αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε ένα επιθετικό άτομο

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε ένα επιθετικό άτομο

Το να αντιμετωπίσεις ένα λεκτικά επιθετικό άτομο μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς αμέσως αμυντικός, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά υπάρχουν 5 ακόμη υγιείς, αρμονικοί και προσεκτικοί τρόποι για να ανταποκριθείς.

Oι λεκτικά επιθετικοί άνθρωποι έρχονται προς το μέρος σας με επίθεση, συχνά με ασήμαντο ή ανύπαρκτο λόγο. Βασικά, αυτοί οι άνθρωποι είναι ειδικοί στο μπούλινγκ και δεν χρειάζεται να ανέχεστε τέτοιου είδους συμπεριφορά από κανέναν. Εδώ είναι 5 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε ένα επιθετικό άτομο.

1. Επιλέξτε να μην απαντήσετε με το ίδιο νόμισμα

Το να απαντάς στον θυμό -που είναι αυτό που εκφράζουν οι λεκτικά επιθετικοί άνθρωποι- με θυμό και δυνατή φωνή, είναι άσκοπο. Δεν σε βγάζει πουθενά. Είναι ήδη θυμωμένοι και τώρα είσαι κι εσύ. Το ζητούμενο εδώ είναι να βρεις μία «διέξοδο». Όχι να κλιμακώσεις την κατάσταση.

2. Επιλέξτε να μην το πάρετε προσωπικά

Οι λεκτικά επιθετικοί άνθρωποι συνήθως μιλούν με προσβλητικά λόγια. Αντί να λυπηθείτε από τα οδυνηρά λόγια, συνειδητοποιήστε ότι οι λέξεις δεν μπορούν να σας βλάψουν. Έχετε μια επιλογή για το πώς θα απαντήσετε. Το να παίρνετε προσωπικά τα θυμωμένα τους λόγια, σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα και δεν τους βοηθάτε να φερθούν καλύτερα.

3. Αφήστε τους ένα περιθώριο για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους

Ίσως θυμάστε ότι η χειραγώγηση είναι χαρακτηριστικό τέτοιων ανθρώπων. Αποφύγετε τη χειραγώγηση αναγνωρίζοντας την επιθετικότητα για αυτό που είναι- δηλαδή θυμός. Εάν δεν έχετε κάνει τίποτα κακό, μην αφήσετε το θυμωμένο άτομο να σας αναγκάσει να ζητήσετε συγγνώμη.

Αυτό που χρειάζεται ένα λεκτικά επιθετικό άτομο είναι ένα μέρος για να εκτονώσει τις θυμωμένες του απογοητεύσεις, όπου κάποιος θα ακούσει, θα συμπάσχει και θα προσπαθήσει να βρει μια λύση που να βοηθά και τα δύο μέρη. Αφήστε το θυμωμένο άτομο να καταλάβει ότι είστε πρόθυμοι να ακούσετε, αλλά μόνο εάν ηρεμήσει, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε με κανονική ένταση.

4. Αφήστε τους χώρο να είναι μόνοι

Οι επιθετικοί άνθρωποι συχνά αισθάνονται καταβεβλημένοι γρήγορα. Εκτός αυτού, απογοητεύονται από πολλές αισθητηριακές εισροές. Η κίνηση και τα πολυσύχναστα μέρη, για παράδειγμα, έχουν πολλά αξιοθέατα, ήχους και αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Συμβαίνουν πάρα πολλά και γίνεται δύσκολη η επεξεργασία που κάνει ένα άτομο απογοητευμένο από την αισθητηριακή υπερφόρτωση.

Αυτός ο τύπος επιθετικού μοτίβου είναι αρκετά συνηθισμένος στη ζωή μας στο καθημερινό άγχος. Η αφαίρεση ορισμένων από τα ερεθίσματα, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκλιμακώσετε ένα επιθετικό άτομο. Αφήστε τους να έχουν ένα πιο ήσυχο περιβάλλον για λίγο, ώστε να ηρεμήσουν το επίπεδο του άγχους τους. Η επιθετικότητα για εσάς μπορεί να είναι απλώς μια κρίση πανικού για αυτό που τους έχει θέσει σε κατάσταση μάχης.

5. Απαντήστε με χιούμορ

Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται αντικείμενο χλευασμού. Αλλά αν μπορείτε να είστε ευχάριστοι με ένα ειλικρινές αστείο, αυτή η ικανότητα να προσθέτετε χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντήσετε σε ένα λεκτικά επιθετικό άτομο. Ένα σχόλιο σαν «Γεια, καταλαβαίνω. Έχω λίγο περισσότερες πιθανότητες να θυμώσω αν συμβεί αυτό» ή κάτι μη βλαβερό που μπορεί να προκαλέσει ένα χαμόγελο στο άλλο άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 5 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν λεφτά οι πλούσιοι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + thirteen =