αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠωλήθηκε το Smart Park – Στα 110 εκατ. ευρώ το deal

Πωλήθηκε το Smart Park – Στα 110 εκατ. ευρώ το deal

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για τα εξής.

Σε συνέχεια της από 5.9.2023 σχετικής ανακοίνωσης της Εταιρείας, υπεγράφη σήμερα συμφωνία με την εταιρεία TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ (εφεξής «Trade Estates») του Oμίλου Fourlis, για την πώληση στην τελευταία του συνόλου των μετοχών της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το εμπορικό πάρκο Smart Park. Η συναλλαγή υπόκειται στην εκπλήρωση συνήθων όρων και προϋποθέσεων και τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15.12.2023.

Η αξία του ακινήτου έχει συμφωνηθεί σε €110 εκ., ενώ μετά τις αναπροσαρμογές με βάση την καθαρή δανειακή θέση της ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, καθώς και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της εταιρείας με ημερομηνία αναφοράς την 31.8.2023, το κατ’ αρχήν καθαρό τίμημα που θα εισπράξει η REDS είναι €93 εκ. Το ακριβές ποσόν του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγή αυτής, ο Όμιλος REDS AE ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά του και κατά συνέπεια τη δυνατότητά του να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα επενδυτικά σχέδιά του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + fourteen =