αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να βγάλεις έως 670 δολάρια τον μήνα χρησιμοποιώντας το ChatGPT- Εξηγούν μερικοί άνθρωποι που το κάνουν ήδη

Πως μπορείς να βγάλεις έως 670 δολάρια τον μήνα χρησιμοποιώντας το ChatGPT- Εξηγούν μερικοί άνθρωποι που το κάνουν ήδη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι… να αναλάβει πλήρως τις περισσότερες ανθρώπινες δουλειές. Αλλά μπορεί ήδη να κάνει κάποια παραλληλα projects ευκολότερα και πιο προσοδοφόρά, κυρίως εξοικονομώντας χρόνο στους ανθρώπους.

«Η αυτοματοποίηση, νομίζω, είναι το κλειδί για τη μείωση του φόρτου εργασίας σας», είπε στο CNBC ο Sean Audet, φωτογράφος τροφίμων που χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT για τη σύνταξη email και επιχειρηματικών σχεδίων. «Όταν ένας πελάτης επικοινωνεί για πρώτη φορά μαζί μου, πρέπει να είμαι σε θέση να παρέχω γρήγορα μια δέσμη πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες και το κόστος … με έναν ωραίο, συνοπτικό και εξατομικευμένο τρόπο», λέει.

Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος για τα παράλληλα projects, αφού το περιθώριο που έχετε είναι εξ ορισμού περιορισμένο. Αλλά υπάρχοην ήδη άνθρωποι που αξιοποιούν τα νέα εργαλεία και βγάζουν καλά χρήματα.

Ταξιδιωτικοί Πράκτορες

Η Nicole Cueto, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη, κερδίζει επιπλέον χρήματα βοηθώντας τους ανθρώπους να προγραμματίσουν τις διακοπές τους — να κάνουν κράτηση πτήσεων, να κάνουν κρατήσεις καταλυμάτων και να προγραμματίζουν εκδρομές. Έχει επίσης προφίλ στην πλατφόρμα ταξιδιωτικών πρακτόρων Fora, όπου κερδίζει προμήθειες όταν οι πελάτες κάνουν κράτηση για ξενοδοχεία και εμπειρίες μέσω των συστάσεων της.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107278793-1690577391535-IMG-4993.jpg?v=1690675348&w=740&h=416&ffmt=webp&vtcrop=y

Τον Ιανουάριο, όταν η Cueto ξεκίνησε τη δραστηριότητα της, ξόδευε πέντε έως επτά ώρες σχεδιάζοντας μια μέρα διακοπών. Η χρήση του ChatGPT ως εκλεπτυσμένης, φιλτραρισμένης έκδοσης του Google μειώνει τον “χρόνο έρευνάς της στο μισό”, λέει.

«Έχω πάει στο Παρίσι χίλιες φορές, αλλά αν έχω έναν πελάτη που θέλει να ανακαλύψει τα βάθη της πόλης από μια παλιά σκοπιά, δεν ξέρω πραγματικά πώς να το κάνω [από προσωπική εμπειρία]», είπε. «Λοιπόν, θα πληκτρολογήσω: ”Δώστε μου έναν οδηγό για το Παρίσι με συγκεκριμένο μπάτζετ που ενσωματώνει ιστορικές γειτονιές όπου ζούσαν πολιτικοί τη δεκαετία του 1880”».

Η παρακολούθηση της προτεινόμενης διαδρομής του ChatGPT χωρίς περαιτέρω έρευνα θα ήταν επικίνδυνη, αλλά η Cueto λέει ότι δεν την πειράζει να κάνει τον έλεγχο δεδομένων. Εξακολουθεί να είναι πιο αποτελεσματική από άλλες μηχανές αναζήτησης, προσθέτει – και η εξοικονόμηση χρόνου σημαίνει να έχεις περισσότερους πελάτες και να κερδίζεις περισσότερα χρήματα.

Σήμερα, η Cueto κερδίζει κατά μέσο όρο 670 $ το μήνα από την παράλληλη δραστηριότητα της, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC. Εργάζεται 10 έως 20 ώρες την εβδομάδα σε αυτό, χρεώνοντας περίπου 42 δολάρια την ώρα, λέει.

Βοηθοί περιεχομένου

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες θέσεις εργασίας, μπορεί να δημιουργήσει και νέες: Ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να προσλαμβάνουν βοηθούς περιεχομένου μερικής απασχόλησης, η δουλειά των οποίων είναι να δημιουργούν αναρτήσεις ιστολογίου, newsletters και αναρτήσεις για τα social media χρησιμοποιώντας chatbots — και στη συνέχεια να ελέγχουν τα αποτελέσματα.

Αυτές οι θέσεις εργασίας, οι οποίες αναφέρονται επίσης ως επεξεργασία περιεχομένου AI, μπορούν να πληρώνουν από 20 έως 100 δολάρια την ώρα, λένε οι ειδικοί.

«Μπορείτε κυριολεκτικά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε. Μετατρέψτε αυτήν την [ομιλία] σε ένα άρθρο ιστολογίου 700 λέξεων που έχει πέντε συμβουλές», είπε στο CNBC η Angelique Rewers, ιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων μικρών επιχειρήσεων BoldHaus. Η Rewers αποκαλεί τους βοηθούς περιεχομένου AI ως «τη μεγαλύτερη νέα παράπλευρη δραστηριότητα», προσθέτοντας ότι οι βοηθοί θα πρέπει να διορθώνουν οτιδήποτε συγκεντρώνουν από το ChatGPT.

Καλλιτέχνες

Ο Audet, ένας καλός σεφ φαγητού, συνειδητοποίησε ότι είχε ταλέντο στη φωτογραφία, ενώ δίδασκε ένα μάθημα «Ζαχαροπλαστικής» στο Red River College στον Καναδά. Μετέτρεψε τη δραστηριότητα του σε full time δουλειά το 2020 και λέει ότι πλέον χρησιμοποιεί τακτικά την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία email και τη δημιουργία επιχειρηματικών templates.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107271141-1689260218773-Studio_1_2020.jpg?v=1690635601&w=740&h=416&ffmt=webp&vtcrop=y

«Είναι σχεδόν σαν να έχεις έναν βοηθό με τον οποίο πρέπει να είσαι πραγματικά, πραγματικά, πολύ συγκεκριμένος».

Αυτό σημαίνει ότι ο Audet δεν κερδίζει ακόμα περισσότερα χρήματα λόγω AI. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι δεξιότητες θα αποδίδουν πιο επικερδώς, ειδικά καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία, λέει.

Ο Audet έχει επίσης ασχοληθεί με τη generative AI στις φωτογραφίες, μέσω προγραμμάτων όπως το Midjourney. Η τεχνολογία του επιτρέπει να αλλάζει φόντο, να διορθώνει μικρές ατέλειες ή να αλλάζει το χρώμα των αντικειμένων — αλλά όχι σε βαθμό που να είναι έτοιμος να το χρησιμοποιήσει σε επαγγελματικά έργα.

«Μερικές φορές θα έχετε εκπληκτικά καλά αποτελέσματα… αλλά αν η τεχνολογία μπορεί να κάνει το 90% της δουλειάς, αυτό δεν είναι αρκετά καλό όταν εργάζεστε με πελάτες που πληρώνουν πολλά χρήματα», λέει ο Audet. «Έτσι ο αντίκτυπός της στην επιχείρησή μου είναι ακόμα σχετικά χαμηλός».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 15 =