αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 34χρονος κάποτε έκανε δύο δουλειές. Τώρα βγάζει 49.000 δολάρια τον μήνα σε παθητικό εισόδημα

Αυτός ο 34χρονος κάποτε έκανε δύο δουλειές. Τώρα βγάζει 49.000 δολάρια τον μήνα σε παθητικό εισόδημα

«Το 2016 δούλευα σε δύο δουλειές ως senior web developer και ως επίκουρος καθηγητής. Παράλληλα, για να τα βγάλω πέρα, ήμουν freelance web developer. Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για μπίζνες.

Σήμερα, έχω δημιουργήσει περισσότερες από 10 ροές παθητικού εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων πολλών e-commerce brands, ενός καναλιού YouTube και ενός διαδικτυακού σχολείου. Συνδυαστικά, αυτές οι επιχειρήσεις αποφέρουν περίπου 49.000 $ το μήνα σε παθητικό εισόδημα. Έχω μάθει πολλά για το πώς να δημιουργήσεις μια κερδοφόρα εταιρεία». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο CNBC o Ryan Hogue.

Και συνεχίζει «Πάντα λέω στους ανθρώπους ότι αν θέλουν να δημιουργήσουν επιτυχημένες παράλληλες ροές και παθητικές ροές εισοδήματος, πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν αυτούς τους 3 μύθους…».

Μύθος #1: Πρέπει να ξοδέψετε χρήματα… για να βγάλετε χρήματα

«Αυτή είναι μια συνηθισμένη επιχειρηματική συμβουλή. Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα κατάστημα λιανικής, για παράδειγμα, τα έξοδά σας θα περιλαμβάνουν το μηνιαίο ενοίκιο, την αγορά αγαθών — για να έχεις στοκ στα ράφια και στη συνέχεια την εκ νέου πώληση σε πελάτες — και τους μισθούς των εργαζομένων. Αυτός είναι ένας παραδοσιακός τρόπος να κάνεις τη δουλειά και είναι ακριβός.

Το αγαπημένο μου διαδικτυακό επιχειρηματικό μοντέλο είναι το print-on-demand. Ξεκίνησα το ένα παράλληλο εγχείρημα print-on-demand στο Amazon το 2017 με 0 $ και έκτοτε το επέκτεινα για να προσφέρω τα προϊόντα μου μέσω του Etsy, του Walmart και του eBay.

Η εκτύπωση κατ’ απαίτηση μου επιτρέπει να πουλάω αντικείμενα όπως μπλουζάκια και κούπες καφέ με προσαρμοσμένα σχέδια πάνω τους. Δεν πληρώνω δεκάρα για κανένα από τα αποθέματα παρά μόνο αφού ο πελάτης κάνει μια παραγγελία, κάτι που με βοηθάει να διατηρήσω το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Αφού λάβω μια παραγγελία, πληρώνω μια εταιρεία όπως η Printful, η οποία ειδικεύεται στην εκτύπωση και την αποστολή προϊόντων για να εκπληρώσει τις παραγγελίες για μένα. Αφού πληρώσω τον εκτυπωτή και τις προμήθειες στο Amazon και το Etsy, τότε μου περισσεύει κέρδος».

Μύθος #2: Μπορείτε να έχετε παθητικό εισόδημα χωρίς να κάνετε δουλειά

Η δημιουργία ροών παθητικού εισοδήματος θα απαιτεί πάντα χρόνο και αφοσίωση. Δεν υπάρχει συντόμευση προς την επιτυχία. Ο 34χρονος εργάζεται έως αργά το βράδυ για τα projects του.

«Ενώ εξακολουθώ να συμμετέχω πολύ στην καθημερινή διαχείριση των επιχείρησεων μου, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που μπόρεσαν να απομακρυνθούν από τις καθημερινές δραστηριότητες — αφού έφτασαν ένα όριο εισοδήματος με το οποίο ήταν ευχαριστημένοι — ενώ συνέχισαν να επωφεληθούν από την προηγούμενη εργασία τους», λέει.

Η δημιουργία κερδοφόρων ροών παθητικού εισοδήματος απαιτούσε πολλή πειθαρχία.

Μύθος #3: Χρειάζεστε μια ομάδα που θα σας βοηθήσει να διευθύνετε την επιχείρησή σας

«Δεν είμαι κατά του να έχεις ομάδα, αλλά από την εμπειρία μου, δεν είναι απαραίτητο να έχεις μια ομάδα για να είσαι επιτυχημένος. Μετά από επτά χρόνια, εξακολουθώ να μπορώ να το κάνω μόνος μου, εν μέρει χάρη στο πόσα διαφορετικά εργαλεία είναι διαθέσιμα για τους επιχειρηματίες αυτή τη στιγμή.

Για παράδειγμα, τα δύο πρώτα χρόνια, περνούσα τρεις έως τέσσερις ώρες κάθε μέρα στο Amazon Merch business μου για να το βοηθήσω να αναπτυχθεί. Σήμερα, χάρη στην πρόοδο στον αυτοματισμό, εργάζομαι μόνο μία ώρα την εβδομάδα σε αυτό.

Είμαι μεγάλος θαυμαστής εργαλείων όπως το MyDesigns. Χρησιμοποιεί AI για να αυτοματοποιήσει τη δημιουργία σχεδίων, να δημιουργήσει λίστες προϊόντων φιλικών προς το SEO και να δημοσιεύσει τα προϊόντα μου μαζικά στο διαδίκτυο. Όλα αυτά μου δίνουν τη δυνατότητα να να προσφέρω περισσότερα νέα custom items και μειώνουν την πιο κουραστική δουλειά από την εξίσωση.

Το ότι είμαι στρατηγικός με αυτά τα εργαλεία με βοήθησαν να παραμείνω στην κορυφή των πάντων, ενώ παράλληλα μου επέτρεψε να αφήσω πίσω τη δουλειά όποτε το θέλω ή το χρειάζομαι. Έτσι μπορώ να ζήσω πραγματικά τη ζωή που θέλω» εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + three =