αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜία career expert εξηγεί: Αυτή είναι η Νο1 φράση που πρέπει να χρησιμοποιείς σε κάθε job interview. Θα σε ξεχωρίσει από όλους τους άλλους

Μία career expert εξηγεί: Αυτή είναι η Νο1 φράση που πρέπει να χρησιμοποιείς σε κάθε job interview. Θα σε ξεχωρίσει από όλους τους άλλους

Ένα καλά προσαρμοσμένο βιογραφικό με σχετική εμπειρία θα σας οδηγήσει συχνά σε μια συνέντευξη για δουλειά. Αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας, πρέπει να διατυπώσετε πειστικά γιατί είστε το καλύτερο άτομο για τον ρόλο.

«Ως ειδικός σταδιοδρομίας, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές συναρπαστικές και ισχυρές φάσεις που αγαπούν να ακούν οι HR Managers. Μία από τις πιο δυνατές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι: «Ένα πράγμα που με ενθουσιάζει σε αυτόν τον ρόλο είναι…’» λέει σε άρθρο της στο CNBC η career expert, Erin McGoff.

Να γιατί αυτή η φράση θα σας ξεχωρίσει από άλλους υποψηφίους:

1. Σε κάνει να ακούγεσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση

Θέλετε τη θέση και πρέπει να εντυπωσιάσετε τον διευθυντή προσλήψεων. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση, μεταφέρετε διακριτικά στον άλλο ότι δεν είστε απλώς απελπισμένοι για δουλειά.

Δείχνει ότι είστε ένας παθιασμένος και ικανός υποψήφιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι συνεπάγεται η Χ θεση. Δεν ζητάτε πλέον από τον άλλο να ενδιαφερθεί για εσάς. Λέτε στον τι σας ενδιαφέρει τον ρόλο.

Αυτή η ανεπαίσθητη δυναμική αλλαγή ισχύος μπορεί μόνο να σας βοηθήσει να έχετε το πάνω χέρι.

2. Επικοινωνεί τη θετικότητα και την ικανότητα

Οταν εκφράζετε αυτό που πραγματικά σας ενθουσιάζει για τη θέση, δείχνετε έναν ενθουσιασμό που όχι μόνο λέει «μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά», αλλά «είμαι επίσης έτοιμος για τις προκλήσεις που τη συνοδεύουν».

Οι εργοδότες θέλουν υποψηφίους που δεν αναζητούν απλώς δουλειά, αλλά είναι πρόθυμοι να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της ομάδας. Αυτή η φράση δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ της προνοητικής νοοτροπίας σας και των πιθανών συνεισφορών που μπορείτε να έχετε. Και αφήνει μια μόνιμη θετική εντύπωση.

3. Επιδεικνύει έρευνα και προετοιμασία

Οι HR Managers πάντα ψάχνουν να δουν αν οι υποψήφιοι είναι προετοιμασμένοι. Έκαναν την έρευνά τους; Είναι ικανοί; Θα ήταν σωστή επιλογή η πρόσληψή τους έναντι των άλλων ανθρώπων;

Χρησιμοποιώντας μια φράση όπως «Ένα πράγμα που με ενθουσιάζει…», υπονοείτε ότι όχι μόνο γνωρίζετε τις λεπτομέρειες του ρόλου, αλλά έχετε επίσης σκεφτεί πώς ο ρόλος ταιριάζει στα πάθη και τους στόχους σας.

To πώς λέτε τα πράγματα μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό που λέτε. Φροντίστε λοιπόν ο φωνητικός τόνος και η στάση σας να ευθυγραμμίζονται με το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό σας. Εξασκηθείτε με έναν φίλο ή βιντεοσκοπήστε τον εαυτό σας απαντώντας σε ερωτήσεις για να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση της γλώσσας του σώματός σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + three =