αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας»: 8 μαθήματα από το best seller βιβλίο «The Automatic Millionaire»

«Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας»: 8 μαθήματα από το best seller βιβλίο «The Automatic Millionaire»

Είναι ένα βιβλίο του David Bach’s. Το best seller «The Automatic Millionaire» παραθέτει μερικούς τρόπους για να γίνεις πλούσιος. Ακόμα κι αν ξεκινήσεις από το μηδέν.

Εδώ είναι 8 μαθήματα που βγαίνουν μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο.

1. Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας: Διαθέστε ένα συγκεκριμένο ποσοστό του εισοδήματός σας σε αποταμιεύσεις και επενδύσεις αυτόματα, ακόμη και πριν πληρώσετε τους λογαριασμούς. Η αρχή «πλήρωσε πρώτα τον εαυτό σου» διασφαλίζει ότι δίνετε προτεραιότητα στην αποταμίευση και την οικοδόμηση πλούτου με την πάροδο του χρόνου.

2. Επενδύστε έγκαιρα και με συνέπεια: Ξεκινήστε να επενδύετε όσο το δυνατόν νωρίτερα, ακόμη και με μικρά ποσά. Αυτό επιτρέπει στα χρήματά σας να αυξάνονται εκθετικά μακροπρόθεσμα. Αν κάνετε καλές επιλογές.

3. Ζήστε κάτω από τις δυνατότητές σας: Ξοδέψτε λιγότερα από όσα κερδίζετε για να δημιουργήσετε ένα πλεόνασμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποταμίευση και επένδυση. Αποφύγετε τον πολυτελή τρόπο ζωής και αντισταθείτε στην επιθυμία να συμβαδίσετε με τους… πλούσιους από την Day 1.

4. Εστιάστε στις ανάγκες, όχι στις επιθυμίες: Διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στις βασικές ανάγκες και τις παρορμητικές επιθυμίες. Δώστε προτεραιότητα στις δαπάνες για είδη πρώτης ανάγκης και διαθέστε τα υπόλοιπα κεφάλαια για αποταμιεύσεις και αποπληρωμή χρέους.

5. Θέστε οικονομικούς στόχους: Καθορίστε συγκεκριμένους και μετρήσιμους οικονομικούς στόχους για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Το να έχετε ξεκάθαρους στόχους παρέχει κατεύθυνση και κίνητρο για τις οικονομικές σας αποφάσεις.

6. Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας: Παρακολουθήστε τα έσοδα και τα έξοδά σας για να κατανοήσετε τις συνήθειες δαπανών σας και να εντοπίσετε τομείς στους οποίους μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα. Ο προϋπολογισμός σάς βοηθά να κατανείμετε τους πόρους σας αποτελεσματικά και να ιεραρχήσετε τους οικονομικούς σας στόχους.

7. Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια: Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν οικονομικό σύμβουλο για εξατομικευμένη καθοδήγηση και επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με τον οικονομικό προγραμματισμό και τις επενδυτικές σας στρατηγικές.

8. Επενδύστε στον εαυτό σας: Επενδύστε στις δεξιότητες και την εκπαίδευσή σας για να αυξήσετε τις δυνατότητες των κερδών σας. Η συνεχής εκμάθηση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων μπορεί να ανοίξει πόρτες σε καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και υψηλότερο εισόδημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 12 =