αρχικηVIRALΈξι συμπεριφορές που δείχνουν ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου

Έξι συμπεριφορές που δείχνουν ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου

Συχνά ακούμε ότι πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας πριν μπορέσουμε να περιμένουμε αγάπη από τους άλλους, σωστά;

Τι σημαίνει όμως να μη σέβεσαι τον εαυτό σου; Υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που μπορούν να δείξουν εάν δίνετε στον εαυτό σας τον σεβασμό που σας αξίζει.

Πάμε να δούμε 5+1 σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάποιος δεν σέβεται τον εαυτό του.

1. Βάζεις πάντα τους άλλους πρώτα

Σε όλους μας αρέσει να δίνουμε ένα χέρι βοήθειας. Είναι ωραίο να είσαι εκεί για τους άλλους και να κάνεις τη μέρα τους λίγο πιο φωτεινή.

Αλλά υπάρχει ένα όριο. Εάν βάζετε πάντα τους άλλους πρώτους, σε βάρος των δικών σας αναγκών, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία.

Οι άνθρωποι που δεν σέβονται τον εαυτό τους συχνά κάνουν αυτό το λάθος. Νομίζουν ότι πρέπει να ευχαριστούν συνεχώς τους άλλους για να τους συμπαθούν ή να τους εκτιμήσουν.

Μπορεί να ακυρώσουν τα δικά τους σχέδια για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια κάποιου άλλου ή να αφήσουν τους άλλους να τους εκμεταλλευτούν επειδή φοβούνται τη σύγκρουση.

Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να βοηθάτε τους άλλους, αλλά όχι να παραμελείτε τον εαυτό σας. Είναι εντάξει να λες «όχι» μερικές φορές.

2. Απολογείσαι υπερβολικά

Συναντήσατε ποτέ κάποιον που να λέει «συγγνώμη» συνεχώς;

Εάν ζητάτε συγγνώμη όλη την ώρα, ακόμα και όταν δεν έχετε κάνει τίποτα κακό, είναι σημάδι ότι μπορεί να μην σέβεστε τον εαυτό σας.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοσεβασμό συχνά νιώθουν ότι κάνουν κάτι λάθος. Λένε συγγνώμη για πράγματα που δεν χρειάζονται, όπως να εκφράσουν τη γνώμη τους ή να ζητήσουν βοήθεια.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θέλουν να είναι αγενείς ή απαιτητικοί.

Έχετε κάθε δικαίωμα να μιλήσετε, να κάνετε ερωτήσεις ή να κάνετε αιτήματα. Δεν χρειάζεται να απολογηθείς για αυτό. Εάν δεν είστε ασεβείς ή επιβλαβείς, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να λυπηθείτε.


3. Δεν Φροντίζεις την υγεία σου

Οι άνθρωποι που δεν σέβονται τον εαυτό τους συχνά παραμελούν την υγεία τους. Μπορεί να παραλείπουν γεύματα επειδή είναι «πολύ απασχολημένοι», να αποφεύγουν την άσκηση επειδή είναι «πολύ κουρασμένοι» ή να μην κοιμούνται επειδή έχουν «πάρα πολλά να κάνουν». Βάζουν όλα τα άλλα πάνω από τη δική τους ευημερία.

Το σώμα σας είναι το σπίτι σας. Αν δεν το φροντίσεις, πού θα ζήσεις;

Το να φροντίζετε την υγεία σας δεν έχει να κάνει μόνο με το να φαίνεστε καλά, είναι να σέβεστε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να ξέρετε ότι αξίζει. Και εσείς να νιώθετε καλά.

4. Είσαι πάντα αρνητικός

Οι άνθρωποι που δεν σέβονται τον εαυτό τους συχνά πέφτουν σε αυτήν την παγίδα αρνητικής σκέψης.

Επικρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους, περιμένουν πάντα το χειρότερο σενάριο και δεν μπορούν να δεχτούν κομπλιμέντα.

Μπορεί να πιστεύουν ότι είναι ρεαλιστές, αλλά στην πραγματικότητα απλώς ενισχύουν την έλλειψη αυτοσεβασμού τους.

Η αλλαγή των μοτίβων σκέψης σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι σίγουρα δυνατή.

5. Δεν κυνηγάς τα πάθη σου

Τα άτομα που δεν έχουν αυτοσεβασμό συχνά παραμερίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και τις φιλοδοξίες τους, για να ενταχθούν στην ιδέα κάποιου άλλου… για το τι είναι «σωστό» ή «φυσιολογικό».

Μπορεί να έχουν πάθος για την τέχνη, αλλά καταλήγουν σε μια δουλειά 9-5 επειδή είναι «πιο ασφαλής». Ή ίσως τους αρέσει να τραγουδούν, αλλά δεν συμμετέχουν ποτέ στη χορωδία γιατί φοβούνται μην τους κρίνουν.

Κάνοντας αυτό, αρνούνται στον εαυτό τους τη χαρά και την ολοκλήρωση που προέρχεται από το να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν.

Θυμήσου, η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνεις αυτό που κάνει την καρδιά σου χαρούμενη. Κάντε αυτό το μάθημα ζωγραφικής, γίνετε μέλος αυτής της χορωδίας, ξεκινήστε αυτήν την επιχείρηση! Δείξτε στον εαυτό σας τον σεβασμό που σας αξίζει κυνηγώντας τα πάθη σας.

6. Μένεις σε τοξικές σχέσεις

Οι άνθρωποι που δεν σέβονται τον εαυτό τους συχνά μένουν σε σχέσεις που είναι επιβλαβείς, είτε με έναν σύντροφο, έναν φίλο ή ακόμα και με ένα μέλος της οικογένειας. Ανέχονται την κακομεταχείριση γιατί δεν πιστεύουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο.

Δεν αξίζει να θυσιάσετε τον αυτοσεβασμό σας. Κάποιες φορές η «έξοδος» είναι η σωστή επιλογή.

Εάν μια σχέση σας κάνει να νιώθετε άσχημα πιο συχνά από ό,τι σας κάνει να νιώθετε καλά, ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείτε τη θέση της στη ζωή σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν θες να αλλάξεις την ζωή σου εδώ είναι 5 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − five =