αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δοκίμασε πράγματα που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις»: 8 γρήγορα τρικ για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου

«Δοκίμασε πράγματα που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις»: 8 γρήγορα τρικ για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Τι μπορείς να κάνεις όμως αν νιώθεις ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει μερικούς τρόπους για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Εδώ είναι 8 από αυτούς.

Δοκιμάστε πράγματα που πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε. Ξεκινήστε ένα blog. Κάντε μια δημόσια ομιλία. Πήγαινε ένα ταξίδι μόνος/η. Δοκιμάστε κάτι που είναι πιο δύσκολο με βάση το τρέχον επίπεδο δεξιοτήτων σας. Μπορεί να νομίζετε ότι κάτι σαν να μιλάτε σε ένα συνέδριο απαιτεί πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά είναι πραγματικά θέμα προετοιμασίας και εξάσκησης. Η οικοδόμηση διαφορετικών επαγγελματικών δεξιοτήτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χτίσετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας.

Μιλήστε στα meetings ακόμα και όταν δεν νιώθετε 100% σίγουροι για το θέμα. Κανε ερωτησεις. Μοιραστείτε την άποψή σας. Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αποκτήσετε.

Ακόμα κι αν αποτυγχάνετε όταν ρισκάρετε, μάθετε από αυτή την εμπειρία. Διαχωρίστε τον εαυτό σας από την αποτυχία. Κάτι έκανες και απέτυχε. Δεν είσαι αποτυχημένος. Μάθετε από την κατάσταση και μετά προχωρήστε.

Πιστέψτε ότι αξίζετε μια προαγωγή. Στοχεύστε ψηλά. Αναρωτηθείτε τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στην επόμενη θέση. Δείτε τα βήματα και αρχίστε να τα κάνετε.

Αναζητήστε μια υποστηρικτική κοινότητα. Βρείτε έναν φίλο στoν κύκλο σας, κάποιον από τον οποίο μπορείτε να μάθετε σε εκείνους τους τομείς όπου οι τρέχουσες γνώσεις και δεξιότητές σας είναι περιορισμένες.

Ζητήστε από άτομα που σας εκτιμούν να σας ενθαρρύνουν. Βρείτε άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε όταν αισθάνεστε νευρικοί, όπως πριν από μια μεγάλη παρουσίαση. Όταν μοιράζεστε πώς νιώθετε, αυτοί οι φίλοι μπορούν να σας δείξουν πόσο πολύτιμοι είστε πραγματικά.

Αλλάξτε τους στόχους σας. Εάν ανησυχείτε για την εύρεση μιας νέας δουλειάς, αλλάξτε τον στόχο από «εύρεση νέας εργασίας» σε «όσο το δυνατόν περισσότερες συνεντεύξεις». Εάν καταφέρετε να κάνετε συνεντεύξεις, τότε έχετε ήδη κερδίσει. Τελικά θα βρεις δουλειά.

Εάν έχετε μια τεράστια εργασία, χωρίστε την σε μικρα tasks. Τα μικρά βήματα είναι συνήθως πιο εύκολο να τα χειριστείς, πρακτικά και συναισθηματικά, και οι μικρές νίκες μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου. Στο τέλος θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + thirteen =