αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «βαλτώσει» μέσα στη ζώνη άνεσης σου

Τέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «βαλτώσει» μέσα στη ζώνη άνεσης σου

Μάλλον έχεις ακούσει την κλισέ συμβουλή: Για να φτάσεις στην επιτυχία και ευτυχία πρέπει να βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου.

Η ζώνη άνεσης είναι σαν ένα ασφαλές νησί σε στάσιμο ψηλό έδαφος.

Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να ζούμε σε μια φούσκα ασφάλειας που δεν συνειδητοποιούμε πόσο περιοριζόμαστε. Το να αντιμετωπίσεις το άγνωστο δεν είναι ποτέ εύκολο. Ο φόβος εμφανίζεται – ως δείκτης αλλαγής. Το να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας φέρνει απελευθέρωση, χαρά και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Το πρώτο βήμα όμως είναι να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις «βαλτώσει» μέσα στη ζώνη άνεσης σου. Εδώ είναι 4 απλά σημάδια.

1. Περιμένεις την «κατάλληλη στιγμή»

Αν πάντα περιμένεις την… κατάλληλη στιγμή για να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου, δεν θα το κάνεις ποτέ. Η ώρα είναι κατάλληλη μόνο αν αποφασίσετε να το κάνετε. Δεν χρειάζεται να περιμένετε για να τελειοποιήσετε τις δεξιότητές σας ή να ξεπεράσετε τον φόβο σας- μπορείτε να προχωρήσετε στο πρώτο βήμα ανά πάσα στιγμή.

Περιμένοντας μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα χάσετε πολλές ευκαιρίες και εμπειρίες. Θα περάσετε τη ζωή σας βλέποντας όλους τους άλλους να δοκιμάζουν νέα πράγματα και να προχωρούν στη ζωή. Μην είστε το άτομο που κάθεται και παρακολουθεί όλους τους άλλους.

2. Δεν εκπαιδεύετε τον εαυτό σας, ούτε κάνετε ερωτήσεις

Οι άνθρωποι που διευρύνουν τη ζώνη άνεσής τους, αφιερώνουν χρόνο κάνοντας ερωτήσεις και εκπαιδεύοντας τον εαυτό τους. Προσπαθούν να αποκτήσουν γνώση και να δουν άλλες οπτικές για να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Ακόμα κι αν νιώθετε ειδικός σε κάτι, η αναζήτηση βαθύτερης γνώσης είναι πάντα ωφέλιμη.

Εάν δυσκολεύεστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, σκεφτείτε εάν προάγετε τις γνώσεις σας. Ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ή να ερευνήσετε ένα θέμα, μπορείτε επίσης να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας κάνοντας ερωτήσεις. Η υποβολή ερωτήσεων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση.

3. Φοβάσαι το άγνωστο

Στους ανθρώπους αρέσει να γνωρίζουν… τι θα συμβεί στη συνέχεια. Και δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό αν δεν παραμείνετε στο ίδιο μέρος στη ζωή σας. Όταν δεν ξέρετε τι έρχεται, μπορεί να ανησυχείτε για πράγματα που δεν μπορείτε να προβλέψετε. Αυτή η νοοτροπία σας κρατά πίσω και σας εμποδίζει να δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο ή να προχωρήσετε τη ζωή σας.

4. Θέλετε να έχετε τον έλεγχο για τα πάντα

Αν νιώθετε πάντα την ανάγκη να έχετε τον έλεγχο, αυτό θα μπορούσε να είναι ο λόγος που δυσκολεύεστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Όταν νιώθετε άνετα στη ζωή, μπορεί να αισθάνεστε ότι ελέγχετε τους κανόνες και τις καθημερινές ρουτίνες. Μαθαίνεις να απολαμβάνεις τη… μονοτονία της τρέχουσας ζωής σου γιατί πάντα ξέρεις τι να περιμένεις.

Εάν αυτό σας φαίνεται γνώριμο, τότε πρέπει να εργαστείτε για να αφήσετε τα πράγματα να προχωρήσουν. Η λαχτάρα για υπερβολικό έλεγχο εμποδίζει την ικανότητά σας να προχωρήσετε και να σημειώσετε πρόοδο προς τους στόχους σας. Μάθετε να απολαμβάνετε απροσδόκητες καταστάσεις και αυθόρμητες εμπειρίες που είναι εκτός του ελέγχου σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία career expert εξηγεί: Αυτή είναι η Νο1 φράση που πρέπει να χρησιμοποιείς σε κάθε job interview. Θα σε ξεχωρίσει από όλους τους άλλους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − eleven =