αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε θαυμάζει (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε θαυμάζει (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να καταλάβεις αν οι άνθρωποι πραγματικά σε θαυμάζουν και σε σέβονται. Μπορεί να μην εκφράζουν πάντα τα συναισθήματά τους ή να μην σας χαϊδεύουν την πλάτη.

Ωστόσο, ο θαυμασμός εμφανίζεται συχνά με διακριτικούς τρόπους που είναι εύκολο να παραβλέψετε, αν δεν δίνετε προσοχή.

Σε αυτό το άρθρο του It’s Possible θα δούμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι οι άνθρωποι σας εκτιμούν ιδιαίτερα, ακόμα κι αν δεν το λένε δυνατά.

1) Οι άνθρωποι ακούν προσεκτικά όταν μιλάτε

Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια ότι σε θαυμάζουν ιδιαίτερα οι άλλοι είναι ο τρόπος που ανταποκρίνονται όταν μιλάς.

Θα παρατηρήσετε ότι όταν μιλάτε, οι άνθρωποι τείνουν να ακούν προσεκτικά. Γέρνουν, διατηρούν οπτική επαφή και ανταποκρίνονται προσεκτικά στα point σας. Όλα αυτά δείχνουν ότι σας σέβονται.

2) Σέβονται τα όριά σου

Επίσης ένα σαφές σημάδι θαυμασμού είναι όταν οι άνθρωποι σέβονται τα όριά σου.

Εάν οι άνθρωποι στη ζωή σας σέβονται τα όριά σας χωρίς παράπονα ή αντίσταση, είναι καλό σημάδι ότι σας θαυμάζουν ιδιαίτερα.

Τα όρια είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν καταλάβετε πώς να θέσετε και να διατηρήσετε υγιή όρια, μπορείτε να αποφύγετε τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια έχουν ωθηθεί. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

3) Μιμούνται τις συμπεριφορές σας

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά όταν οι άνθρωποι θαυμάζουν κάποιον, συχνά… αντιγράφουν ασυνείδητα τη συμπεριφορά του. Αυτό είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο γνωστό ως «φαινόμενο χαμαιλέοντα».

Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η υιοθέτηση της ίδιας γλώσσας του σώματος ή εκφράσεων, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Ή κάτι πιο περίπλοκο, όπως τον τρόπο ομιλίας σας ή ακόμα και πτυχές του τρόπου ζωής σας.

Αυτή η συμπεριφορά είναι μια υποσυνείδητη επιβεβαίωση θαυμασμού και σεβασμού. Είναι ο τρόπος του εγκεφάλου να δημιουργήσει μια σύνδεση με κάποιον που αντιλαμβάνεται ως πολύτιμο ή με επιρροή. Αν παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας αρχίζουν να μιλάνε, να συμπεριφέρονται ή ακόμα και να ντύνονται σαν εσάς, δεν είναι απλώς κολακεία.

4) Εκτιμούν τη γνώμη σας

Όταν οι άνθρωποι σας θαυμάζουν, ζητούν τη συμβουλή σας. Τους ενδιαφέρει πραγματικά να ακούσουν τις σκέψεις και τις απόψεις σας για διάφορα θέματα.

Είτε πρόκειται για ένα προσωπικό δίλημμα, είτε για μια επαγγελματική απόφαση, ή ακόμα και για ένα ασήμαντο θέμα όπως η επιλογή μιας ταινίας, αν βλέπετε ανθρώπους να στρέφονται συχνά σε εσάς για συμβουλές, είναι ένα ενδεικτικό σημάδι θαυμασμού.

Εμπιστεύονται την κρίση σας και πιστεύουν ότι η συμβολή σας θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις. Αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης δεν χτίστηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι το αποτέλεσμα του συνεχούς θαυμασμού και του σεβασμού τους για εσάς. Όταν κάποιος ζητά τη συμβουλή σας, να θυμάστε ότι δεν αφορά μόνο το πρόβλημα. Είναι μια επιβεβαίωση του θαυμασμού τους για εσάς.

5) Θυμούνται μικρές λεπτομέρειες για εσάς

Θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο σου βιβλίο, μια παιδική σου ανάμνηση ή ακόμα και η παραγγελία σου για καφέ. Το γεγονός ότι θυμούνται αυτά τα δευτερεύοντα πράγματα, κάτι δείχνει.

Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια δείχνει ότι νοιάζονται πραγματικά για εσάς και τη ζωή σας. Αφιερώνουν χρόνο για να θυμηθούν αυτά τα μικρά πράγματα, γιατί σε εκτιμούν.

Δεν πρόκειται για καλή μνήμη. Εχει να κάνει με το να νοιάζονται αρκετά ώστε να σημειώνουν πράγματα που έχουν σημασία για εσάς. Αν παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι θυμούνται μικρές λεπτομέρειες για εσάς, συχνά είναι σημάδι βαθύ θαυμασμού και σεβασμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ. Βαφειάς: Κάποιοι λένε δεν βρίσκουν δουλειές. Ελάτε στα καράβια με μισθούς έως 15.000 ευρώ καθαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =