ήδη λανσαριστεί στους υποψήφιους αγοραστές – έχει μέση τιμή 7.500 ευρώ/τ.μ., ενώ η μέση τιμή των οικιστικών projects που καθίστανται διαθέσιμα από το β’ εξάμηνο του 2023 ανέρχεται σε 7.600 ευρώ/τετραγωνικό σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Lamda.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις όπου οι τιμές εκτοξεύονται. Τα παραθαλάσσια σπίτια – δηλαδή τα διαμερίσματα του Riviera Tower, τα διώροφα και τριώροφα condos και τα οικόπεδα των πολυτελών βιλών – πωλήθηκαν κατά μέσο όρο αντί 12.300 ευρώ/τ.μ. και αντί 30.000 ευρώ το τετραγωνικό τα πιο προνομιακά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα σπίτια που μπορείς να αγοράσεις τώρα στον Πειραιά με κάτω από 70.000 ευρώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =