αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως κάποιοι άνθρωποι παραμένουν πάντα ήρεμοι- Εδώ είναι 4 μικροί κανόνες που εφαρμόζουν

Πως κάποιοι άνθρωποι παραμένουν πάντα ήρεμοι- Εδώ είναι 4 μικροί κανόνες που εφαρμόζουν

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι φαίνονται να παραμένουν πάντα ήρεμοι, ό,τι κι αν τους βάζει η ζωή;

Εάν ναι, μάλλον έχετε επίσης αναρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό τους ή ίσως έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν φαίνεται να διατηρείτε το ίδιο επίπεδο ηρεμίας.

Μπορεί να ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;

Ή ίσως απλώς εξασκούν συνήθειες που έχουν γίνει δεύτερη φύση τους, τόσο πολύ που δεν συνειδητοποιούν καν ότι κάνουν κάτι εξαιρετικό.

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το μυστήριο. Ας εμβαθύνουμε στις 74συνήθειες που ασκούν με συνέπεια οι εξαιρετικά ήρεμοι άνθρωποι – αυτές για τις οποίες δεν μιλούν ποτέ πραγματικά.

Δεν αφήνουν τα συναισθήματα να ελέγχουν τις πράξεις

Μπορεί να είσαι κάποιος που αντιδρά παρορμητικά στα συναισθήματα. Αν κάτι σε στεναχωρεί, όλοι γύρω σου το γνωρίζουν.

Αλλά αν το παρατηρήσεις, αυτά τα εξαιρετικά ήρεμα άτομα έχουν κάτι σημαντικό:

Βιώνουν επίσης έντονα συναισθήματα όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, αλλά δεν αφήνουν αυτά τα συναισθήματα να υπαγορεύουν τις ενέργειες ή τις αντιδράσεις τους.

Καλή σχέση με την αποτυχία

Οι εξαιρετικά ήρεμοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη για την αποτυχία. Αντί να το βλέπουν ως κάτι που πρέπει να φοβούνται ή να αποφεύγουν, το βλέπουν ως ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη.

Ας το παραδεχτούμε: Είναι εύκολο να αγχώνεστε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζετε, ειδικά όταν πρόκειται για κάποια μεγάλη αποτυχία.

Ωστόσο, οι ήρεμοι άνθρωποι κατανοούν ότι η αποτυχία είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής και ότι συχνά μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητες ευκαιρίες. Αυτοί οι άνθρωποι αναλύουν τις αποτυχίες, μαθαίνουν από αυτές και τις χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τους αρέσει να αποτυγχάνουν.

Κανείς δεν το θέλει.

Αλλά δεν αφήνουν τον φόβο της αποτυχίας να τους παραλύσει ή να τους εμποδίσει να ρισκάρουν.

Και για αυτό, αποδέχονται ότι η αποτυχία είναι μια πιθανότητα σε κάθε προσπάθεια και προετοιμάζονται για αυτήν, αλλά δεν την αφήνουν να τους αποτρέψει από την επιδίωξη των στόχων τους.

Βάζουν όρια και λένε «όχι»

Οι ήρεμοι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία του να θέτεις όρια. Αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα για όλους συνέχεια.

Το πιο σημαντικό, καταλαβαίνουν ότι το να λένε «όχι» δεν είναι σημάδι αδυναμίας ή εγωισμού, αλλά ένα απαραίτητο βήμα για τη διατήρηση της δικής τους ψυχικής και σωματικής ευεξίας.

Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι ο καθορισμός ορίων δεν είναι να αποστασιοποιηθείς από τους άλλους.

Έχει να κάνει με την αναγνώριση των ορίων μας και τη διασφάλιση ότι δεν πιέζουμε τον εαυτό μας πέρα από αυτά εις βάρος της ευημερίας μας. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόπο.

Καλλιέργεια θετικής νοοτροπίας

Τέλος, το πιο σημαντικό πράγμα που διαχωρίζει τους ήρεμους ανθρώπους από εμάς τους υπόλοιπους είναι ότι κατανοούν τη δύναμη μιας θετικής νοοτροπίας.

Με απλά λόγια, ξέρουν ότι η ζωή θα έχει «πάνω» και «κάτω», ότι τα σχέδια θα πάνε στραβά και οι προκλήσεις θα εμφανιστούν ξαφνικά.

Γνωρίζουν επίσης ότι η στάση τους απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μια θετική νοοτροπία δεν σημαίνει να αγνοείς τις πραγματικότητες της ζωής ή να προσποιείσαι ότι όλα… είναι τέλεια.

Σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να εστιάσετε στις δυνατότητες που υπάρχουν σε κάθε κατάσταση, να μάθετε από τις προκλήσεις και να συνεχίσετε να προχωράτε, ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Κάνε συνειδητή προσπάθεια λοιπόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =