αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 πράγματα που ψάχνουν στο βιογραφικό σου οι HR Managers

Τα 3 πράγματα που ψάχνουν στο βιογραφικό σου οι HR Managers

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων ξοδεύουν πολύ λίγο χρόνο κοιτάζοντας κάθε βιογραφικό – «τρία έως πέντε δευτερόλεπτα» προτού αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν, λέει στο CNBC ο Simon Taylor, πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Disney.

«Τα πέντε δευτερόλεπτα είναι γενναιόδωρα», τονίζει. Για να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι προσλήψεων γίνονται «σαρωτές λέξεων-κλειδιών», ψάχνοντας για τα στοιχεία του βιογραφικού που αποδεικνύουν αν πρέπει ή όχι να προχωρήσουν με τη διαδικασία της συνέντευξης.

Εδώ είναι τα 3 πράγματα που ψάχνουν:

Ο τρέχων τίτλος εργασίας σας  

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εξετάζουν τους τίτλους εργασίας κάποιου και ειδικότερα τον τρέχοντα τίτλο εργασίας του, για να δουν με τι ασχολείται αυτή την περίοδο, λέει ο Taylor. Θα συγκρίνουν για να δουν πόσο παρόμοιος είναι με τον τίτλο του ρόλου που θέλουν να καλύψουν. Όσο πιο κοντά είναι ο ρόλος, τόσο πιο απρόσκοπτη θα μπορούσε να είναι η μετάβαση και τόσο πιο σχετικές δεξιότητες θα μπορούσε ο υποψήφιος να τους φέρει.

Εάν κάποιος δεν εργάζεται αυτήν τη στιγμή, οι διευθυντές προσλήψεων θα εξετάσουν τον πιο πρόσφατο τίτλο εργασίας του, υποστηρίζει ο Taylor.

Εργασιακή εμπειρία σε «εταιρείες που είναι αξιόπιστες»

Παράλληλα θα εξετάσουν το όνομα της εταιρείας στην οποία εργάζεται κανείς ή έχει εργαστεί στο παρελθόν.

«Ίσως είναι μια εταιρεία του Fortune 500 και ψάχνουν πραγματικά για υποψηφίους που προέρχονται από εταιρείες που είναι αξιόπιστες και έχουν παρόμοιο μέγεθος ή πεδίο εφαρμογής», υπογραμμίζει ο Taylor. Ή μπορεί να είναι μια startup και να θέλουν να δουν αν ο υποψήφιος έχει εργαστεί σε απαιτητικά περιβάλλοντα.

Η προηγούμενη εταιρεία κάποιου θα δώσει μια αίσθηση του είδους της κουλτούρας που έχει συνηθίσει και στην οποία θα μπορούσε να μεταβεί στο μέλλον.

Περίληψη

Ένας υποψήφιος μπορεί να βάλει μια περίληψη με «μερικα bullet points στην κορυφή του βιογραφικού του, που συνοψίζουν τις έξι κορυφαίες δεξιότητες που έχει ή είδη εμπειρίας», λέει ο Taylor. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και δεν το περιλαμβάνουν όλοι, αλλά ένας υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί να το σαρώσει επίσης.

Όταν προσαρμόζετε το βιογραφικό σας για μια ανοιχτή θέση, κάντε τους τίτλους εργασίας και τους πρώην εργοδότες σας ξεκάθαρους. Επίσης χρησιμοποιείστε στη σύνοψή σας παρόμοια γλώσσα με αυτή που θα δείτε στην Χ αγγελία, για να σας δώσει την καλύτερη ευκαιρία για να προχωρήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 1 =