αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚινητά με μπαταρία που θα κρατάει… έναν μήνα- Μία startup έχει βάλει έναν μεγάλο στόχο

Κινητά με μπαταρία που θα κρατάει… έναν μήνα- Μία startup έχει βάλει έναν μεγάλο στόχο

Μία λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα θέλει να βάλει μια startup: Να σταματήσουμε να ξεμένουμε… από μπαταρία στο κινητό.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, μαζί με την εταιρία Vaire, συνεργάζονται για την κατασκευή ενός chip που θα φέρει την επανάσταση στα smartphones.

Η Vaire είναι η startup εταιρία του Πανεπιστημίου, που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ως μια από τις 12 πιο ελπιδοφόρες νεοφυείς επιχειρήσεις ημιαγωγών στη χώρα, με την ελπίδα να τη βάλουν στον χάρτη της παγκόσμιας βιομηχανίας chip.

Το μικροτσίπ της Vaire θα μπορέσει να βελτιώσει κατά πολύ την διάρκεια μπαταρίας των smartphones, καθώς θα απαιτείται επί της ουσίας μηδενική ενέργεια για να λειτουργεί. Έτσι δε θα απαιτείται ρεύμα από την μπαταρία για να τροφοδοτείται ο επεξεργαστής και έτσι ευελπιστούν ότι μια μέρα θα έχουμε κινητά που θα διαρκούν ένα μήνα χωρίς άλλη φόρτιση.

Στην επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για το επαναστατικό αυτό μικροτσίπ μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες για το πώς θα λειτουργεί ή και για την τεχνολογία του γενικότερα.

«Αν μπορέσουν να υλοποιήσουν αυτόν τον εξωφρενικό ισχυρισμό, σημαίνει ότι θα έχετε ένα κινητό τηλέφωνο που θα διαρκεί ένα μήνα και όχι μια μέρα», τόνισε ο Sean Redmon, διευθύνων σύμβουλος της SiliconCatalstUK και επικεφαλής του project. «Καμία άλλη εταιρία πάνω στον πλανήτη δεν έχει καταφέρει να κάνει πραγματικότητα ένα τέτοιο τσιπ ημιαγωγών και εάν κάποιος μπορεί, τότε είναι αυτή η ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία» συμπλήρωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 16 =