αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 6 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύω χρήματα: Εξηγεί ένας άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος στα 28 του

Τα 6 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύω χρήματα: Εξηγεί ένας άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος στα 28 του

Ο Jim Cramer έχει καταγράψει την δική του διαδρομή ως την κορυφή. Η αρχή ήταν δύσκολη. Για περίπου εννέα μήνες, όταν ήταν 20άρης, ζούσε στο αυτοκίνητό του. Όμως δεν σταμάτησε να βάζει 100 δολάρια στην άκρη κάθε μήνα για τις επενδύσεις του.

Όπως έχει δηλώσει στο CNBC, εκείνη την εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, δούλευε ως ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες και έβγαζε πολύ λίγα. Ενώ έλειπε σε ταξίδι για δουλειά, ένας κλέφτης μπήκε στο σπίτι του και έκλεψε ό,τι είχε. Άδειασε μέχρι και τον τραπεζικό λογαριασμό του, στον οποίο είχε τα χρήματα που χρειαζόταν για να πληρώσει το ενοίκιο.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι τον έδιωξαν από το σπίτι και κατέληξε να κοιμάται στο Ford αυτοκίνητό του, το οποίο πάρκαρε τη νύχτα στα σημεία ανάπαυσης του αυτοκινητοδρόμου. Για να αντέχει την κατάσταση… είχε μαζί ένα μπουκάλι Jack Daniel’s, θυμάται.

Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, όμως, επένδυε ένα μέρος από τα χρήματα που έβγαζε. Κάθε μήνα, έβαζε 100 δολάρια σε ένα αμοιβαίο της Fidelity.

Σήμερα είναι εκατομμυριούχος και γνωστός στο πιο ευρύ κοινό μέσα από την εκπομπή «Mad Money» που παρουσιάζει στο CNBC.

Eγινε εκατομμυριούχος σε ηλικία μόλις 28 ετών. Οι συμβουλές του για να γίνει κάποιος πλούσιος, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στην επένδυση. Λέει επίσης ότι πρέπει να προσέχετε πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας. Εδώ είναι 6 πράγματα για τα οποία δεν θα σπαταλήσει χρήματα – και ίσως πρέπει να τα λάβετε υπόψη σας επίσης.

Αχρείαστα πράγματα

Ο Cramer εξήγησε πρόσφατα ότι οι νεότεροι πρέπει να μάθουν να είναι πιο φειδωλοί. Σημείωσε ότι η Generation Z ξοδεύει υπέρογκα χρηματικά ποσά σε μη απαραίτητα πράγματα ή υπηρεσίες και στη συνέχεια παραπονιούνται ότι δεν έχουν χρήματα να επενδύσουν. Οι συστάσεις του περιλαμβάνουν την εξοικονόμηση των χρημάτων που κανονικά θα ξοδεύονταν για… ποτά μετά τη δουλειά. Και την επένδυσή τους. Ακόμη και λίγα δολάρια μπορούν να βοηθήσουν πολύ.

Τα άτομα που δυσκολεύονται να ξεκινήσουν θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες με βάση το τι είναι σημαντικό για αυτούς. Εάν ένα άτομο μπορεί να επιλέξει να μην πάει σινεμά, μπορεί να επενδύσει τα χρήματα που επρόκειτο να ξοδέψει. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι επενδύσεις αθροίζονται και, εάν γίνουν σωστά, θα μπορούσαν να σημαίνουν μία μεγάλη συγκέντρωση χρημάτων. Η λιτότητα, ωστόσο, δεν πρέπει να τελειώνει μόλις σταματήσετε να ζείτε οριακά. Ο Cramer συνεχίζει να ξοδεύει προσεκτικά, ακόμη και με εκατομμύρια στον λογαριασμό του.

Ακριβά δωμάτια ξενοδοχείου

Γνωστός για τη λιτότητά του, ο Jim Cramer δεν τον πειράζει να κοιμάται σε κάτι λιγότερο από ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου. Σύμφωνα με το CNBC, λέει ότι ένα πράγμα για το οποίο δεν θα σπαταλήσει χρήματα είναι ένα ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο δεν ξοδεύει πολύ χρόνο. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ορίσουν τις προτεραιότητές τους σε ένα ταξίδι- και να αποφασίσουν πόσο ακριβό πρέπει να είναι το δωμάτιο. Εάν πρόκειται απλά να κοιμηθείτε στο δωμάτιο, δεν χρειάζεται να ξοδέετε εκεί πολλά χρήματα.

Επώνυμα προϊόντα

Ο Cramer ψωνίζει με χαρά στην Costco. Ως εκ τούτου, συνιστά να αγοράσετε τη φθηνότερη μάρκα εάν η ποιότητα είναι η ίδια. Κάντε την έρευνα σας. Και μην κοιτάτε μόνο τα ακριβά brands.

Μετοχές εταιρειών χαμηλότερης ποιότητας

Μία από τις βασικές επενδυτικές συμβουλές του Jim Cramer είναι να αγοράσετε ποιοτικές εταιρείες. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην φοβούνται να «πληρώσουν για τα καλύτερα αποθέματα της αγοράς». Η αγορά μετοχών εταιρειών χαμηλότερης ποιότητας μπορεί τελικά να “σκάσει στο πρόσωπό σας”, επομένως μπορεί να αξίζει να επενδύσετε σε μετοχές υψηλότερης ποιότητας.

Αλκοόλ έξω

Η τεράστια προσαύξηση τιμής στα εστιατόρια, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Cramer αρνείται να σπαταλήσει χρήματα για αλκοόλ ενώ τρώει έξω. Το κάθε ποτό μπορεί να έχει αύξηση στην τιμή του από 20% έως 30% στα εστιατόρια ή μπαρ, που σημαίνει ότι πληρώνετε περισσότερα χρήματα για το ίδιο ποτό που θα μπορούσατε να πιείτε στο σπίτι για πολύ λιγότερα. Εκτός από την τηλεοπτική του εκπομπή, ο Cramer είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου. Αυτός και η γυναίκα του έχουν ένα εστιατόριο στο Μπρούκλιν.

Ακριβά εισιτήρια αθλημάτων

Τέλος, ο Cramer λέει ότι δεν ξοδεύει χρήματα σε ακριβά αθλητικά εισιτήρια. Απλώς δεν το βρίσκει απαραίτητο. Δεδομένου ότι του αρέσει απλώς να παρακολουθεί το παιχνίδι, δεν θεωρεί απαραίτητο να αγοράσει μια υπερτιμημένη θέση. Σημειώνει μια κρίσιμη εξαίρεση: Τα εισιτήρια του football. Ο Cramer είναι «τεράστιος θαυμαστής των Eagles» και είναι γνωστό ότι χαζεύει τους αγώνες από πολυτελείς θέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eight =