αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε μία λέξη ο Arnold Schwarzenegger παρέθεσε το μυστικό της επιτυχίας

Με μία λέξη ο Arnold Schwarzenegger παρέθεσε το μυστικό της επιτυχίας

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του Arnold Schwarzenegger, ο ίδιος ρωτάται για το μυστικό της εκπληκτικής επιτυχίας του ως bodybuilder, ηθοποιός και πολιτικός. Απαντά με μια λέξη που επαναλαμβάνει σε όλη τη σειρά των τριών επεισοδίων.

Οραμα.

«Για όλη μου τη ζωή, είχα ένα ασυνήθιστο ταλέντο να βλέπω τα πράγματα πολύ καθαρά μπροστά μου», εξηγεί ο Schwarzenegger. «Αν μπορούσα να το δω στο μυαλό μου, σκεφτόμουν ότι πρέπει να είναι εφικτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείτε να κάνετε το όραμά σας πραγματικότητα».

Τα βήματα που έκανε ο Schwarzenegger για να μετατρέψει τα όνειρά του σε απτά επιτεύγματα προσφέρουν ένα σχέδιο που θα σας μεταφέρει από το σημείο που βρίσκεστε σήμερα στο σημείο που φαντάζεστε τον εαυτό σας. Εδώ είναι τα 3 βήματα όπως τα παραθέτει το inc.com.

Βήμα 1: Δημιουργήστε συγκεκριμένες νοητικές εικόνες

Οι επιχειρηματίες εξ ορισμού προσπαθούν να κάνουν πράγματα out of the box. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να χτίσουν μια ζωή που απέχει πολύ από το συνηθισμένο.

Μεγαλώνοντας στο μικροσκοπικό χωριό Thal της Αυστρίας, ο Schwarzenegger είχε μια επιχειρηματική ορμή, αλλά λίγα παραδείγματα προς μίμηση. Έτσι σκεφτόταν για τον εαυτό του μια διανοητική εικόνα μιας καλύτερης ζωής.

Έφτιαξε μια ομάδα μεντόρων, παρόλο που δεν τους γνώριζε προσωπικά. Ο Σβαρτσενέγκερ κάλυψε τους τοίχους του υπνοδωματίου του με φωτογραφίες του Ρεγκ Παρκ, ενός Άγγλου bodybuilder που έγινε ηθοποιός. «Αν μπορούσε να τα καταφέρει από το Λιντς της Αγγλίας, τότε θα μπορούσα να φύγω και να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα», θυμάται ο Σβαρτσενέγκερ.

Βελτίωσε το όραμά του μέχρι να γίνει πολύ συγκεκριμένο. Θα κέρδιζε τον τίτλο του Mr. Universe, θα πήγαινε στο Χόλιγουντ και θα έπαιζε σε ταινίες.

«Πίστευα 100% ότι θα πετύχαινα τους στόχους μου. Εάν μπορείτε να το δείτε και να το πιστέψετε, τότε μπορείτε να το πετύχετε».

Είναι χρήσιμο να κάνεις εικόνα τα όνειρα σου. Να είσαι συγκεκριμένος. Και μετά να δουλεύεις για να τα κάνεις πραγματικότητα.

Βήμα 2: Αντίστροφη μηχανική του ονείρου σας

Όταν ο Schwarzenegger αποφάσισε να γίνει Mr. Universe, σχεδίασε τα ακριβή βήματα που θα έπρεπε να κάνει για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Πήγε στο γυμναστήριο και συμμετείχε σε τοπικούς αγώνες. Δούλευε πέντε ή έξι ώρες την ημέρα με χαμόγελο, γιατί ήξερε ότι κάθε επανάληψη τον πήγαινε πιο κοντά στον στόχο του.

Ενα όραμα δεν σημαίνει τίποτα χωρίς συγκεκριμένα βήματα για την πραγματοποίησή του.

Η δημιουργία ενός συναρπαστικού οράματος και στη συνέχεια η λήψη μέτρων για την πραγματοποίησή του είναι ένα παράδειγμα «αντίστροφης μηχανικής» της ζωής σας. Ξεκινήστε έχοντας στο μυαλό σας το τέλος για να έχετε κίνητρο μέσα στην εξαντλητική διαδικασία της υπέρβασης των ορίων.

Βήμα 3: Ψάξτε για το… επόμενο βουνό

Ο Σβαρτσενέγκερ λέει ότι ένας από τους ήρωές του είναι ο Έντμουντ Χίλαρι και όχι επειδή ο εξερευνητής ήταν από τους πρώτους ορειβάτες που έφτασαν στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Σβαρτσενέγκερ θαυμάζει τον Χίλαρι για τη νοοτροπία του.

Ο Χίλαρι είπε κάποτε: «Ενώ βρισκόμουν στην κορυφή του Έβερεστ, κοίταξα κατά μήκος της κοιλάδας προς τη μεγάλη κορυφή Makalu και έφτιαξα διανοητικά μια διαδρομή για το πώς θα μπορούσα να αναρριχηθώ εκεί».

Ο Χίλαρι επικεντρωνόταν πάντα στην επόμενη κορυφή. Η νοοτροπία αυτή ενέπνευσε τον Σβαρτσενέγκερ να βρει έναν άλλο στόχο αφού είχε κατακτήσει τον χώρο του bodybuilding. Η υποκριτική και η πολιτική θα ήταν οι επόμενες κορυφές του.

Ο Σβαρτσενέγκερ αποκαλεί την ικανότητα να βλέπει ξεκάθαρα το μέλλον του «ασυνήθιστο ταλέντο», αλλά μάλλον το ταλέντο αυτό υπάρχει σε όλους. Απλώς πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα για να ξεκλειδώσετε τη δύναμή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 11 =