αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να κάνεις ένα άτομο να νιώσει άνετα κοντά σου, μέσα σε 5 λεπτά

Πέντε τρόποι για να κάνεις ένα άτομο να νιώσει άνετα κοντά σου, μέσα σε 5 λεπτά

Πιθανόν έχετε βιώσει καταστάσεις όπου αισθανθήκατε αμέσως άνετα με ένα άτομο. Μπορείς να θυμηθείς γιατί ένιωθες έτσι;

Το πιθανότερο είναι, αν σταματήσεις και το σκεφτείς, ότι θα θυμηθείς μικρά πράγματα που έκανε ο άλλος και σε έκαναν να νιώθεις απόλυτα άνετα.

Και μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε αυτά τα πράγματα στις αλληλεπιδράσεις σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 5 τέτοιες συμπεριφορές που μπορείτε να εφαρμόσετε και που θα κάνουν αμέσως τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα.

1. Αφήστε τους να μιλήσουν για τα πάθη τους

Έχετε δει ποτέ ένα παιδί να αρχίζει να μιλά με ενθουσιασμό για ένα θέμα που αγαπά; Ίσως στην αρχή φάνηκε σαν ένα ήσυχο ή ντροπαλό παιδί και μετά άρχισε να ανοίγεται και να σας λέει ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που ξέρει για τους δεινόσαυρους, τα άλογα ή το ηλιακό σύστημα.

Αυτό το είδος παθιασμένης εμμονής δεν υπάρχει μόνο στην παιδική ηλικία – πολλοί ενήλικες είναι εξίσου παθιασμένοι με ορισμένα θέματα και θα σας ανοιχτούν αν δείξετε ειλικρινές ενδιαφέρον.

Αν θέλετε να κάνετε κάποιον να νιώσει αμέσως άνετα μαζί σας, μάθετε τι αγαπά και κάντε του ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

2. Βρείτε κοινά σημεία

Θέματα όπως η μουσική, το φαγητό και οι ταινίες είναι όλα ασφαλή στοιχήματα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρκετά σταθερές προτιμήσεις σε αυτά τα θέματα, ωστόσο δεν θα προσβληθούν ή θα στεναχωρηθούν υπερβολικά αν δεν μοιράζεστε τις συγκεκριμένες προτιμήσεις.

Συζητώντας τα, ανοίγετε πόρτες σε περισσότερα θέματα που μπορεί να έχετε κοινά, γεγονός που οδηγεί σε διαφορετικές σκέψεις, απόψεις και ιστορίες για τις εμπειρίες του καθενός.

Για παράδειγμα, αν μοιράζεστε ένα γεύμα με κάποιον και ανακαλύψετε ότι και οι δύο αγαπάτε τις ελιές, μπορείτε να μοιραστείτε ένα ανέκδοτο για τις καταπληκτικές διακοπές που κάνατε όταν επισκεφτήκατε έναν ελαιώνα. Μπορεί να σας ανταποδώσουν και να σας πουν για εμπειρίες που είχαν και να καταλήξετε να κουβεντιάζετε μέχρι τα ξημερώματα.

3. Μοιραστείτε λίγο χιούμορ ή αστείο ανέκδοτο

Οι άνθρωποι που μπορούν να αυτοσαρκάζονται είναι πράγματι σπάνιοι θησαυροί. Σκεφτείτε πόσο διασκεδάζετε με κάποιον που μπορεί να γελάσει με το γεγονός ότι το όνομά του ομοιοκαταληκτεί με κάτι αστείο.

Το να μοιράζεσαι χιούμορ ή αστείες ιστορίες δεν δείχνει επίσης ότι είσαι ένα διασκεδαστικό, ανοιχτό άτομο που δεν παίρνει τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά.

Η αναφορά σε κάτι αστείο ή περίεργο για τον εαυτό σας, σας κάνει επίσης αξέχαστο.

4. Χρησιμοποιήστε ζεστή, θετική γλώσσα του σώματος

Αυτό παρακάμπτει πολλές από τις ‘ενοχλήσεις’ που μπορεί να προκύψουν όταν έχετε να κάνετε με αγνώστους, νέους συναδέλφους ή γνωστούς που απλά δεν σας γνωρίζουν πολύ καλά ακόμα.

Για πολλούς ανθρώπους, η γλώσσα του σώματος μιλάει πολύ πιο δυνατά από τις λέξεις, καθώς οι άνθρωποι συχνά κοιτούν τη σωματική ενέργεια ακόμη περισσότερο από οτιδήποτε λέγεται.

Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν χρησιμοποιούν όλοι τη γλώσσα του σώματος με τον ίδιο τρόπο.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να μιλούν πρόσωπο με πρόσωπο, γέρνοντας για να δείξουν ενδιαφέρον, με κινούμενες εκφράσεις του προσώπου, επαφή με τα μάτια και πολλές χειρονομίες. Για άλλους, ωστόσο, η επικοινωνία με αυτόν τον τρόπο είναι εξαιρετικά άβολη και στην πραγματικότητα τους εμποδίζει να μπορούν να ακούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

Μην υποθέτετε ότι ο τρόπος επικοινωνίας σας είναι ο μόνος έγκυρος τρόπος και ότι κάποιος που επικοινωνεί διαφορετικά είναι αγενής ή αδιάφορος.

5. Αφήστε τους να είναι ο εαυτός τους

Αν και είναι το τελευταίο point σε αυτήν τη λίστα, είναι μια από τις πιο σημαντικές συμπεριφορές επειδή δείχνει την απόλυτη αποδοχή των επιλογών ή των χαρακτηριστικών ενός άλλου ατόμου, παρά την προσδοκία ότι θα πρέπει να αλλάξουν τον εαυτό τους για να ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας.

Δεν θα πιστεύατε πόσο γρήγορα ανοίγονται και ανθίζουν οι άνθρωποι αν συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους μαζί σας αντί να πρέπει να προσποιούνται ότι είναι κάτι που δεν είναι.

Για παράδειγμα, αν ο φίλος σας έχει πάθος με τη γεωλογία, μην αναστενάζετε με αγανάκτηση κάθε φορά που σταματάει για να θαυμάσει έναν βράχο όταν είστε έξω μαζί. Αντίθετα, αφήστε τους να καταλάβουν ότι σέβεστε τα ενδιαφέροντά τους κάνοντας ερωτήσεις ή επισημαίνοντας μόνοι σας ενδιαφέρουσες πέτρες.

Ομοίως, εάν ο/η σύντροφός σας συλλέγει παιχνίδια που πιστεύετε ότι είναι γελοία, μην τον/την επικρίνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + nine =