αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που κόβουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να πετύχουν τους στόχους τους (και οι άλλοι δεν τα καταλαβαίνουν)

Τέσσερα πράγματα που κόβουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να πετύχουν τους στόχους τους (και οι άλλοι δεν τα καταλαβαίνουν)

Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν πολλά πράγματα για να πετύχουν τους στόχους τους. Ακόμα κι αν οι άνθρωποι γύρω τους δεν καταλαβαίνουν γιατί το κάνουν (ή χειρότερα, προσβάλλονται από αυτό).

Μετά από έρευνα πολλών επιτυχημένων ανθρώπων, εδώ είναι τα 4 πράγματα τα οποία κόβουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να πετύχουν τους στόχους τους. Μερικές συνήθειες που έχουν αφήσει πίσω.

1) Δεν πάνε σε κάθε κοινωνική εκδήλωση που καλούνται

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πάντες. Ξέρουν πώς να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους και αφιερώνουν χρόνο για ό,τι είναι σημαντικό.

Αν θέλουν να δουλέψουν για το παράλληλο project τους, θα πουν όχι σε σχέδια με τους φίλους τους μερικές φορές.

Αν χρειαστεί να εξοικονομήσουν χρήματα για να κάνουν μία νέα επένδυση, θα παραλείψουν τα ποτά μετά τη δουλειά αρκετά τακτικά.

Αν έχουν να πάνε στο γυμναστήριο, δεν θα πάνε για δείπνο ή στο σπίτι ενός φίλου για φαγητό το βράδυ της Παρασκευής.

Αν δεν έχουν περάσει καθόλου χρόνο με την οικογένεια, τα παιδιά ή τον/την σύντροφό τους, δεν θα πάνε για μπίρες με τους φίλους τους την τελευταία στιγμή.

2) Δεν θέλουν να έχουν το νεότερο γκάτζετ

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν τους στόχους τους, δεν φτάνουν εκεί με το να ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο. Αντίθετα, φροντίζουν τα υπάρχοντά τους και ξοδεύουν τα χρήματά τους με σύνεση – έτσι έχουν πάντα χρήματα για να επενδύσουν σε αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν.

Μπορεί να κρατήσουν ένα παλιό αυτοκίνητο που εξακολουθεί να λειτουργεί τέλεια. Ή ένα iPhone που είναι τέσσερα μοντέλα πίσω από το πιο πρόσφατο μοντέλο. Ή ρούχα που δεν είναι πια στη μόδα. Ή ακόμα και ακουστικά με καλώδια.

Επειδή οι στόχοι τους είναι μεγαλύτεροι από το να κατέχουν το πιο νέο γκάτζετ. Η οπτική τους για την επιτυχία δεν είναι τόσο υλιστική όσο αυτή.

3) Δεν παρασύρονται από βραχυπρόθεσμες απολαύσεις

Ένα άλλο πράγμα που δεν κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι να παραδίδονται σε βραχυπρόθεσμες απολαύσεις όταν αυτό θέτει σε κίνδυνο τις μακροπρόθεσμες νίκες τους.

Ναι, είναι καλό να παραγγείλετε ντελίβερι το ένα βράδυ της εβδομάδας, ώστε να μην χρειάζεται να μαγειρεύετε.

Τι γίνεται όμως με το φαγητό που αγοράσατε από το κατάστημα και πρέπει να καταναλωθεί; Και τι γίνεται με τον στόχο σας να μειώσετε το σωματικό λίπος;

Σίγουρα, όλοι χρειαζόμαστε μια απόλαυση μερικές φορές. Αλλά μια περιστασιακή απόλαυση είναι μια απόλαυση μόνο όταν ευθυγραμμίζεται με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Και οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αρκετή πειθαρχία ώστε να αρνούνται ή να αντιστέκονται στις βραχυπρόθεσμες απολαύσεις όταν διακυβεύονται οι μακροπρόθεσμες νίκες τους.

4) Δεν επιδιώκουν να είναι πάντα το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο

Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να θέλουν να αποφύγουν την απόρριψη όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι’ αυτό δεν μας αρέσει η αποτυχία – είτε πρόκειται για μια νέα δουλειά, χόμπι, δεξιότητες ή οτιδήποτε άλλο στη ζωή.

Αλλά ένας επιτυχημένος άνθρωπος ξέρει ότι πρέπει να αποτύχει… για να πετύχει τελικά.

Γνωρίζουν ότι κάθε αποτυχία τους φέρνει πιο κοντά στην επιτυχία – και είναι στην ευχάριστη θέση να κάνουν ερωτήσεις και να φανεί δημόσια ότι δεν ξέρουν κάτι. «Προσπάθησε να μην είσαι ποτέ το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο. Και αν είσαι, προτείνω να προσκαλέσεις έξυπνους ανθρώπους. Ή να αλλάξεις δωμάτιο» έλεγε ο ιδρυτής της Dell.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 3 =