αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 πράγματα στα οποία λένε «ναι» οι άνθρωποι που αξιοποιούν το 100% των δυνατοτήτων τους

Τα 6 πράγματα στα οποία λένε «ναι» οι άνθρωποι που αξιοποιούν το 100% των δυνατοτήτων τους

Για πολλούς από εμάς, το να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας φαίνεται σαν αδύνατο έργο. Μπορεί να έχουμε κολλήσει στις δουλειές μας με ωράριο 9-5 και δεν ξέρουμε καν από πού να ξεκινήσουμε.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ήδη πετύχει τόσα πολλά και μάλιστα έχουν ξεπεράσει αυτό που θα έπρεπε να έχουν, αν κοιτούσες τις ικανότητές τους μόνο στα χαρτιά.

Πώς το έκαναν;

Πρώτα απ ‘όλα, δεν δίστασαν να πουν «ναι» στα ακόλουθα πράγματα:

1) Νέες εμπειρίες

Ολοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αν δεν δοκιμάσεις νέα πράγματα, δεν μπορείς να πας στο επόμενο επίπεδο.

Οι νέες εμπειρίες μπορεί να είναι τόσο απλές όσο το να δοκιμάσετε ένα νέο φαγητό σε ένα τοπικό εστιατόριο, να κάνετε ένα road trip το Σαββατοκύριακο σε μια κοντινή πόλη που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ ή να παρακολουθήσετε μια τοπική έκθεση τέχνης.

Ακόμη και αυτές οι απλές στιγμές μπορούν να ανανεώσουν την οπτική σας και να φέρουν μια αίσθηση περιπέτειας στη ρουτίνα σας.

2) Ταξίδια

Τα ταξίδια δεν αφορούν μόνο την επίσκεψη σε νέα μέρη. Είναι ένας τρόπος να βυθιστείτε σε διαφορετικούς πολιτισμούς και εμπειρίες. Διευρύνουν τους ορίζοντές σας, βελτιώνουν την πολιτιστική σας επίγνωση και δημιουργούν μόνιμες αναμνήσεις.

Ακόμη και η εξερεύνηση του τοπικού σας περιβάλλοντος μπορεί να προσφέρει νέες προοπτικές, να σας δώσει έμπνευση και να σας οδηγήσει σε νέες ιδέες.

3) Προσωπικά challenges

Τα challenges στον εαυτό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτυχθείτε και να ανακαλύψετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα προκλήσεων που μπορείτε να αναλάβετε:

-Μάθετε μια νέα γλώσσα
-Αναλάβετε ηγετικό ρόλο στην δουλειά ή ηγηθείτε ενός project
-Ασχοληθείτε με ένα νέο άθλημα ή άσκηση, όπως αναρρίχηση, κολύμπι ή γιόγκα
-Ξεπεράστε έναν φόβο ή φοβία, όπως δημόσια ομιλία ή ύψη
-Θέστε έναν στόχο να δημιουργείτε και να δημοσιεύετε περιεχόμενο τακτικά, όπως ένα ιστολόγιο ή ένα κανάλι YouTube

Όπως μπορείτε να δείτε, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε.

4) Ανάληψη υπολογισμένων ρίσκων

Το να παίρνεις υπολογισμένα ρίσκα είναι σαν να κάνεις έξυπνα πονταρίσματα στη ζωή. Είναι να κάνετε καλά μελετημένες επιλογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι σπουδαίο.

Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να επενδύσετε ένα κομμάτι από τις αποταμιεύσεις σας σε κάτι στο οποίο πιστεύετε, όπως μετοχές ή μια μικρή παράπλευρη δραστηριότητα.

Ή μπορεί να σημαίνει ότι θα πάρετε μια ευκαιρία για μια νέα σχέση, γνωρίζοντας ότι μπορεί να φέρει χαρά και ανάπτυξη στη ζωή σας.

Το κλειδί είναι να κάνετε την έρευνα σας και να σκεφτείτε καλά τα πράγματα, ώστε να μην πετάτε απλώς… τα ζάρια, αλλά να παίρνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις που μπορούν να αποδώσουν μακροπρόθεσμα.

5) Έναρξη επιχείρησης

Κανείς δεν πρέπει να βιαστεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση, ειδικά αν απαιτεί μια μεγάλη αρχική επένδυση.

Η έναρξη της δικής σας επιχείρησης είναι μια ευκαιρία να μετατρέψετε το πάθος, τις δεξιότητες και τις ιδέες σας σε πραγματικότητα. Είναι ένα ταξίδι που περιλαμβάνει προσεκτικό σχεδιασμό, αφοσίωση και επιμονή.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιχειρήσεις και παράλληλα projects που δεν απαιτούν να ξοδέψετε όλες τις αποταμιεύσεις της ζωής σας και να χρεωθείτε.

Αλλά αν απλώς αναζητήσετε στο Google επιχειρήσεις με χαμηλές επενδύσεις, θα λάβετε εκατοντάδες ιδέες. Ακόμα κι αν δεν σας βγει, θα μάθετε πολλά και θα είστε έτοιμοι για την επόμενη υπέροχη ιδέα σας! Θυμήσου και το άρθρο: Έξι business projects που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη.

6) Βοήθεια σε άλλους

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό. Από το να βοηθήσεις έναν φίλο να μετακομίσει ή το επαγγελματικό mentoring σε ένα πεδίο που γνωρίζεις καλά.

Αυτές οι κινήσεις όχι μόνο ωφελούν αυτούς που βοηθάτε, αλλά ενισχύουν και τη δική σας αίσθηση του σκοπού και της ευημερίας σας.

Στην πραγματικότητα, το να βοηθάς τους άλλους είναι η… μυστική σάλτσα για την ευτυχία στη ζωή σου.

Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα ρεύμα, όπου το άτομο που βοηθήσατε θα βοηθήσει το επόμενο άτομο και ούτω καθεξής. Επίσης όταν βοηθάς κάποιον άλλο, είναι πιθανό και αυτός να σε βοηθήσει σε μία κρίσιμη στιγμή στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − four =