αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Reds απέκτησε επιπλέον 100 στρέμματα στο Smart Park

Η Reds απέκτησε επιπλέον 100 στρέμματα στο Smart Park

Στην απόκτηση όμορων οικοπέδων στο εμπορικό κέντρου Smart Park στα Σπάτα προχώρησε η REDS.

Πρόκειται για οικοπεδική έκταση 100 στρεμμάτων συνολικά, για την οποία στην παρούσα φάση η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει σχέδια για την αξιοποίηση της.

Πρόκειται για εκτάσεις που ανήκαν στην ΑΚΤΩΡ αλλά και σε άλλους μικροιδιοκτήτες της περιοχής, τα οποία αποκτήθηκαν από την θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το τελευταίο διάστημα.

Στόχος είναι η λειτουργία συμπληρωματικών δράσεων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου, το οποίο σύμφωνα με τα οικονομική έκθεση του 2021 “η θυγατρική εταιρία ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ (σ.σ στην οποία ανήκει το εμπορικό κέντρο) είχε επιτύχει να μισθώσει το 90% της επιφάνειας της νέας ανάπτυξης ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα και εξετάζει το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου δανεισμού της με μικρότερο κόστος και βελτιωμένους όρους με στόχο την ενίσχυση των χρηματοροών της.

Η εταιρία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την μίσθωση του 100% προς εκμετάλλευση επιφανείας του εμπορικού κέντρου, συνολικής επιφανείας 53.000 τ.μ. περίπου. Ήδη η συνολική εκμετάλλευση βρίσκεται στο 97%”.

Όσον αφορά το έργο ανάπτυξης Cambas Project στην περιοχή της Κάντζα, κατόπιν της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος πολεοδομικής έγκρισης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, επικαιροποιήθηκε το Βusiness Plan και σειρά παίρνουν οι διαδικασίες τελικής διαμόρφωσης του Master Plan.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση των οικοδομικών αδειών μέσα στον επόμενο χρόνο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα τρία χρόνια.

Τέλος όσον αφορά την έκταση της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου η διοίκηση της REDS βρίσκεται στην κατάρτιση του master plan για την αξιοποίηση της έκτασης.

Το σχέδιο για τις Γούρνες που εξετάζεται είναι δύο ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, συνεδριακό κέντρο, εμπορικά κέντρα καθώς και μαρίνα.

Υπάρχουν και άλλα σχέδια από τη Reds τα οποία βρίσκονται ήδη από εξέταση και αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά στο κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εκδηλωθεί ήδη, σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο project τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές καθώς και από μεγάλο χρηματοπιστωτικό Όμιλο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − thirteen =