αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

Πέτρινα σπίτια βγαλμένα από άλλη εποχή, κανόνια, και ένα βραχώδες σκηνικό που ανοίγεται μπροστά σου. Eίναι τα πρώτα πράγματα που θα αντικρίσεις φτάνοντας στην Ύδρα. Η πόλη της Ύδρας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι, όπου μικρά καΐκια και τουριστικά σκάφη κατακλύζουν την προβλήτα.

Και μπορεί τα αρχοντικά των αγωνιστών του 1821 τα οποία έχουν μετατραπεί σε μουσεία, να σε μεταφέρουν νοερά στην εποχή της Επανάστασης, ωστόσο μόλις περπατήσεις λίγο στον πεζόδρομο του λιμανιού, αμέσως μπαίνεις… στην τωρινή εποχή: Αρκετοί είναι αυτοί που κάθονται στα cafes με το laptop τους και δουλεύουν remote. Ακριβώς δίπλα από την θάλασσα.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Για αυτό άλλωστε «αποβιβαστήκαμε» και εμείς εκεί. Και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ύδρα είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν remote δουλειά και διακοπές.

Πρόκειται για ένα νησί που απέχει μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από τον Πειραιά (γρηγορότερο δρομολόγιο). Ενώ στα θετικά θα πρέπει επίσης να βάλουμε τα φθηνά ακτοπλοϊκά, σε σύγκριση με άλλα πιο μακρινά νησιά. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 36 ευρώ το άτομο (Ιούλιος 2023).

Να πούμε ότι είναι ένα νησί χωρίς αυτοκίνητα. Κάτι ανάλογο ισχύει και στις Σπέτσες στις οποίες είχαμε πάει το 2022. Ωστόσο στις Σπέτσες κυκλοφορούν μηχανάκια, «γουρούνες» και άμαξες. Στην Ύδρα δεν κυκλοφορεί τίποτα από όλα αυτά. Οπότε οι μόνοι τρόποι για να μετακινηθείς είναι πεζός, μέσω θαλάσσιων ταξί ή με τα… παραδοσιακά γαϊδουράκια.

Η ταχύτητα του ίντερνετ δεν είναι κάτι «αστρονομικό», αλλά είναι ικανοποιητική. Συνήθως θα βρεις ταχύτητες 20-25 Mbps. Τίποτα περίεργο για δεδομένα Ελληνικού νησιού.

Στην Ύδρα υπάρχουν αρκετά cafe στα οποία μπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Και όπως είπαμε πριν, θα συναντήσεις πιθανότατα και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Πολλές είναι οι επιλογές κοντά στο λιμάνι, όπου μπορείς να δουλέψεις κυριολεκτικά δίπλα στην θάλασσα. Υπάρχει βέβαια και εδώ ένα αρνητικό το οποίο συναντάμε και σε άλλα Ελληνικά νησιά: Τα περισσότερα από τα μαγαζιά εστίασης, δεν διαθέτουν μπρίζες- τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους τους. Έτσι, αν δεν έχεις τεχνολογικό εξοπλισμό που να «αντέχει», τότε αργά ή γρήγορα θα ξεμείνεις από μπαταρία. Στους εσωτερικούς χώρους τα δεδομένα είναι καλύτερα, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος επιθυμεί να… κλειστεί σε έναν εσωτερικό χώρο μέσα στο καλοκαίρι.

Δυστυχώς και σε αυτό το ελληνικό νησί δεν υπάρχει κάποιος coworking χώρος. Κάτι που θα έλυνε και το παραπάνω πρόβλημα, αφού θα είχες μια «βάση» με σίγουρο ίντερνετ, μπρίζες και τραπέζια για να δουλέψεις όποτε το επιθυμείς. Ενώ παράλληλα μια τέτοια υποδομή θα λειτουργούσε και ως μαγνήτης για ακόμα περισσότερους remote workers, αν διαφημιζόταν σωστά.

Σε ότι αφορά το κόστος διαμονής, θα βρεις τιμές για σχεδόν όλες τις τσέπες. Μπορείς, δηλαδή, να βρεις καταλύματα σε value-for-money τιμές, αν θες να κινηθείς με σφιχτό μπάτζετ. Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και πιο ακριβές επιλογές, για όποιον θέλει και μπορεί να πληρώσει κάτι τέτοιο. Με τις τιμές παραδοσιακά να ανεβαίνουν τον Αύγουστο. Αν κάνεις ένα ψάξιμο στο Booking.com θα δεις τις τιμές και τα καταλύματα που είναι διαθέσιμα, για την χρονική περίοδο που σε ενδιαφέρει.

Στα θετικά πρέπει επίσης να επισημάνουμε την παρουσία των ντόπιων και όλων όσων εργάζονται στο πεδίο του τουρισμού. Είναι όλοι πολύ ευγενικοί και έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν.

Αν λοιπόν είσαι έτοιμος να δουλέψεις remote από κάποιο νησί -ακόμα και για μία γρήγορη απόδραση- η Ύδρα μπορεί να είναι μια επιλογή για εσένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίος: Πως είναι να δουλεύεις remote από το νησί των πάρτι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − seven =