αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπένδυσε στον εαυτό σου: Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που θα σου φέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη

Επένδυσε στον εαυτό σου: Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που θα σου φέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη

Πώς επενδύετε στον εαυτό σας για να έχετε τις μέγιστες αποδόσεις; Τι στο καλό σημαίνει να επενδύσεις στον εαυτό σου; Να επενδύστε σε τι ακριβώς;

Ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις, αλλά είσαι λίγο χαμένος όταν πρόκειται να εξηγήσεις τα πώς, τα τι και τα γιατί.

Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που θα σου φέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη.

1. Επενδύστε στη Δια Βίου Μάθηση

Δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν σήμερα το πρωί, πόσο μάλλον πέρυσι. Πολλοί από εμάς πηγαίνουμε στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση με ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, αλλά οι δρόμοι μας δεν ξετυλίγονται πάντα όπως περιμένουμε.

Οι άνθρωποι που παραμένουν αφοσιωμένοι και προσπαθούν να μάθουν διαφορετικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και έχουν μεγαλύτερη αίσθηση ολοκλήρωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του πλανήτη μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα.

2. Επενδύστε σε υγιή όρια

Μπορεί να μην θεωρείτε ότι αυτή είναι μια επένδυση από μόνη της, αλλά έχει πραγματικά μνημειώδες όφελος.

Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν με άγχος, κατάθλιψη, ακόμη και προβλήματα σωματικής υγείας, επειδή είναι πολύ αδύναμοι μπροστά σε άλλους ανθρώπους.

Αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τον καθορισμό ορισμένων ορίων από νωρίς.

Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να καθορίσετε ποιες είναι οι απαιτήσεις σας για ύπνο και ξεκούραση και να διασφαλίσετε ότι οι άλλοι άνθρωποι τις σέβονται, και δεν σας ενοχλούν μεταξύ ορισμένων ωρών.

Τις περισσότερες φορές, δεν γνωρίζουμε καν τους τομείς στους οποίους πρέπει να είμαστε λίγο πιο διεκδικητικοί, γι’ αυτό και η επαγγελματική βοήθεια είναι επίσης σημαντική. Επενδύοντας χρόνο και προσπάθεια με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τοξικούς ανθρώπους και να αναπτύξετε υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης για ό,τι κι αν σας φέρει η ζωή.

3. Διατροφή

Σίγουρα, υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες και λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν όλα τα είδη υποτιθέμενων πρωτοποριακών ή/και εξαιρετικά υγιεινών διατροφών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μια λύση που ταιριάζει σε όλους.

Το σώμα διαφορετικών ανθρώπων έχει διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις και το να ανακαλύψετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην ευημερία σας.

Ένα άτομο μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια δίαιτα υψηλής πρωτεΐνης/χαμηλών υδατανθράκων, ενώ ένα άλλο θα τα καταφέρει καλύτερα με μια vegan διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε σύνθετους υδατάνθρακες.

Ομοίως, όπως οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε διάφορα τρόφιμα (βλέποντάς σας τα φιστίκια, τα οστρακοειδή και τα τροπικά φρούτα…), άλλοι μπορεί να έχουν μια φλεγμονώδη απόκριση σε άλλα συστατικά.

Εάν ενδιαφέρεστε να βρείτε ένα πρόγραμμα διατροφής που είναι καλύτερο για εσάς, απευθυνθείτε σε έναν διαιτολόγο που μπορεί να κάνει τεστ αλλεργίας και να συνεργαστεί μαζί σας για να σχηματίσει ένα κατάλληλο πλάνο. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν, αλλά αναμφίβολα θα οδηγήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

4. Επενδύστε στο σώμα σας

Η δύναμη και η ευελιξία που θεωρούμε δεδομένα όταν είμαστε νέοι, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε δύσκαμπτες αρθρώσεις, πόνους στους μύες και απώλεια δύναμης καθώς γερνάμε.

Δεν μιλάω για τα 70+. Η γήρανση επηρεάζει το σώμα μας και δεν πρόκειται να επανέλθετε από τραυματισμούς ή ασθένειες τόσο εύκολα (ή γρήγορα) όσο περνάει ο καιρός.

Μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα. Προσπαθείστε να έχετε μια αξιοπρεπή ποσότητα σωματικής άσκησης.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι που να είναι ίδιοι, κανένα πρόγραμμα προπόνησης δεν θα λειτουργήσει για όλους. Η επένδυση μερικών ωρών με έναν προσωπικό γυμναστή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τους τύπους ασκήσεων που είναι καλύτερες για εσάς και πόσο συχνά να τις κάνετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − six =