αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν πιο αδύναμο

Τέσσερις καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν πιο αδύναμο

Όλοι πιθανότατα έχουμε ορισμένες συνήθειες ή τάσεις που μας εμποδίζουν να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας και να ζήσουμε την ζωή που θέλουμε. Αυτά θα μπορούσαν να είναι μοτίβα σκέψης, συμπεριφορές, τρόποι αλληλεπίδρασης με άλλους ή συνήθειες που κρυφά μειώνουν τις δυνάμεις μας.

Αυτό το άρθρο του It’s Possible θα εξετάσει προσεκτικά 4 καθημερινές συνήθειες που σας κάνουν πιο αδύναμους. Θα δούμε πώς εκδηλώνονται αυτές οι συνήθειες και τις συνέπειές τους.

1. Υπερβολική εστίαση στους εξωτερικούς παράγοντες

Όταν αποδίδετε υπερβολική σημασία σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα χρήματα, η τύχη ή οι απόψεις των άλλων ανθρώπων, γίνεστε ευάλωτοι σε υπερβολικές επιθυμίες και βαθιά απογοήτευση. Το να βασίζετε την αξία σας σε εξωτερικά στοιχεία σημαίνει ότι βασίζεστε σε δυνάμεις εκτός του ελέγχου σας για να φτάσετε στην επιτυχία και ευτυχία.

Προσπαθήστε να βρείτε την αξία μέσα σας. Απελευθερώστε την υπερβολική προσκόλληση σε πράγματα που τελικά παρέχουν μόνο στιγμιαία ικανοποίηση. Θα γίνετε πολύ πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί.

Θυμήσου και το άρθρο: Έξι πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου. Κανείς άλλος δεν θα τα κάνει για εσένα.

2. Αφήνετε τους άλλους να ελέγχουν τα συναισθήματά σας

Εάν επιτρέψετε σε απορρίψεις, προσβολές, και απόψεις άλλων να επηρεάσουν σημαντικά τα συναισθήματά σας, εκχωρείτε τη δύναμή σας. Λειτουργείτε αδύναμα παραδίδοντας τον έλεγχο του εσωτερικού σας κόσμου σε εξωτερικούς παράγοντες.

Ενισχύστε τον εαυτό σας ζώντας περισσότερο από μέσα προς τα έξω – να επηρεάζεστε λιγότερο από αυτά που λένε ή κάνουν οι άνθρωποι. Διατηρήστε την αίσθηση της αξίας και της ισορροπίας σας. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να σας βγάλουν εκτός δρόμου.

3. Υποχώρηση μπροστά σε χειραγώγηση και απειλές

Όταν παραβλέπετε τις αρχές ή τα όριά σας λόγω καταναγκασμού, όπως χειραγώγηση ή απειλές, αποκαλύπτετε μια αδυναμία θέλησης και έλλειψη εσωτερικού σθένους. Το να στέκεσαι σταθερός από την άλλη, δείχνει εξαιρετική δύναμη.

Αναπτύξτε την ικανότητά σας να λέτε όχι σε συμπεριφορές που έχουν σκοπό να σας ελέγχουν. Συνδεθείτε με τις βαθύτερες αξίες σας και αυτό που πιστεύετε ότι είναι σωστό. Θα γίνετε πολύ πιο δυνατοί. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

4. Παραίτηση εν όψει δυσκολιών

Όταν προκύπτουν προκλήσεις, η επιμονή και η υπομονή είναι ζωτικής σημασίας για την υπέρβαση των εμποδίων και να φτάσεις τελικά στην επιτυχία. Το να τα παρατάτε εύκολα αποκαλύπτει την αδυναμία σας να επιμείνετε όταν προκύπτει η δυσφορία.

Χτίστε τη δύναμή σας επιδεικνύοντας μια προθυμία να υπομείνετε προσωρινές δυσκολίες στο ταξίδι σας προς αυτό που θέλετε. Να είστε προσαρμοστικοί και αφοσιωμένοι – οι δυσκολίες θα περάσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 10 =