αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡεκόρ πωλήσεων για τα Rolex στην Ελλάδα- Η εταιρία ανησυχεί ότι μπορεί να… ξεμείνει από αποθέματα

Ρεκόρ πωλήσεων για τα Rolex στην Ελλάδα- Η εταιρία ανησυχεί ότι μπορεί να… ξεμείνει από αποθέματα

H Rolex Ελλάς σβήνει τα 30 κεράκια παραμονής στο χώρο της ωρολογοποιίας, και γιορτάζει με ολοένα αυξανόμενα κέρδη.

Το 2022 η θυγατρική πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 82,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 10,3% σε σχέση με το 2021. Παρά τα περισσότερα κομμάτια βέβαια, τα μεικτά κέρδη της εταιρίας μειώθηκαν το 2021 από 12,6 εκατομμύρια ευρώ, σε 8,9 εκατομμύρια ευρώ το 2022.

H διοίκηση της Rolex Ελλάς πρέπει να αντιμετωπίσει την ευπρόσδεκτη πέραση των προϊόντων της με διάθεση ακόμα περισσότερων, αφού υπάρχουν ανησυχίες πως το αποθεματικό της θυγατρικής σε κομμάτια δεν θα ανταποκριθεί πλήρως στην αυξημένη ζήτηση. Η διοίκηση της Rolex Ελλάς μάλιστα δήλωσε: «H διαθεσιμότητα όλων των μοντέλων που αναμένεται για το τρέχον έτος παραμένει μέσα στις ανησυχίες μας ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση ειδικά κατά την θερινή περίοδο».

Πως εξηγείται όμως η μεγάλη ζήτηση; Οπως αναφέρει η εταιρία, η επάνοδος της τουριστικής κίνησης μετά τους περιορισμούς εν μέσω Covid αναζωογόνησε τόσο την κινητικότητα του ελληνικού κοινού όσο και των τουριστών που ψάχνουν για ακριβά «σουβενίρ». Έχουμε λοιπόν μία φυσική επαναφορά της αγοράς.

Πέραν αυτού, το λανσάρισμα της νέας κολεξιόν της εταιρίας, Watches and Wonders, περιλαμβάνει μοντέλα για όλες τις απαιτήσεις, από καθημερινή χρήση μέχρι τις βουτιές στην άβυσσο ή την ορειβασία στις κορυφές του Θιβέτ. Αναμενόμενα, η ανανέωση ενός brand ανανεώνει και το ενδιαφέρον των πελατών.

Τέλος, η σταθερότητα της αξίας των ρολογιών Rolex αποτελεί για πολλούς κίνητρο για αγορές αποσκοπώντας στη μεταπώληση κομματιών με προστιθέμενο όφελος ή ως vintage θησαυρών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − nineteen =