αρχικηVIRALΠέντε συνήθειες των μίζερων ανθρώπων. Πόσες από αυτές έχεις;

Πέντε συνήθειες των μίζερων ανθρώπων. Πόσες από αυτές έχεις;

Η ευτυχία είναι ένα περίπλοκο συναίσθημα. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία στα πιο μικρά πράγματα, βλέποντας μια όμορφη ανατολή ή τελειώνοντας τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους. Και άλλοι αγωνίζονται να βρουν την ευτυχία ακόμα και στις σημαντικότερες καταστάσεις.

Όλοι ισχυρίζονται ότι θέλουν απλώς να είναι ευτυχισμένοι, οπότε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι «κολλάνε» στην δυστυχία;

Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 συνήθειες των μίζερων ανθρώπων. Απλά πράγματα που μπορούν να σε κρατήσουν κολλημένο σε ένα αρνητικό mood. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

Ξεκινάνε τη μέρα τους αρνητικά

Οι άνθρωποι που ξεκινάνε τη μέρα τους μιζεριάζοντας, γκρινιάζοντας για το ότι έχουν να πάνε στη δουλειά, για το ότι έχει κίνηση, έχει κρύο, έχει ζέστη, έχει βροχή. Eίναι οι άνθρωποι που κουρδίζουν το μυαλό τους αρνητικά με το που ανοίγουν τα μάτια τους. Και έτσι πάει και η υπόλοιπη μέρα τους, με την ανάλογη διάθεση.

Οι απαντήσεις τους είναι περισσότερα «όχι»

Τα άτομα που ζουν μέσα στην ψυχική μιζέρια τους είναι αυτά που σε όλα λένε «όχι», που εστιάζουν στο για ποιο λόγο δε γίνεται κάτι, γιατί κάτι δεν είναι αρκετά καλό, που βλέπουν κατευθείαν το ελάττωμα και το μειονέκτημα.

Είναι καχύποπτοι

Μονίμως διαστρεβλώνουν αυτά που είπε ο άλλος, «διαβάζουν» τις σκέψεις, τα συναισθήματα των άλλων και προβάλλουν τον δικό τους αρνητισμό στους γύρω τους. Έτσι, εκφράσεις όπως «ξέρω τι σκέφτεσαι για μένα» και αυθαίρετα συμπεράσματα τύπου «δεν με αγαπάς, το κατάλαβα» είναι κακές συνήθειες που δηλητηριάζουν τη διάθεσή τους αλλά και τις σχέσεις τους. Περιμένουν το χειρότερο από τους άλλους, κάνουν οι ίδιοι το χειρότερο, οι άλλοι ανταπαντούν αρνητικά και ο φαύλος κύκλος της αρνητικότητας συνεχίζεται.

Είναι απαισιόδοξοι

Οι μίζεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το χειρότερο είναι έξω από την πόρτα τους. Προμαντεύουν προβλήματα και καταστροφές στη ζωή τους και τη ζωή των γύρω τους και μονίμως συμβουλεύουν τους άλλους να προσέξουν κάτι κακό που θα συμβεί. Αυτός ο αρνητισμός και η απαισιοδοξία δεν τους επιτρέπουν να περιμένουν καλά και θετικά πράγματα και, αν τους συμβούν, τα προσπερνάνε εύκολα επειδή περιμένουν το χειρότερο.

Ζηλεύουν

Μία ακόμα κακή συνήθεια των ανθρώπων που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους είναι ότι διαρκώς ζηλεύουν κάτι άλλο ή κάποιον άλλον. Δεν είναι απλώς ότι θέλουν κάτι για τον εαυτό τους, αυτό είναι φυσικό και όταν λειτουργεί ισορροπημένα είναι κίνητρο για αυτοβελτίωση. Όχι, οι μίζεροι άνθρωποι θεωρούν ότι ο άλλος δεν το αξίζει αυτό που έχει, ότι οι ίδιοι θα έπρεπε να το έχουν και να μην το έχει σε καμία περίπτωση ο άλλος. Θεωρούν ότι αδικήθηκαν, ότι εξαπατήθηκαν και ότι ο άλλος τους πήρε κάτι που έπρεπε να έχουν οι ίδιοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fourteen =