αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Προσπάθησε να μην είσαι ποτέ το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο…»: 4+1 φράσεις με νόημα, από τον ιδρυτή της Dell

«Προσπάθησε να μην είσαι ποτέ το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο…»: 4+1 φράσεις με νόημα, από τον ιδρυτή της Dell

Ξεκίνησε με τον… παραδοσιακό τρόπο την επιχειρηματική του διαδρομή. Από το φοιτητικό του δωμάτιο. Πουλώντας PCs. Οι γονείς του ήθελαν να γίνει γιατρός. Ωστόσο, αυτός είχε άλλα σχέδια. Παράτησε το πανεπιστήμιο και αφοσιώθηκε στο project του. Οι γονείς του έγιναν έξαλλοι, αλλά ο νεαρός Michael Dell πίστευε στο όνειρο του. Λίγο αργότερα, η πορεία του δεν μπορούσε πια να ανακοπεί. Γιατί; Διότι μόλις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας, η Dell είχε 6 εκατ. δολάρια έσοδα από πωλήσεις.

O γνωστός επιχειρηματίας ήρθε αντιμέτωπος με πολλές δοκιμασίες στην μακρά διαδρομή του. Πάντα όμως κατάφερνε να τις ξεπερνά. Σήμερα έχει μια περιουσία που φτάνει τα 23,4 δισ. δολάρια. Ενώ οι υπολογιστές που παράγει η Dell θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, ο Michael Dell έχει λάβει τα δικά του μαθήματα. Τα οποία πολλές φορές παραθέτει και στους νεότερους. Μέσα από ομιλίες ή συνεντεύξεις. Το It’s Possible συγκέντρωσε 5 φράσεις του γνωστού επιχειρηματία, που έχουν το δικό τους νόημα.

1# Προσπάθησε να μην είσαι ποτέ το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο. Και αν είσαι, προτείνω να προσκαλέσεις έξυπνους ανθρώπους. Ή να αλλάξεις δωμάτιο.

2# Υπάρχει πάντα μια ευκαιρία για να κάνεις τη διαφορά.

3# Είναι εύκολο να κρίνεις τι είσαι καλός να κάνεις. Το δύσκολο είναι να κρίνεις σε τι δεν είσαι καλός.

4# Όταν ξεκινάς το ταξίδι σου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πετάξεις αυτόν τον αγορασμένο χάρτη, και να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις μόνος σου.

5# Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια, οραματιστής ή πτυχιούχος πανεπιστημίου, για να γίνεις πετυχημένος. Χρειάζεσαι απλά ένα όνειρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + twenty =