αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαθητικό εισόδημα: 5 «τεμπέλικοι» τρόποι για να βγάζεις χρήματα… ενώ κοιμάσαι

Παθητικό εισόδημα: 5 «τεμπέλικοι» τρόποι για να βγάζεις χρήματα… ενώ κοιμάσαι

Στην εποχή της ψηφιακής καινοτομίας, το να κερδίζεις χρήματα στο διαδίκτυο έχει γίνει πιο προσιτό από ποτέ. Για όσους αναζητούν μια πιο… χαλαρή προσέγγιση για τη δημιουργία εισοδήματος, οι ροές παθητικού εισοδήματος είναι το ιερό δισκοπότηρο. Είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία του να κερδίζεις χρήματα ενώ κοιμάσαι ή ξαπλώνεις στον καναπέ σου.

Τώρα θα δούμε 5 «τεμπέλικους» τρόπους για να κερδίσετε χρήματα online μέσω παθητικού εισοδήματος.

Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουν… να πέφτουν χρήματα από τον ουρανό με έναν μαγικό τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και κόπο από πριν, για να μπορέσεις στην συνέχεια να αποκτήσεις μια πηγή παθητικού εισοδήματος.

Affiliate Marketing

Το affiliate marketing είναι ένα κλασικό παράδειγμα απόκτησης παθητικού εισοδήματος. Προωθώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες άλλων ανθρώπων μέσω affiliate links, μπορείτε να κερδίσετε προμήθεια για κάθε πώληση που πραγματοποιείται μέσω του link σας. Το κλειδί εδώ είναι να τοποθετήσετε στρατηγικά αυτούς τους συνδέσμους σε περιεχόμενο που είναι σχετικό με το κοινό-στόχο, επιτρέποντας στα προϊόντα να πωλούνται… μόνα τους. Με τη σωστή στρατηγική, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό να μεγαλώνει ενώ χαλαρώνετε.

Δημιουργήστε και πουλήστε ψηφιακά προϊόντα

Η δημιουργία ψηφιακών προϊόντων, όπως  e-βιβλία, διαδικτυακά μαθήματα, digital αυτοκόλλητα ή στάμπες ή templates, απαιτεί μια αρχική επένδυση χρόνου και προσπάθειας. Ωστόσο, μόλις δημιουργηθούν και ανέβουν αυτά τα προϊόντα, μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν εισόδημα χωρίς μεγάλη συνεχή προσπάθεια. Πλατφόρμες όπως το Amazon Kindle Direct Publishing ή το Etsy παρέχουν μια εξαιρετική οδό για την πώληση ψηφιακών προϊόντων, επιτρέποντάς σας να επωφεληθείτε από τις δημιουργίες σας πολύ μετά την ολοκλήρωση της αρχικής εργασίας.

Online μαθήματα και webinars

Η διαδικτυακή εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών, των επαγγελματιών και των στελεχών, ως μέσο βελτίωσης των δεξιοτήτων τους. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να γίνεις πιο περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Έχεις γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να δώσουν αξία σε άλλους ανθρώπους; Μπορείς να φτιάξεις ένα διαδικτυακό μάθημα. Και να έχεις έσοδα από αυτό. Είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα μέσω διαδικτυακών μαθημάτων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρεώσετε προκαταβολικά ένα ποσό για ολόκληρο το μάθημα που προσφέρετε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν επίσης subscription-based μοντέλα και κλιμακωτά προγράμματα πληρωμών. Οι άνθρωποι μπορούν να εγγραφούν σε διαδικτυακά σεμινάρια ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι λειτουργούν μέρα και νύχτα. Θυμήσου και το άρθρο: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

Πούλα φωτογραφίες online

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

Ενοικιάστε το ακίνητό μέσω Airbnb

Εάν έχετε ένα επιπλέον ακίνητο, σκεφτείτε να το νοικιάσετε μέσω Airbnb. Αν και αυτό μπορεί να μην είναι μια καθαρά διαδικτυακή προσπάθεια, η διάσημη πλατφόρμα διευκολύνει τη διαδικασία απρόσκοπτα. Μόλις ρυθμιστεί η καταχώρισή σας, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από τους επισκέπτες που διαμένουν στο κατάλυμά σας ενώ κάνετε την καθημερινή σας ρουτίνα. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μετατρέψετε έναν αχρησιμοποίητο χώρο σε μια παθητική ροή εισοδήματος με ελάχιστη συνεχή προσπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 2 =