αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η 36χρονη βγάζει 77.000 δολάρια τον χρόνο σε παθητικό εισόδημα. Και ασχολείται μόλις 10 λεπτά την ημέρα

Αυτή η 36χρονη βγάζει 77.000 δολάρια τον χρόνο σε παθητικό εισόδημα. Και ασχολείται μόλις 10 λεπτά την ημέρα

Μετά από χρόνια δημιουργίας του επιτυχημένου καταστήματός της Etsy, η Rachel Jimenez εστιάζει τώρα τις προσπάθειές της σε άλλα projects. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της διαθέτει εκτυπώσιμα προϊόντα και της έχει φέρει μεγάλα ποσά παθητικού εισοδήματος τα τελευταία χρόνια. Το ίδρυσε το 2019.

Μέσω του Etsy έβγαλε 77.000 δολάρια σε παθητικό εισόδημα το 2023, με την Jimenez να εργάζεται μόνο «πέντε με δέκα λεπτά» την ημέρα  ελέγχοντας μηνύματα, όπως λέει η ίδια στο CNBC. Αυτό, καθώς και κάποιες από τις άλλες προσπάθειες της ίδιας και του συζύγου της για να κερδίσει χρήματα, την έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να αρχίσει να είναι πιο επιλεκτική για τα projects της.

Αναλογιζόμενη και «τώρα τι», η Jimenez συνειδητοποίησε ότι ήθελε να επικεντρωθεί σε ιδέες που θα μπορούσαν να «έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους», λέει η 36χρονη. Έτι έφτιαξε το blog και το ενημερωτικό δελτίο της.

Οι ιδέες… δεν σταματούν

Στις αρχές του 2023, η Jimenez κυκλοφόρησε ένα online μάθημα σχετικά με τη θετική ψυχολογία και την ικανότητά να φέρει επιτυχία, με τον τίτλο “Optimize Your Life Academy”. Αυτό της έφερε συνολικά περίπου 12.250 $ το 2023.

Το δημοσιοποιεί μέσω διαφόρων online καναλιών, όπως email και ένα free webinar που κυκλοφόρησε. «Και έτσι εξακολουθεί να φέρνει δυνητικούς πελάτες και οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν το μάθημα», λέει. Το χρεώνει 297 δολάρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Jimenez ξεκίνησε επίσης ένα άλλο μάθημα, το «Passive Income 101», σχετικά με το τι είναι το παθητικό εισόδημα, πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση παθητικού εισοδήματος και πώς να επενδύσετε. Μέχρι στιγμής, ενημερώνει μόνο τα άτομα που λαμβάνουν το newsletter της. Χρεώνει 97 $ για αυτό και έβγαλε περίπου 900 $ από αυτό πέρυσι.

Τα Affiliate links στο blog της απέφεραν 24.000 δολάρια

Η Jimenez ξεκίνησε το blog της το 2019 και το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της τον Οκτώβριο του 2021. Και τα δύο καλύπτουν θέματα όπως το παθητικό εισόδημα, τα προσωπικά οικονομικά και η θετική ψυχολογία.

Στο blog της δεν ανεβάζει αναρτήσεις με σταθερή ροή, «αλλά για το newsletter μου με περηφάνια λέω ότι δεν έχω χάσει ούτε μια εβδομάδα». Το newsletter είναι δωρεάν και βγαίνει κάθε Πέμπτη. Τώρα έχει περισσότερους από 8.000 συνδρομητές, λέει.

Συνολικά, τα δύο χρειάζονται περίπου τέσσερις ώρες γραίματος την εβδομάδα. Το ιστολόγιο κερδίζει χρήματα μέσω Affiliate links και έφερε περίπου 24.000 $ πέρυσι. Το ενημερωτικό δελτίο κερδίζει χρήματα μέσω διαφημίσεων και έφερε περισσότερα από 1.500 $.

Η Jimenez αυτή τη στιγμή εργάζεται για να βελτιώσει τις δεξιότητές της στο μάρκετινγκ για να αυξήσει το κοινό της και στα δύο. «Το Pinterest ήταν πάντα ένα μαύρο κουτί για μένα», λέει, επομένως παρακολουθεί ένα μάθημα σχετικά με το πώς να το χρησιμοποιήσεις για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στα blogs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =