αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές κινήσεις για να εντυπωσιάσεις κάποιον μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα. Μπορεί να τις κάνει ο καθένας

Τέσσερις απλές κινήσεις για να εντυπωσιάσεις κάποιον μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα. Μπορεί να τις κάνει ο καθένας

Όσον αφορά τον εντυπωσιασμό των ανθρώπων, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη επιστήμη πίσω από αυτό – οι περισσότεροι άνθρωποι εντυπωσιάζονται από τα απλά πράγματα, όπως οι καλοί τρόποι και μια ευγενική εισαγωγή.

Αλλά δες κάτι: Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζετε τον εαυτό σας και η ενέργεια που εκπέμπετε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο να αφήσετε μια καλή γεύση στο άλλο άτομο, μόλις τελειώσει η αλληλεπίδραση.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα δεις 4 εύκολους στην εφαρμογή τρόπους για να εντυπωσιάσεις τους ανθρώπους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα τους γνωρίσεις:

1) Θερμός χαιρετισμός

Ας πούμε ότι συναντάς τα έναν νέο συνάδελφο για πρώτη φορά και είσαι γεμάτος νεύρα…

Είναι εύκολο να το αφήσετε να εμποδίσει έναν θερμό, γνήσιο χαιρετισμό. Μπορεί να θέλετε να προσφέρετε ένα γρήγορο ”γεια” και να απομακρυνθείτε.

Αλλά αυτό δεν πρόκειται να σας βγάλει κερδισμένους.

Έτσι, κάντε συνήθεια να είστε ανοιχτοί και ευγενικοί στους χαιρετισμούς σας. Δεν χρειάζεται να παρακάνετε, αλλά να συστήστε τον εαυτό σας ξεκάθαρα και μην ξεχάσετε να πείτε, «Χαίρομαι που σε γνώρισα» ή «Είναι χαρά μου».

Επίσης, δεν βλάπτει να ελέγχετε τη στάση σας. Βεβαιωθείτε ότι είστε όρθιος, με τους ώμους πίσω. Αυτό σας κάνει να φαίνεστε φιλόξενοι. Το να σκύβετε μπροστά ή να ακουμπάτε σε έναν τοίχο θα δώσει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεστε, κουράζεστε ή βαριέστε.

2) Διατηρήστε οπτική επαφή

Ενώ κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να χαιρετήσετε θερμά το άτομο που συναντάτε και να του σφίξετε το χέρι, μην ξεχάσετε να το κοιτάξετε στα μάτια! Η οπτική επαφή είναι απίστευτα σημαντική για να κάνετε καλή εντύπωση στους ανθρώπους αμέσως μόλις τους συναντήσετε.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν κάνουμε οπτική επαφή με άλλους, αντιλαμβανόμαστε ότι μοιάζουν με εμάς (με άλλα λόγια, είναι λιγότερο απειλητικοί).

Πιστεύεται επίσης ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του να φαίνεσαι πιο αξιόπιστος όταν κάνεις οπτική επαφή, σε αντίθεση με το αν κοιτάζεις μακριά.

Και τέλος, όταν κάνετε οπτική επαφή, δείχνετε ενδιαφέρον άτομο. Επιτρέπετε στο άλλο άτομο να καταλάβει ότι ακούτε και ότι ασχολείστε με αυτό που λέει – αυτό είναι απίστευτα ισχυρό.

3) Χαμογέλα! Είναι το μεγαλύτερο όπλο σου

Ένας άλλος απλός τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα τους γνωρίσετε είναι να χαμογελάτε.

Όταν χαμογελάτε, είναι πιο πιθανό να φανείτε φιλικοί και ευχάριστοι. Ενημερώνεις το άλλο άτομο ότι: «Ε, δεν είμαι κάποιος που πρέπει να φοβάσαι».

Όλα αυτά αφήνουν μια θετική μόνιμη εντύπωση, χωρίς καν να πούμε λέξη. Αλλά μια προειδοποίηση: Ενα σφιχτό κρύο χαμόγελο μάλλον δεν θα το κάνει. Προσπαθήστε να χαμογελάτε με τα μάτια αλλά και με τα χείλη σας, ακόμα κι αν προσποιείτε, θα φανεί πιο αυθεντικό και ελκυστικό.

4) Χρησιμοποίησε το όνομα του άλλου ατόμου

Τώρα, αν θέλετε να κερδίσετε πραγματικούς πόντους και να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους όταν τους συναντήσετε για πρώτη φορά, θυμηθείτε το ονόματα τους.

Αν εχεις… τη μνήμη ενός χρυσόψαρου, επανέλαβε συχνά τα ονόματα των ανθρώπων που συναντάς, για να τα θυμάσαι πιο εύκολα.

Ή, αν γνωρίζετε ήδη το όνομά τους πριν τους συναντήσετε, ξεκινήστε τη συνομιλία απευθυνόμενοι απευθείας σε αυτούς με το όνομα τους.

Για παράδειγμα, βρίσκεστε σε ένα networking event. Μόλις μπει μέσα το Χ ΄τομο, θα πρέπει να σηκωθείτε, να απλώσετε το χέρι σας και να πείτε, «Είναι υπέροχο που επιτέλους σε γνωρίζω, Μαρία» (ή όπως κι αν είναι το όνομά του/της). Αυτό σπάει τον πάγο και χαλαρώνει τον άλλον αμέσως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + seven =