αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας CEO με εταιρία αξίας 2,2 δισ. δολαρίων εξηγεί: Αυτό είναι το Νο1 που πρέπει να αποφύγεις αν θες να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία

Ένας CEO με εταιρία αξίας 2,2 δισ. δολαρίων εξηγεί: Αυτό είναι το Νο1 που πρέπει να αποφύγεις αν θες να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία

Ο Craig Walker έχει πουλήσει startups στη Yahoo και την Google και η τρέχουσα επιχείρησή του, η εταιρεία επικοινωνιών cloud Dialpad, αποτιμάται στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλα αυτά, ο έμπειρος CEO λέει ότι έμαθε το πιο σημαντικό επιχειρηματικό μάθημά του παρακολουθώντας… μια «ανόητη» κωμωδία της δεκαετίας του 1970, που ονομάζεται «The Gumball Rally».

«Αυτό που υπάρχει πίσω σου δεν είναι σημαντικό», λέει ο Walker, παραφράζοντας μια φράση που ειπώθηκε στην ταινία από έναν Ιταλό οδηγό αγωνιστικού αυτοκινήτου. Για τον Walker, αυτό το συναίσθημα αντανακλά την πίστη του στη σημασία του να μην αποσπάται η προσοχή του ή να μην εκνευρίζεται από αυτό που κάνουν οι ανταγωνιστές του.

«Ως Διευθύνων Σύμβουλος, είναι σαν να… χτυπήστε τον εαυτό σας. Δεν με νοιάζει τι κάνεις», λέει ο Walker στο CNBC. «Δεν πρόκειται να ανησυχώ για το προϊόν σας [ή] για τις καινοτομίες σας. Θα ανησυχώ για το δικό μου. Κάνει πολύ πιο εύκολο το να μην πανικοβάλλεσαι από αυτά που κάνουν οι άλλοι» εξηγεί.

Αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει… ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η Dialpad κατασκευάζει λογισμικό επιχειρηματικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων φωνητικών μηνυμάτων και τηλεδιάσκεψης, και ανταγωνίζεται εταιρίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως το Zoom και το RingCentral, καθώς και με τεχνολογικούς γίγαντες όπως το λογισμικό Teams της Microsoft.

Όμως, ο Walker διευθύνει εταιρείες διαδικτυακών επικοινωνιών για περισσότερες από δύο δεκαετίες και λέει ότι έχει δει «πολλούς επιχειρηματίες» να κάνουν το λάθος να αντιδρούν με βάση τον ανταγωνισμό τους: «Θα αλλάξουν τον οδικό τους χάρτη. Θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν [τους αντιπάλους τους] και είναι απλώς ένας κακός τρόπος να χτίσεις μια μεγάλη επιχείρηση», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =