αρχικηVIRALΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ζεις μια ζωή που δεν είναι δική σου (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ζεις μια ζωή που δεν είναι δική σου (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Είναι πιθανό -χωρίς να το καταλάβεις- να παρασυρθείς και να ζεις μια ζωή που δεν είναι δική σου.Το να ζεις μια ψεύτικη ζωή ή να λες ψέματα στον εαυτό σου, σημαίνει να ενεργείς ή να κάνεις πράγματα που πραγματικά δεν θα έκανες. Πράγματα που συχνά σε κάνουν να νιώθεις άβολα ή παρουσιάζεις τον εαυτό σου «μεταμφιεσμένο». Δεν είσαι ο εαυτός σου.

Αυτό μπορεί να αφορά μικρά καθημερινά θέματα ή μεγάλες αποφάσεις ζωής. Δες τον εαυτό σου: Μήπως πάντα βαριόσουν εκείνες τις νυχτερινές εξόδους με φίλους, αλλά πάντα κατέληγες να πεις «ναι» για να ταιριάζεις με την παρέα; Ανάγκαζες τον εαυτό σου να το κάνει. Και όχι μόνο μία φορά. Φυσικά ένιωθες βαρετά και άβολα εκεί, και περίμενες πότε θα φύγεις.

Μπορεί να έχεις μπει σε ένα τέτοιο μοτίβο και να ζεις μια ζωή που δεν είναι δική σου, χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει καν. Τα καλά νέα: Υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν. Και να αλλάξεις μονοπάτι.

1. Κάνεις ό,τι θέλει η κοινωνία

Εάν ζείτε μια ζωή που δεν είναι δική σας, θα ανησυχείτε πάντα για το τι θέλει η κοινωνία. Πάντα θα βαδίζετε σε ό,τι είναι δημοφιλές, μοντέρνο και σε οτιδήποτε θέλουν οι άλλοι.

Θες πάντα να ταιριάζεις με την μάζα. Αλλά αυτό σε οδηγεί συχνά να ζεις μια ζωή που δεν σου αρέσει.

2. Έχεις ένα… fan lub

Υπάρχουν καλοί φίλοι, μετά υπάρχουν συνεργάτες, επειτα υπάρχει αυτό που λέμε fan club. Το fan club είναι η ομάδα ανθρώπων που σας επαινούν για τις πράξεις και την εμφάνισή σας σε τακτική βάση.

Αυτή η ομάδα ανθρώπων συνήθως σας παρακολουθεί και περιμένει από εσάς έναν ορισμένο αριθμό «σωστών πράξεων», νέων περιουσιακών στοιχείων ή νέων πλάνων. Το fan club χρειάζεται κάτι να λατρέψει… και εσείς του το δίνετε σε τακτική βάση, μερικές φορές αγνοώντας τις δικές σας πραγματικές ανάγκες και τις ανάγκες των αγαπημένων σας.

3. Ακολουθάς ό,τι κι αν γίνει

Ναι, είναι ΟΚ να ακολουθείς ιδέες και επιλογές ανθρώπων που έχεις γύρω σου. Αλλά, όταν ζεις μία ψεύτικη ζωή, θα κάνεις κάτι ακόμα κι αν συνειδητοποιήσεις ότι είναι λάθος για εσένα.

Η υγιής επιλογή θα ήταν να ακολουθήσετε, εφόσον θέλετε το ίδιο. Αν όχι, τότε είναι εντάξει να αλλάξετε γνώμη. Όσοι ζουν ψεύτικες ζωές πιστεύουν ότι οι άλλοι βλέπουν την αλλαγή γνώμης ως αδυναμία.

4. Είσαι δυστυχισμένος

Ένα σημάδι ότι δεν ζείτε την ζωή που θέλετε, είναι η προδιάθεσή σας για θλίψη. Θα λυπηθείτε αρκετά, αλλά θα προσπαθήσετε να κρύψετε αυτή τη θλίψη γιατί δεν είναι μέρος της «βιτρίνας» που έχετε δημιουργήσει.

Αλλά, εφόσον δεν είστε πραγματικά χαρούμενοι για τη ζωή που έχετε δημιουργήσει, θα παραμείνετε λυπημένοι ούτως ή άλλως. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω δεν θα παρατηρήσουν τη θλίψη, αλλά αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά σας, στην πραγματικότητα θα την προσέξουν.

Να το έχετε υπόψη σας γενικότερα: Αν γνωρίζετε κάποιον που είναι πολύ λυπημένος ή καταθλιπτικός, προσπαθήστε να καταλάβετε αν όντως λέει ψέματα στον εαυτό του για τη ζωή του.

5. Βαριέσαι… πάντα

Όταν δεν ζεις την καλύτερη version της ζωής σου, πάντα θα βαριέσαι. Τίποτα δεν θα είναι ικανοποιητικό επειδή συνήθως κάνετε πράγματα που θέλουν να κάνουν οι άλλοι, αντί για αυτά που αγαπάτε πραγματικά.

Πράγματα όπως το να κάνεις συνέχεια παρέα με συγκεκριμένα άτομα, να πας σε συγκεκριμένα μέρη ή να κάνεις μια δουλειά που δεν θες-όλα είναι σημάδια τρομερής πλήξης. Είναι επίσης σημάδια ότι ζείτε μια ζωή που δεν είναι πραγματικά δική σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =