αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα εύκολα τρικ για να κάνεις τους άλλους να σου ανοίγονται

Τέσσερα εύκολα τρικ για να κάνεις τους άλλους να σου ανοίγονται

Όλοι αναζητούν την επικοινωνία. Στην εποχή μας, πολλές επικοινωνίες γίνονται… μέσω email ή με ένα μήνυμα στα social media. Αλλά η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, μπορεί να σου φέρει επιπλέον ωφέλη, αν ξέρεις να κινηθείς σωστά.

Υπάρχει κάτι σχετικά με την πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση, ανεξάρτητα από το πόσο προσωπικό νομίζετε ότι κάνετε το αίτημά σας. Στην επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο eίναι δύσκολο να πεις «όχι» σε ένα άτομο. Είναι άσχημο να απογοητεύεις κάποιον. Οι διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις βασίζονται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε εμπιστοσύνη, που ενεργοποιεί την ενσυναίσθηση.

Τι μπορείς να κάνεις στην πράξη; Εδώ είναι 4 τρόποι για να σου ανοίγονται οι άλλοι.

1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε πληροφορία μοιράζεται το άλλο άτομο στην αρχή μιας αλληλεπίδρασης

Θα μπορούσε να είναι το όνομα του ατόμου που οδηγεί σε ενδιαφέρουσες ενδείξεις. Ισως αν είναι ασυνήθιστο, ή μπορεί να είναι κάτι που ακούσατε για την καταγωγή του. Παρόλο που οι πληροφορίες μπορεί να είναι κάπως γενικές και εντελώς αβλαβείς, μπορούν να σας δώσουν τη βάση για το πού θα πάτε στη συνέχεια.

2. Δημιουργήστε ένα σημείο σύνδεσης και χρησιμοποιήστε το για να συνεχίσετε τη συνομιλία

Μπορεί να περιμένετε και οι δύο στην ίδια ουρά στο σούπερ μάρκετ ή στην τράπεζα. Πείτε κάτι για αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που μοιράζεστε. Πείτε και λίγες πληροφορίες για τον εαυτό σας, αλλά μόνο ένα ελάχιστο κομμάτι, για να συνεχίσετε τη διαδικασία.

3. Κάντε ερωτήσεις χωρίς να φαίνεστε (ή να είστε) ενοχλητικοί

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που έχετε μπροστά σας, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ένα βιογραφικό ή οπουδήποτε αλλού, ξεκινήστε με γενικές ερωτήσεις που ελπίζετε να οδηγήσουν σε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Μπορεί να δείτε μια ασυνήθιστα σύντομη περίοδο απασχόλησης ή ένα ενδιαφέρον επαγγελματικό επίτευγμα. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά για να φτάσουμε στην αλήθεια, δώστε στο άλλο άτομο χώρο να εκφραστεί και τα παραθέσει τα δεδομένα με τα δικά του λόγια.

4. Μάθετε πότε να κάνετε πίσω

Κάποια στιγμή, το άλλο άτομο μπορεί να θέλει να διακόψει τη συνομιλία ή απλώς να μην απαντήσει σε μια ερώτηση σας. Αυτό μπορεί να αφορά την επαγγελματική του διαδρομή, την οικονομική κατάσταση του ή την ζωή του γενικότερα. Εάν λάβετε μια τέτοια απάντηση και το άτομο είναι σαφώς αναστατωμένο όταν μιλάει για την κατάσταση, αφήστε το θέμα στην άκρη και πηγαίνετε την συζήτηση κάπου αλλού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 11 =