αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου. Κανείς άλλος δεν θα τα κάνει για εσένα

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου. Κανείς άλλος δεν θα τα κάνει για εσένα

Η επιτυχία έρχεται μέσα από ομαδική δουλειά, λένε πολλοί. Όχι ακριβώς. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μόνο ΕΣY μπορείς να κάνεις. Κανείς άλλος δεν μπορεί να τα κάνει για εσένα. Πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας αν θέλετε να γευτείτε την επιτυχία κάθε είδους.

Εδώ είναι 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να ζήσετε μια ζωή για την οποία μπορείτε να είστε περήφανοι.

1. Πάρε τη ζωή στα χέρα σου

Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή, και πράγματα που κάνεις εσύ να συμβούν. Πρέπει να εστιάσετε στο τελευταίο.

Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη των πραγμάτων και είσαι υπόλογος στον εαυτό σου για το τι επιλέγεις να κάνεις ή να μην κάνεις.

Πρέπει να αρχίσετε να εστιάζετε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε, στους μοχλούς που μπορείτε να τραβήξετε για να αλλάξετε τον τρόπο που κινούνται οι καταστάσεις. Έχετε πολύ περισσότερη δύναμη από ό,τι πιστεύετε και πρέπει να αρχίσετε να κατευθύνετε αυτή τη δύναμη προς τους στόχους, τα όνειρά σας και τα ιδανικά αποτελέσματα.

Όχι πια δικαιολογίες.

2. Να είσαι συνεπής

Συχνά, η επιτυχία απαιτεί εξάσκηση — και αρκετή. Η επιτυχία σπάνια συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο και αφοσίωση. Όλα καταλήγουν στη συνέπεια. Συνέπεια της προσπάθειας. Συνέπεια εφαρμογής. Συνέπεια νοοτροπίας.

Η συνεχής προσπάθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Αλλά είναι δύσκολο να γίνει. Τόσοι πολλοί άνθρωποι τα παρατάνε λίγο πριν φτάσουν σε ένα μεγάλο στόχο επειδή δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που θέλουν να δουν.

Πρέπει να επιμείνετε και να είστε συνεπείς. Πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε τις ενέργειες που θα σας οδηγήσουν εκεί που θέλετε να πάτε, όσο δύσκολο κι αν είναι να συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας κάθε ημέρα.

3. Αντιμετώπισε τα προβλήματά κατάματα

Θα αντιμετωπίσετε προβλήματα κάθε είδους στη ζωή σας. Αυτά τα προβλήματα δεν είναι πιθανό να εξαφανιστούν από μόνα τους. Αν ένα πρόβλημα παραμένει άλυτο, κρέμεται από πάνω σας σαν σύννεφο, αφαιρώντας σας την ενέργεια και την εστίασή σας.

Όσο δύσκολο μπορεί να είναι, πρέπει να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα το συντομότερο δυνατό μόλις εμφανιστεί στη ζωή σας.

Αντιμετώπισε το κάθε πρόβλημα και μην αφήνεις τον χρόνο να κυλάει.

4. Επαναξιολόγησε ο,τι δεν λειτουργεί

Όπως έχουμε διαπιστώσει, η συνέπεια είναι σημαντική εάν θέλετε να πετύχετε. Αλλά δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε πεισματικά ένα μονοπάτι για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Μερικές φορές, τα πράγματα απλά δεν κάνουν ταιριάζουν σε εσάς και ίσως χρειαστεί να βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Όταν παρατηρήσετε ότι αυτό που κάνετε δεν σας φέρνει πιο κοντά στο όραμά σας για την επιτυχία, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί δεν λειτουργεί. Ποια εμπόδια στέκονται στο δρόμο σας; Σας λείπει η ορμή και το κίνητρο για αυτό το συγκεκριμένο πράγμα;

Μάθετε τα διδάγματα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και δείτε αν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος που μπορεί να ακολουθήσετε που οδηγεί στο ίδιο ή παρόμοιο αποτέλεσμα που στοχεύετε.

5. Επένδυσε στον εαυτό σου

Μπορεί να μην έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να φτάσετε στην επιτυχία που θέλετε στη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε αυτά τα πράγματα. Απλά πρέπει να επενδύσεις στον εαυτό σου, στις δεξιότητές σου, στην κατανόηση των πραγμάτων, στην προθυμία σου να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει.

Το να μάθετε πώς να επενδύετε στον εαυτό σας είναι από μόνο του μια πρόκληση για πολλούς. Είναι δύσκολο να κοιτάξεις το μέλλον και να επικεντρωθείς στη βελτίωση αυτού του μέλλοντος όταν αντιμετωπίζεις τόσες πολλές ευθύνες στο παρόν. Μπορεί να νιώθετε ότι απλά δεν έχετε χρόνο. Αλλά το μέλλον σας αξίζει τον χρόνο. Και να θυμάστε, η επιτυχία απαιτεί θυσίες.

Θυμήσου και το άρθρο: Το Harvard προσφέρει online και δωρεάν αυτά τα 134 μαθήματα του.

6. Μία κενήημέρα για τον εαυτό σου

Όσο σκληρά κι αν χρειαστεί να πιέσετε τον εαυτό σας για να δημιουργήσετε τη ζωή και τα αποτελέσματα που θέλετε, δεν πρέπει ποτέ να πιέζετε περισσότερο από ό,τι μπορεί να αντέξει το σώμα ή το μυαλό σας. Αυτό το μονοπάτι οδηγεί στην καταστροφή.

Αντίθετα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι, όταν τα αποθέματα του ”καυσίμου” σας αρχίσουν να εξαντλούνται, γεμίζετε ξανά τα ρεζερβουάρ αφιερώνοντας μια μέρα καθαρά για να εστιάσετε στον εαυτό σας και στην ευημερία σας.

Μην ξεγελαστείτε και πιστεύετε ότι αυτό είναι πραγματικά ένα εύκολο πράγμα και ότι δεν πρέπει να είναι σε αυτήν τη λίστα. Αν ήταν εύκολο να δοθεί προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού και την αναζωογόνηση, δεν θα υπήρχε burnout, αίσθημα υπερέντασης, και άγχος. Αυτά τα πράγματα είναι κάτι που όλοι τα βιώνουμε κάποια στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 6 =