αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις για να σταματήσεις να νιώθεις σαν ένας loser

Τέσσερις κινήσεις για να σταματήσεις να νιώθεις σαν ένας loser

Νιώθεις σαν να είσαι… loser; Δεν είσαι ο μόνος. Όλοι έχουμε νιώσει αυτή τη απογοήτευση όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Ειδικά στην γρήγορη και αγχωτική εποχή που ζούμε.

Τα καλά νέα: Υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις αυτό το mood. Και έτσι να έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου.

1# Κατέγραψε τα επιτεύγματα σου

Το να νιώθεις «loser» μπορεί να προέρχεται από πολλές πηγές, πολλές από τις οποίες ξεκινούν στη δουλειά. Εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να παρακολουθείτε τι κάνετε.

Μπορεί η καθημερινή σας ζωή στη δουλειά να μην είναι ευχάριστη, παρόλο που αποφέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι έχετε βαλτώσει στις βαρετές, καθημερινές εργασίες και έχετε πάρει τα μάτια σας από την ευρύτερη εικόνα.

Στο μυαλό σας, κουράζεστε στο γραφείο σας, κυνηγάτε αριθμούς ή απαντάτε σε email.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να συμμετέχετε σε μια τεράστια καμπάνια ή να βρίσκεστε πίσω από τη δημιουργία ή το μάρκετινγκ ενός μεγάλου project.

2# Μην συγκρίνεις το εαυτό σου με άλλους

Πολλά από τα συναισθήματα της αυτο-αμφιβολίας μας σχετίζονται με άλλους ανθρώπους. Ειδικά στην εποχή των social media. Αυτό είναι απολύτως φυσικό, αλλά προσπαθήστε να μην επιβαρύνεστε με αυτό.

Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε σχεδιαστεί για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να συγκρίνουμε τον εαυτό μας έναντι των άλλων. Στην πραγματικότητα, αυτό κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα δυστυχίας, ζήλιας και ανεπάρκειας, που πολύ συχνά μας οδηγούν στο να νιώθουμε αποτυχημένοι ή losers.

Επίσης, αν παρατηρήσετε ότι αυτά τα συναισθήματα εμφανίζονται περισσότερο όταν μιλάτε με συγκεκριμένα άτομα, ίσως είναι καιρός να αποστασιοποιηθείτε λίγο.

3# Βρείτε την πηγή… του κακού

Όταν αισθανόμαστε δυστυχισμένοι και ανεπαρκείς, οι διαθέσεις μας τείνουν να κυριαρχούν πάνω μας και νιώθουμε αρκετά απελπισμένοι για κάθε πτυχή της ζωής μας.

Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τι πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε έτσι, και αυτό με τη σειρά του μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε και να προχωρήσουμε.

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να βρείτε τι είναι αυτό που προκαλεί αυτά τα συναισθήματα. Το να κρατάτε ένα ημερολόγιο με τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο – μπορείτε να καταγράψετε κομμάτια της κάθε ημέρας και στη συνέχεια να συμπληρώσετε ποια συναισθήματα εμφανίζονται και πότε.

Κάνοντας αυτό το πράγμα, θα μπορέσετε να καταλάβετε εάν υπάρχει κάποιο μοτίβο ή εάν αυτά τα συναισθήματα εμφανίζονται τυχαία. Εξετάζοντας τι προκαλεί αυτά τα συναισθήματα, θα είστε σε πολύ καλύτερο σημείο για να τα αντιμετωπίσετε.

4# Αναζητήστε καθοδήγηση και θέστε στόχους

Είναι πιθανό να έχεις «κολλήσει» στη ζωή σου. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα συναισθήματα κατά μέτωπο είναι να ζητήσετε καθοδήγηση.

Μιλήστε στο αφεντικό σας για τον καθορισμό στόχων. Το να έχουμε έναν στόχο για να εργαστούμε είναι υπέροχο για τους περισσότερους από εμάς – λίγη πίεση μπορεί να είναι ευεργετική καθώς πιέζουμε τον εαυτό μας να γίνει καλύτερος και να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα. Και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα όταν φτάσεις στον στόχο.

Ομοίως, ζητήστε από το γυμναστήριο σας μια λίστα με στόχους προς επίτευξη ή βάλτε τους μόνοι σας. Πράγματα όπως το να πιέσετε τον εαυτό σας για να τρέξετε μερικά επιπλέον χιλιόμετρα τον επόμενο μήνα ή να ανεβείτε λίγο παραπάνω στο σύστημα βαρών, είναι καλοί τρόποι για να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας.

Με το να πετύχετε κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό, θα δείτε αμέσως μια ώθηση στην αυτοεκτίμησή σας και θα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πηγαίνοντας και σε άλλες δραστηριότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 3 =