αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους»: 5 μικρά πράγματα που επηρεάζουν την ψυχολογία σου χωρίς να το καταλάβεις

«Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους»: 5 μικρά πράγματα που επηρεάζουν την ψυχολογία σου χωρίς να το καταλάβεις

Τι θα έλεγες αν σε ρωτούσαν τι πιστεύεις ότι βλάπτει την ψυχική υγεία; Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται μεγάλα πράγματα, όπως κάποιο ψυχολογικό τραύμα, κακοποίηση και ούτω καθεξής, υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που κάνουμε και επηρεάζουν σημαντικά την ψυχική μας υγεία.

Πολλά από αυτά τα μικρά πράγματα που καταστρέφουν την ψυχική μας υγεία είναι αρκετά συνηθισμένα και μάλιστα κοινά αποδεκτά. Ωστόσο, αν θέλετε να βρείτε την ηρεμία και να κάνετε μία θετική αλλαγή, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε κάποια πράγματα. ΟΚ, η διακοπή αυτών των πραγμάτων μπορεί να μην διορθώσει εντελώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας που έχετε, αλλά σίγουρα θα δείτε μια βελτίωση.

Εδώ είναι 5 μικρά πράγματα που επηρεάζουν σημαντικά την ψυχική σας υγεία.

1. Συνεχές scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καλό για την ψυχική σας υγεία, ειδικά αν το κάνετε συνεχώς. Ναι, είναι καλό να κάνετε scroll μερικές φορές, αλλά αν ξοδεύετε ώρες στο τηλέφωνό σας, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία.

2. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους.

Είναι πολύ εύκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους στην εποχή μας. Κάντε ένα κλικ σε μια εφαρμογή και θα έχετε τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε οποιονδήποτε θέλετε. Στα social media όλοι παρουσιάζουν… τις τέλειες ζωές τους. Ωστόσο, συγκρίνετε τον εαυτό σας με αυτό που σας επιτρέπουν οι άλλοι να δείτε και όχι με την πραγματικότητα.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Ο κάθε ένας έχει την δική του διαδρομή. Προσπάθησε να είσαι καλύτερος από αυτό που εσύ ήσουν χτες.

3. Αναβλητικότητα.

Συχνά χρονοτριβούμε, νομίζοντας ότι κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Όμως, η αναβλητικότητα δεν είναι αθώα. Αντίθετα, σας προκαλεί περισσότερο άγχος καθώς περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσετε την Χ εργασία.

4. Αποφεύγετε την άσκηση.

Μπορεί να φαίνεται ότι η άσκηση είναι αγχωτική, αλλά στην πραγματικότητα, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος. Όχι μόνο δημιουργεί ανθεκτικότητα, αλλά ενθαρρύνει επίσης το σώμα σας να δημιουργήσει ενδορφίνες και να παράγει σεροτονίνη, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή ψυχική υγεία.

5. Τελειομανία.

Η τελειότητα δεν είναι δυνατή. Έτσι, εάν ο στόχος σας είναι η τελειότητα, σίγουρα θα απογοητεύεστε κάθε φορά. Το να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα σωστά, είναι εντυπωσιακό. Ωστόσο, όταν σε τρώνε οι σκέψεις ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια, μπορεί να μπεις σε άναν φαύλο κύκλο.

Το πραγματικό πρόβλημα με το να είσαι τελειομανής, δεν είναι ότι όλα πρέπει να είναι άψογα και ότι πρέπει να είσαι πάντα στην κορυφή. Η ουσία του θέματος πηγαίνει πολύ πιο βαθιά, καθώς αυτές οι ιδέες μπορεί να βλάψουν εσάς και αυτούς που αγαπάτε. Κάτι δεν πάει καλά εσωτερικά όταν νομίζεις ότι δεν μπορείς να είσαι τίποτα λιγότερο από τέλειος. Θυμήσου και το άρθρο: Τρεις στρατηγικές για να ξεπεράσεις την «παράλυση του τελειομανή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =