αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν κάνεις κάποιο από αυτά τα 5 επαγγέλματα, οι άλλοι μάλλον σε θεωρούν βαρετό τύπο

Αν κάνεις κάποιο από αυτά τα 5 επαγγέλματα, οι άλλοι μάλλον σε θεωρούν βαρετό τύπο

«Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι θεωρούνται βαρετοί». Έτσι ξεκινά η έρευνα που έκαναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Κόλτσεστερ της Αγγλίας. Ρώτησαν περισσότερα από 500 άτομα σε πέντε διαφορετικά πειράματα σχετικά με τις καριέρες και τα χόμπι που θεωρούσαν ως τα πιο «βαρετά». Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin μέσα στο 2022.

Το πεδίο του finance -και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί- χαρακτηρίστηκε ξεκάθαρα ως ο πιο βαρετός κλάδος του κόσμου. Βλέπουμε δουλειές που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά να καταλαμβάνουν αρκετές θέσεις στη λίστα των «πιο βαρετών» δουλειών.

Όπως σημείωσε ο Γουίζναντ βαν Τίμπουργκ, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, όσοι άνθρωποι θεωρούνται στερεοτυπικά “βαρετοί”, αποφεύγονται από τον περίγυρό τους, λόγω των άδικων προκαταλήψεων. «Οι αντιλήψεις μας για τους ανθρώπους μπορούν σίγουρα να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά όσοι χαρακτηρίζονται ως «βαρετοί» δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να αποδείξουν ότι τα στερεότυπα είναι λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας: «Το ίδιο το γεγονός ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να τους αποφεύγουν μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό εξοστρακισμό και να εντείνει τη μοναξιά, οδηγώντας σε πραγματικά αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή τους».

Top 5 με τις πιο βαρετές δουλειές

1# Ανάλυση δεδομένων

2# Λογιστική

3# Φορολογικές/ασφαλιστικές εργασίες

4# Καθαριστές 

5# Τραπεζικά 

Top 5 με τις πιο συναρπαστικές δουλειές

1# Τέχνες του θεάματος

2# Επιστήμη

3# Δημοσιογραφία

4# Επαγγελματίες υγείας

5# Διδασκαλία

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − twelve =