αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν σε εξυπηρετεί πλέον στη ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν σε εξυπηρετεί πλέον στη ζωή σου

Είμαστε όλοι σε ένα ταξίδι συνεχούς ανάπτυξης και αλλαγής. Όπως συμβαίνει με κάθε μεταμόρφωση, θα υπάρξουν πράγματα που κάποτε μας ταίριαζαν, αλλά τώρα μάλλον πρέπει να τα αφήσουμε πίσω.

Δεν ταιριάζετε πλέον στα παιδικά ρούχα σας και είναι μάλλον απίθανο να εργάζεστε ακόμα στην πρώτη σας δουλειά.

Τα 5 σημάδια που ακολουθούν είναι σίγουρες ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να απελευθερωθείτε από κάτι που δεν σας εξυπηρετεί πλέον – είτε πρόκειται για μια σχέση, μια δουλειά, μια κατάσταση διαβίωσης ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής σας.

1. Το σκέφτεσαι μόνο με αρνητικούς όρους

Σχεδόν όλοι μας έχουμε κάνει δουλειές απλά για να έχουμε… τροφή και στέγη. Και οχι επειδή θέλαμε πραγματικά να δουλέψουμε εκεί.

Ομοίως, πολλοί από εμάς είχαμε σχέσεις όπου σχεδόν όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα που είχαμε για τους/τις συντρόφους μας ήταν λιγότερο από θετικά.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είναι αυτό που δεν σας εξυπηρετεί πλέον. Φτιάξτε μία λίστα για να γράψετε όλα τα θετικά και τα αρνητικά πράγματα που νιώθετε για αυτό.

Μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να μαζεύετε ψευδώς θετικά στοιχεία: Αν δεν αισθάνεστε ειλικρινά τίποτα καλό, μην λέτε ψέματα γι’ αυτό.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια καλή ματιά σε όλα τα αρνητικά που έχετε γράψει. Θα επιμείνετε με αυτό; Ή μήπως να απελευθερωθείς για να κάνεις χώρο για άλλα πράγματα;

2. Σας αφήνει να νιώθετε ”στραγγισμένοι” και εξαντλημένοι

Όταν αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση, νιώθετε ενέργεια και χαρά μετά; Ή είστε τόσο… στραγγισμένοι και εύθραυστοι που πρέπει να ξαπλώσετε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για να συνέλθετε;

Εάν, αφού κάνετε αυτό το πράγμα (ή αφιερώσετε χρόνο με αυτό το άτομο) αισθάνεστε σαν να σας έχουν χτυπήσει στοπρόσωπο, αυτό είναι μια αρκετά ισχυρή ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε.

Όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που μας εξαντλούν, αλλά αυτές οι καταστάσεις είναι συνήθως φευγαλέες.

Όταν οι καταστάσεις που αντιμετωπίζετε σας κουράζουν κάθε ημέρα, θα καταλήξουν μόνο να σας βλάψουν.

Όλοι έχουμε ένα πηγάδι ενέργειας… από το οποίο αντλούμε ενέργεια για να μπορούμε να λειτουργούμε. Αυτό το πηγάδι πρέπει να αναπληρώνεται τακτικά, καθώς το να ζεις σε διαρκές έλλειμμα είναι επιβλαβές για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

3. Δεν βλέπετε καμία πρόοδο σε αυτό

Όταν σκέφτεστε την κατάσταση που μπορεί να μην σας εξυπηρετεί πλέον, νιώθετε σαν να έχει μείνει στάσιμη χωρίς καμία πιθανότητα βελτίωσης ή προόδου;

Σχεδόν τα πάντα έχουν ένα «ανώτατο όριο» ανάπτυξης στο οποίο ένα άτομο υψώνεται και δεν μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω. Εάν βρίσκεστε σε μια θέση όπου θέλετε να συνεχίσετε να προχωράτε, αλλά αυτό είναι κυριολεκτικά αδύνατο, είναι πιθανό να κάνετε κάποιες μεγάλες αλλαγές.

Φανταστείτε το σαν να φτάσετε σε αδιέξοδο σε έναν δρόμο. Μπορεί να θέλετε να συνεχίσετε να ταξιδεύετε, αλλά υπάρχει είτε ένας τοίχος είτε ένα τεράστιο φαράγγι στο δρόμο σας.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές διαδρομές που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για να συνεχίσετε να προχωράτε στο ταξίδι σας, επομένως είναι στο χέρι σας να επιλέξετε αν θα αλλάξετε κατεύθυνση και θα δοκιμάσετε έναν άλλο δρόμο ή θα συνεχίσετε να… σπινάρετε τους τροχούς σας, να καίτε ενέργεια και να μην πηγαίνετε πουθενά.

4. Δεν σας λείπει όταν δεν υπάρχει ή δεν συμβαίνει

Όταν κάτι είναι ελκυστικό και ικανοποιητικό, σας λείπει όταν δεν υπάρχει ή δεν συμβαίνει. Για παράδειγμα, έχετε παρακολουθήσει ποτέ ένα μάθημα που σας άρεσε; Πιθανότατα το περιμένατε με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα και σας λείπει μεταξύ των συνεδριών.

Αντίθετα, υπήρχαν πιθανώς μαθήματα ή εκδηλώσεις που δεν σας έλειπαν καθόλου όταν δεν γίνονταν. Μπορεί να μην τα αντιπαθούσατε αυτά καθαυτά, αλλά δεν τα σκεφτόσασταν όταν δεν ήσασταν εκεί και δεν είχατε καμία συναισθηματική επένδυση σε αυτά όταν ήσασταν.

Εάν το αντικείμενο που πρέπει να απελευθερωθεί από τη ζωή σας είναι ένας οικείος σύντροφος ή φίλος, είναι καλύτερο να τον αφήσετε ελεύθερο ώστε να περάσει τον πολύτιμο χρόνο του με αυτούς που πραγματικά θέλουν να είναι μαζί του – όχι με κάποιον που ανέχεται την ύπαρξή του αυτή τη στιγμή αλλά δεν τον εκτιμά.

5. Σε κάνει να χάνεις τη χαρά σε άλλες πτυχές της ζωής σου

Όταν είμαστε κολλημένοι με κάτι που δεν μας εξυπηρετεί πλέον, συμβαίνει… το φαινόμενο κυματισμού και η αρνητικότητα περνάει σε άλλα κομμάτια της ζωής μας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το να κολλήσουμε μας έχει προκαλέσει άγχος ή/και κατάθλιψη.

Αυτές οι συνθήκες δεν ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται εύκολα, αλλά μας επηρεάζουν σε αμέτρητα επίπεδα όλη την ώρα. Ως αποτέλεσμα, επηρεάζουν μέρη της ζωής μας που κανονικά θα μας έφερναν χαρά και πληρότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − ten =