αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι αν θες να φτάσεις στην επιτυχία και στην ευτυχία

Πέντε πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι αν θες να φτάσεις στην επιτυχία και στην ευτυχία

Το να φοβάσαι είναι μια φυσική αντίδραση. Αλλά πολλά καλά πράγματα μπορούν και θα είναι τρομακτικά.

Σταματήστε να φοβάστε. Συχνά, οι άνθρωποι φοβούνται όταν τα πράγματα αλλάζουν. Οπως αν ξεκινάτε μια νέα δουλειά, παντρεύεστε ή οποιοδήποτε άλλο σημαντικό γεγονός της ζωής σας. Είναι φυσικό να φοβάσαι λίγο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Μπορεί να φοβάστε όταν προσπαθείτε να κάνετε κάτι που είναι δύσκολο, όπως η εξόφληση ενός χρέους. Τι θα συμβεί αν σας πάρει περισσότερο χρόνο από όσο περιμένατε; Τι γίνεται με τις θυσίες που θα πρέπει να κάνετε;

Ο φόβος εμφανίζεται, όταν κάνεις ή δοκιμάζεις πράγματα που είναι νέα ή έξω από την ζώνη άνεσής σου- και όλοι νιώθουν φόβο κατά καιρούς. Μπορεί να μην πιστεύετε ότι μπορείτε να πετύχετε αυτό που σκοπεύετε να κάνετε.

Αλλά, πρέπει να διώξετε αυτές τις αρνητικές στιγμές και να συνειδητοποιήσετε ότι κρατάτε τον εαυτό σας πίσω. Εάν θέλετε να αρχίσετε να ξεπερνάτε τον φόβο και να αφήσετε τον εαυτό σας να προχωρήσει, κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός. Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι αν θες να φτάσεις στην επιτυχία και στην ευτυχία.

1. Μην φοβάσαι το να νιώθεις άβολα

Πολλά από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή πιθανότατα θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Το να φοβάσαι και να μένεις στο ”κουτί” σου όλη την ώρα, αν και φαίνεται εύκολο, μπορεί να σε κρατήσει πίσω σε κάποιες καταστάσεις.

Η ανάπτυξη προέρχεται από το να δοκιμάσεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα!

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βγαίνετε στη σκηνή για να κάνετε δημόσια ομιλία, σκαρφαλώνετε σε ένα βουνό, ξεκινάτε γυμναστική, κάνετε νέους φίλους, η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας και ούτω καθεξής.

Κάνοντας πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα, μπορεί να μάθετε νέα πράγματα για τον εαυτό σας, να βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε και και φτάσετε σε σπουδαία αποτελέσματα.

2. Σταμάτα να φοβάσαι τι σκέφτονται οι άλλοι

Αν αφήσεις τις απόψεις των άλλων να σε εμποδίσουν να κάνεις πράγματα, πιθανότατα θα μείνεις… σε μια ντουλάπα και δεν θα βγαίνεις ποτέ από το σπίτι σου.

Δεν πρέπει να αφήνετε τις απόψεις των άλλων να σας επηρεάζουν.

Ο καθένας είναι διαφορετικός, οπότε γιατί να έχουν σημασία για εσάς οι απόψεις των άλλων; Το μόνο που πρέπει να έχει σημασία είναι τι είναι σωστό για εσάς.

3. Μην φοβάσαι το άγνωστο

Το να φοβάσαι είναι συνηθισμένο όταν δοκιμάζεις νέα πράγματα επειδή δεν τα έχεις ξανακάνει αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί, πώς θα νιώσετε και πολλά άλλα.

Όμως, μερικοί άνθρωποι δεν βγαίνουν ποτέ από τη ζώνη άνεσής τους και δεν εξερευνούν τα νέα πράγματα επειδή φοβούνται πολύ το άγνωστο.

Ποτέ δεν θα μάθετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον, εκτός αν δοκιμάσετε νέα πράγματα και μπείτε σε διαφορετικές εμπειρίες. Η αποδοχή του άγνωστου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να σταματήσετε να φοβάστε και να μάθετε πώς να ζείτε την καλύτερη ζωή σας.

4. Δεν πρέπει να φοβάσαι ότι είσαι πολύ μεγάλος (ή πολύ μικρός)

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, μπορείτε ακόμα να έχετε στόχους. Ποτέ δεν είσαι πολύ νέος ή πολύ μεγάλος για να αναζητήσεις μια καλύτερη δουλειά, να ταξιδέψεις στον κόσμο, να κάνεις αποταμιεύσεις χρήματα και πολλά άλλα.

Σταματήστε να φοβάστε την ηλικία σας και μην το αφήσετε να σας εμποδίσει να ζήσετε μια πλούσια και επιτυχημένη ζωή.

5. Σταμάτα να φοβάσαι την αποτυχία

Εάν παίρνετε ρίσκα ή δοκιμάζετε νέα πράγματα, υπάρχει πιθανότητα να αποτύχετε.

Το θέμα με την αποτυχία είναι ότι είναι απολύτως ΟΚ!

Συχνά μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου όταν αποτυγχάνεις – ακόμα περισσότερα από όταν πετυχαίνεις. Αυτό συμβαίνει επειδή για να ξεπεράσετε τις αποτυχίες σας, θα πρέπει να αξιολογήσετε πού κάνατε λάθος και πώς μπορείτε να βελτιωθείτε.

Δεν θα ξέρετε αν κάτι θα λειτουργήσει ή όχι αν δεν το δοκιμάσετε- και μερικές φορές η αποτυχία είναι μόνο ένα κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας. Αποδεχτείτε αυτή τη μοίρα τώρα και θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά, πρέπει να πίνουμε νερό πριν τον ύπνο; Μία ειδική για τις διαταραχές ύπνου απαντά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 3 =