αρχικηVIRALΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου δεν είναι όπως θα ήθελες (ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι)

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου δεν είναι όπως θα ήθελες (ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι)

Πολλοί από εμάς, πλέουμε στην καθημερινότητά μας, χωρίς να φαίνεται να μπορούμε να απαντήσουμε επαρκώς στην ερώτηση: Είναι αυτή όντως η ζωή που θέλω να ζήσω; Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα, ας δούμε κάποια σημάδια που δείχνουν οτι η ζωή που ζείς δεν είναι αυτή που σου ταιριάζει, και θα σε βοηθούσε πολύ το να κάνεις βήματα προς κάποια άλλη, πιο επιθυμητή κατεύθυνση.

1. Ζηλεύεις την επιτυχία των άλλων

Μπορεί συχνά να σου φαίνεται οτι στους τους άλλους όλα έρχονται βολικά και πιό έυκολα. Έχουν καλύτερη δουλειά, καλύτερο σπίτι, περισσότερα χρήματα, κάνουν περισσότερα ταξίδια, έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές και ούτω καθ’εξής. Στην πραγματικότητα, αν πιάσεις τον εαυτό σου να ζηλεύει τους άλλους, και εύχεσαι να ήσουν στη θέση τους, αυτό που συμβαίνει, είναι οτι ζηλεύεις αυτό που η επιτυχία τους αντιπροσωπεύει: το να έχουν πετύχει τους στόχους τους. Ζηλεύοντας, αυτό που πραγματικά νιώθεις, είναι οτι θα έπρεπε να κάνεις κάτι παραπάνω, κάτι καλύτερο. Κι αυτό είναι ένα σημάδι οτι δεν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου.

Τί να κάνεις: Σταμάτα να κοιτάς προς τα έξω και κοίτα μέσα σου. Το τί έχει πετύχει ο καθένας, είναι μέρος των δικών του στόχων. Δεν σημαίνει οτι ταιριάζει και σε ‘σένα. Αντί λοιπόν να παίρνεις παράδειγμα από τους άλλους για το πώς να ζήσεις τη ζωή σου, αναρωτήσου: Γιατί αυτά που έχω δεν είναι αρκετά; Τί δεν με ικανοποιεί στη ζωή μου; Τι θέλω να αλλάξει; Αλλά όταν αναρωτηθείς, σιγουρέψου οτι οι απαντήσεις που θα δώσεις έρχονται από εσένα και μόνο εσένα κι οτι εσύ αποφασίζεις τι είναι καλό για ‘σένα.

3. Αναζητάς συνεχώς επιβεβαίωση

Αν και σε όλους μας αρέσει η επιβράβευση και δεν είναι λάθος το να τη δεχόμαστε, δεν είναι αυτοσκοπός. Όταν όμως αναζητάς επιβράβευση συχνά, αποκτά το ρόλο του βαρόμετρου στη ζωή σου, που καθορίζει τι είναι σωστό και τί λάθος, τι μπορείς να κάνεις και τι δεν μπορείς. Όταν χρειάζεσαι να επιβεβαιώσουν οι άλλοι κάτι που έκανες, στην ουσία έχεις αμφιβολίες για το αν το έκανες καλά. Άρα, αυτό που σε οδηγεί να ζητάς επιβεβαίωση, είναι η αμφιβολία για τον εαυτό σου. Κι όσο κυνηγάς την επιβεβαίωση για να προχωρήσεις, τόσο πιο πολύ αμφιβάλεις για τη δική σου κρίση και ικανότητα, μπαίνοντας σε έναν φαύλο κύκλο.

Τί να κάνεις: Προσπάθησε να δείς τον εαυτό σου μέσα από τις εμπειρίες σου, από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου και να γνωρίσεις τα δυνατά σου αλλά και τα αδύνατα σημεία. Εστίασε στο να βρείς και να αναπτύξεις τα δυνατά σου σημεία και να επικεντρωθείς σε ότι θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. Επίσης, επέτρεψε στον εαυτό σου να κάνει λάθη, θα μάθεις από αυτά. Στο τέλος, κανείς δεν περιμένει από ‘σένα να τα κάνεις όλα τέλεια.

3. Νιώθεις ένα κενό

Όλοι μας μπορεί για κάποιες στιγμές να νιώθουμε μόνοι και κενοί, αλλά αν διαπιστώσεις οτι έχεις ένα χρόνιο αίσθημα κενού, είναι ένα σημάδι οτι κάτι δεν πάει καλά. Πολλές φορές αυτό που λείπει είναι το αίσθημα ενός σκοπού, καθώς το κενό, το νιώθεις όταν αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σου δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Κι αυτό μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πως ότι και να κάνεις, δεν μετράει. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει οτι κατά βάθος σε κάνει να νιώθεις οτι εσύ δεν μετράς.

Τί να κάνεις: Ρώτα τον εαυτό σου, πότε νιώθω οτι αυτό που κάνω έχει πραγματικά σημασία; Και μήν μείνεις στην πρώτη απάντηση. Συνέχισε να το σκέφτεσαι, μέχρι να καταλήξεις σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Κι όταν το βρείς, και καταλάβεις τί είναι αυτό που πραγματικά μετράει για ‘σένα, έχεις ήδη κάνει ένα βήμα προς τη θετική αλλαγη.

4. Εκνευρίζεσαι εύκολα

Το να εκνευρίζεσαι, είναι ένα είδος συναγερμού, ένα είδος προειδοποιητικού σήματος. Πολλές φορές προηγείται κάποιας παρορμητικής συμπεριφοράς, για παράδειγμα μια έκρηξη θυμού. Στην ουσία, πρόκειται για ένα σημάδι, που συνήθως δεν το ακούμε. Ένα σημάδι οτι δεν είμαστε ικανοποιημένοι, και μάλιστα για πολύ καιρό, το οποίο μας υποδεικνύει οτι χρειαζόμαστε αλλαγή στη ζωή μας.

Τί να κάνεις: Αναρωτήσου, τί είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο από τη ζωή που κάνεις; Ποιό είναι το πράγμα που θα ήθελα να αλλάξω πιο πολύ; Όταν απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις, θα ανακαλύψεις οτι ένα κομμάτι της ζωής σου, δεν συμβαδίζει με τις αξίες σου και τα ιδανικά σου. Έπειτα μπορείς να στοχεύσεις στο να κάνεις ότι χρειάζεται για να το αλλάξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − eleven =