αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις… υπερβολικά υψηλές προσδοκίες στη ζωή σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις… υπερβολικά υψηλές προσδοκίες στη ζωή σου

Ένα σημαντικό μέρος των συναισθημάτων, των σκέψεών μας και των προσδοκιών μας για τη ζωή καθοδηγείται από όσα έχουμε δει σε ταινίες, διαβάσαμε σε μυθιστορήματα ή έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Ως αποτέλεσμα, χτίζουμε ένα σύνολο προσδοκιών για το πώς θα εξελιχθεί η ζωή μας. Αυτές είναι συχνά μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Τα μικρά παιδιά συχνά κάνουν παραμυθένιες φαντασιώσεις για να συναντήσουν τον πρίγκιπά τους ή να σώσουν την πριγκίπισσά τους. Καθώς μεγαλώνουν, αναγνωρίζουν ότι η ζωή δεν ακολουθεί ακριβώς αυτή την αφήγηση, αλλά μπορεί να κρατήσουν ένα κομμάτι μη ρεαλιστικών προσδοκιών.

Καμία κατάσταση ή άτομο δεν μπορεί να είναι τέλεια πάντα- και αν δεν το αποδεχτείς αυτό θα νιώθεις διαρκώς απογοητευμένος. Όλες οι σχέσεις θα αποτελούνται από καλές και κακές στιγμές, πάνω και κάτω.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες συσχετίζονται θετικά με ζητήματα ελέγχου και εξουσίας. Οι άνθρωποι που τρέφουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες έχουν συχνά μια ισχυρότερη επιθυμία να υπαγορεύουν πώς να συμπεριφέρονται οι άλλοι γύρω τους. Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνουν τις ενέργειές τους να ταιριάζουν στις υψηλές προσδοκίες τους.

Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις… υπερβολικά υψηλές προσδοκίες στη ζωή σου.

1. Περιμένετε από τους ανθρώπους να ξέρουν τι νιώθετε και γιατί.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε σχέσεις, όπου ένα άτομο έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Είναι ένα μονοπάτι που θα οδηγήσει σε συνεχή απογοήτευση και δυσαρέσκεια.

Καμία σχέση, φιλική, ρομαντική ή επαγγελματική, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το κάθε μέρος να επικοινωνήσει ειλικρινά και ξεκάθαρα για το πώς νιώθει.

2. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με μια κατάσταση ή ένα άτομο, θέλετε τα πράγματα να παραμείνουν ίδια για πάντα.

Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας μη ρεαλιστικής προσδοκίας γιατί όπως γνωρίζουμε, η ζωή είναι σε ροή και τα πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν ίδια. Οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αναπτύσσονται, αλλάζουν. Αν και μπορεί να μην ταιριάζει με τις παραμυθένιες ιστορίες που έχουμε ακούσει ή τις ταινίες που έχουμε δει, είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής.

Ακόμα κι αν φτάσετε σε μια καλή κατάσταση στην ζωή σας, μην περιμένετε όλα να παραμείνουν ίδια για πάντα.

3. Αποφεύγετε τη σύγκρουση.

Δεν θέλετε να ταρακουνήσετε… το σκάφος επειδή δεν ταιριάζει με τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες σας για το Χ σενάριο ή το άτομο. Ίσως να έχετε βρει μια δουλειά που πιστεύετε ότι είναι τέλεια για εσάς και για όλα όσα ελπίζατε ποτέ. Θα χάλαγε την ψευδαίσθηση να έχετε μια σύγκρουση με μια δύσκολη προσωπικότητα στον εργασιακό χώρο. Έτσι, το αποφεύγετε με πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Η σύγκρουση είναι ένα μέρος της ζωής που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο θετικούς όσο και αρνητικούς σκοπούς. Επιτρέπει στους ανθρώπους να προχωρήσουν και να βάλουν τα όρια τους. Είναι παράλογο να πιστεύεις ότι κάθε κομμάτι της ζωής σου θα είναι και θα πρέπει να είναι χωρίς συγκρούσεις.

4. Οι άλλοι σε αποκαλούν τελειομανή.

Αυτό μπορεί να είναι θετικό σε ορισμένες καταστάσεις στο χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να είναι επιζήμιο για την ψυχική σας υγεία και τις σχέσεις γύρω σας. Η τελειομανία μπορεί να ξεπεράσει το να θες τον καφέ σου με συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να διεισδύσει στη στάση σας απέναντι στους άλλους ανθρώπους και να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνονται άβολα.

Το να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα σωστά, είναι εντυπωσιακό. Ωστόσο, όταν σε τρώνε οι σκέψεις ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια, μπορεί να μπεις σε άναν φαύλο κύκλο. Το πραγματικό πρόβλημα με το να είσαι τελειομανής, δεν είναι ότι όλα πρέπει να είναι άψογα και ότι πρέπει να είσαι πάντα στην κορυφή. Η ουσία του θέματος πηγαίνει πολύ πιο βαθιά, καθώς αυτές οι ιδέες μπορεί να βλάψουν εσάς και αυτούς που αγαπάτε. Κάτι δεν πάει καλά εσωτερικά όταν νομίζεις ότι δεν μπορείς να είσαι τίποτα λιγότερο από τέλειος. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι τοξικός τελειομανής.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 1 =