αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις με τις οποίες περιορίζεις τις προοπτικές σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις

Τέσσερις κινήσεις με τις οποίες περιορίζεις τις προοπτικές σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις

Είναι πιθανό να νιώθεις κολλημένος στη ζωή σου. Δουλεύεις σκληρά, αλλά νιώθεις ότι δεν πας πουθενά. Και δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί.

Εδώ είναι το point: Ισως κάνεις εν αγνοία σου κάποια πράγματα που περιορίζουν τις δυνατότητές σου.

Δες 4 ύπουλα πράγματα που μπορεί να κάνετε και σας κρατούν πίσω και σας εμποδίζουν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

1) Δεν βάζεις ξεκάθαρους στόχους

Είναι πιθανό να αφήνεις τις μέρες να περνούν και όλες μοιάζουν το ίδιο γιατί δεν υπάρχει τίποτα να περιμένω.

Πρέπει να καταλάβετε γρήγορα τι ακριβώς θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Ποιος ήταν ο σκοπός σας; Τι θα σας άρεσε να κάνετε κάθε μέρα για να έχει νόημα η ζωή;

Μόλις το καταλάβετε, ο δρόμος θα γίνει πιο καθαρός. Σίγουρα δεν φαινόταν εύκολο, αλλά τουλάχιστον θα έχετε μια πυξίδα που θα σας καθοδηγεί.

Καταγράψτε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας. Να είστε συγκεκριμένοι και να τους χωρίζετε σε μικρότερα, διαχειρίσιμα βήματα. Αυτό θα σας δώσει έναν σαφή οδικό χάρτη για να ακολουθήσετε και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε κίνηση.

2) Υπεραναλύεις κάθε απόφαση

Επειδή έχετε στόχους στο μυαλό σας αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι όλα πιο  εύκολα. Πιθανότατα να δυσκολεύεστε στη λήψη αποφάσεων.

Η υπερβολική σκέψη σπαταλά χρόνο και ενέργεια. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σας εμποδίσει να αναλάβετε δράση.

Προσπαθήστε να τρέξετε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Δώστε στον εαυτό σας συγκεκριμένο χρόνο για να σταθμίσει τις επιλογές σας και μετά κάντε μια επιλογή. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις τακτικές που εφαρμόζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

3) Δεν βγαίνεις από τη ζώνη άνεσης σου

Το πρόβλημα με το να μένεις στο παρελθόν και να μην βλέπεις τα λάθη ως συνταγή ανάπτυξης είναι ότι σε κάνει να φοβάσαι να πάρεις ρίσκα. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μένουν μόνιμα στην αφάλεια της ζώνης άνεσης τους.

Δεν ξεπερνούν τα όριά τους και δεν ξεκλειδώνουν πλήρως τις δυνατότητές τους

Καταγράψτε τους φόβους σας και ορίστε μια ημερομηνία για να τους ξεπεράσετε.

Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά το καλό είναι ότι όσο περισσότερο πιέζετε τα όριά σας, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αποκτάτε. Καθώς ξεπερνάτε τους φόβους σας ένας προς έναν, θα δείτε τον εαυτό σας να λέει: “Ε, αν μπορούσα να το κάνω αυτό, μπορώ να κάνω και το επόμενο!”

4) Περιβάλλεις τον εαυτό σου με αρνητικότητα

Η ενέργεια είναι μεταδοτική. Και όταν προσπαθείτε να κάνετε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει, χρειάζεστε μόνο θετική ενέργεια για να συνεχίσετε.

Η αρνητικότητα δεν έχει θέση στη ζωή κάποιου που προσπαθεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του. Τα άτομα με τα οποία κάνετε παρέα, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη νοοτροπία σας.

Έτσι, αν βρίσκεστε συνεχώς γύρω από αρνητικούς ανθρώπους (ή τουλάχιστον με ανθρώπους που δεν έχουν φιλοδοξίες στη ζωή), είναι δύσκολο να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας και να πάρετε ώθηση.

Πώς να το ξεπεράσετε αυτό: Αναζητήστε θετικά άτομα που θα σας υποστηρίξουν και θα σας ενθαρρύνουν. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 5 =