αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις κάποια από αυτά τα 7 σημάδια, χρειάζεσαι μία αλλαγή στη ζωή σου

Αν βλέπεις κάποια από αυτά τα 7 σημάδια, χρειάζεσαι μία αλλαγή στη ζωή σου

Οι αλλαγές είναι απαραίτητες. Και στη ζωή μας. Έτσι εξελισσόμαστε. Και παίρνουμε νέα ώθηση για την συνέχεια. Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του το psychology today παραθέτει τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι μία αλλαγή στη ζωή σου. Πόσα από αυτά βλέπεις σε εσένα;

1. Πάει πολύς καιρός από τότε που βρήκατε ένα νέο ενδιαφέρον ή κάνετε έναν νέο φίλο

Οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν αναπτύσσονται. Εάν δεν έχετε αναπτύξει ένα νέο ενδιαφέρον ή δεν έχετε κάνει νέο φίλο τους τελευταίους έξι μήνες, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για να βάλετε τον εαυτό σας σε περισσότερες καταστάσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Όταν επεκτείνουμε τον εαυτό μας, μας ωφελεί τόσο ατομικά όσο και όσον αφορά τις σχέσεις μας (επειδή οι σχέσεις αναπτύσσονται από τους συνοδοιπόρους που μαζεύουν ενδιαφέροντα ο ένας από τον άλλο).

2. Η ζωή σου είναι μόνιμα χαοτική

Ο τρόπος με τον οποίο εργάζεστε, τρώτε, ξοδεύετε τα χρήματά σας ή τον χρόνο σας ή διευθύνετε το νοικοκυριό σας είναι διαρκώς χαοτικός; Εάν οι καθημερινές σας δραστηριότητες είναι πάντα χαοτικές, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να απλοποιήσετε τη ωή σας ή να κάνετε κάποια άλλη κίνηση.

3. Δεν απολαμβάνεις την οικογένειά σου

Μέσα στην χαοτική καθημερινότητα που είπαμε πριν, είναι πιθανό να βάλουμε στην άκρη την οικογένεια μας. Και να μην περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Εάν έχετε μπει σε ένα τέτοιο μονοπάτι, λάβετε μέτρα τώρα για να βελτιώσετε την κατάσταση. Οπως το να κάνετε περισσότερες διασκεδαστικές, πρωτότυπες και challenging δραστηριότητες μαζί.

4. Ο χρόνος μοιάζει σαν να περνάει… πολύ αργά

Όταν κάνουμε πράγματα που είναι καινούργια για εμάς, όπως η ανάληψη ενός νέου challenge, τείνει να κάνει τον χρόνο πιο ξεχωριστό. Αν κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, μπορεί να κάνει τον χρόνο να περνάει… αργά- επειδή βαριέστε.

Εάν φαίνεται ότι ο χρόνος περνάει απελπιστικά αργά, μπορεί να είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζεστε περισσότερους στόχους που να λειτουργούν ως πυξίδα στη ζωή σας.

5. Έχετε ενδιαφέροντα ή χόμπι που δεν τα έχετε ακουμπήσει εδώ και μήνες ή χρόνια

Σας αρέσουν τα μυθιστορήματα αλλά έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που διαβάσατε ένα; Σου αρέσει το paintball αλλά δεν έχεις παίξει εδώ και χρόνια; Σας αρέσει το γυμναστήριο αλλά το αναβάλετε να πάτε εδώ και μήνες; Αν δεν καταφέρνετε ποτέ να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν, είναι πιθανό ότι σας λείπει ενέργεια ή οργάνωση.

Αντί να δίνετε πάντα προτεραιότητα στη δουλειά και στις υποχρεώσεις, δώστε προτεραιότητα σήμερα σε ένα κάτι που σας ενδιαφέρει και δείτε τι θα συμβεί. Σας δίνει μεγάλη ώθηση ενέργειας, ενθουσιασμού ή δημιουργικότητας;

6. Προσεγγίζετε πάντα τα εργασιακά σας καθήκοντα με τον ίδιο τρόπο

Εάν τα εργασιακά tasks σας δεν αλλάζουν, μπορεί να έχετε αναπτύξει ρουτίνες- και τώρα είναι ο τρόπος που κάνετε πάντα συγκεκριμένες εργασίες. Ακόμη και με μια εργασία που κάνετε τακτικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να την προσεγγίσετε με νέο τρόπο. Βρείτε έναν νέο πόρο. Συνεργαστείτε με κάποιον νέο συνεργάτη. Μάθετε μια νέα δεξιότητα. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και οι καθημερινές σας εργασίες μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες για ανάπτυξη, χωρίς να προσθέτετε επιπλέον δουλειά στο πιάτο σας.

7. Τελειώνετε κάθε μέρα χωρίς να αισθάνεστε ότι έχετε ενεργήσει σύμφωνα με τις αξίες σας

Στο τέλος κάθε μέρας, νιώθετε ότι ενεργήσατε σύμφωνα με τις αξίες σας; Για παράδειγμα, αν θέλετε να είστε ευσυνείδητοι, ενεργήσατε σύμφωνα με αυτό; Εάν θέλετε να είστε στοργικοί ή ευγενικοί, ενεργήσατε σύμφωνα με αυτό; Εάν εκτιμάτε τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων, κάνατε κάτι τέτοιο;

Όταν οι πράξεις και οι αξίες μας αποσυνδέονται, αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι η ζωή μας δεν είναι σε καλό δρόμο συνολικά. Αντίθετα, το να ενεργείς με τρόπους που σου ταιριάζουν, είναι ένας εύκολος τρόπος για να νιώσεις και πάλι σε καλό δρόμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =