αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας best-seller συγγραφέας παραθέτει τον «κανόνα των 2 λεπτών» για να βάλεις οποιαδήποτε νέα συνήθεια στη ζωή σου

Ένας best-seller συγγραφέας παραθέτει τον «κανόνα των 2 λεπτών» για να βάλεις οποιαδήποτε νέα συνήθεια στη ζωή σου

Ο James Clear είναι best-seller συγγραφέας, γνωστός για το βιβλίο «Atomic Habits». Τώρα μίλησε για το πως μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε νέα συνήθεια στη ζωή σου και να φέρεις σημαντικές αλλαγές.

Το βιβλίο του, το οποίο διδάσκει στους ανθρώπους τη σημασία της οικοδόμησης καλύτερων συνηθειών και της επιτυχίας με αυτές, έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα. Ωστόσο, γνωρίζει ότι όταν οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν τεράστιες αλλαγές, μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν ένα βουνό μπροστά τους.

«Είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στη βελτιστοποίηση που δεν δίνουμε στους εαυτούς μας την άδεια να ξεκινήσουμε, ακόμα κι αν είναι απλώς ένα μικρό βήμα», είπε ο συγγραφέας, όπως μεταδίδει το Entrepreneur.com.

Αλλά ο Clear είπε ότι υπάρχει μια τεχνική που απαιτεί μόνο δύο λεπτά από το χρόνο σας. Χρησιμοποιώντας τον «κανόνα των δύο λεπτών», μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή, ανεξάρτητα από το πόσο απίθανες (ή μεγάλες) μπορεί να είναι οι νέες συνήθειες. Η στρατηγική μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συνήθεια προσπαθείτε να δημιουργήσετε, λέει, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή.

Ο κανόνας των δύο λεπτών είναι να πάρετε τη νέα συνήθεια ή εργασία που θέλετε να ολοκληρώσετε και όσο μεγάλη και αν φαίνεται, και να την «σπάσετε» σε μια σύντομη εργασία που μπορεί να γίνει σε δύο λεπτά ή λιγότερο.

«Πάρτε όποια συνήθεια προσπαθείτε να δημιουργήσετε και μειώστε την σε κάτι που διαρκεί δύο λεπτά ή λιγότερο», εξήγησε ο Clear. «Έτσι το «διαβάζω 30 βιβλία το χρόνο» γίνεται «διαβάζω μια σελίδα» ή «κάνω γιόγκα τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» σημαίνει «βγάζω το χαλάκι της γιόγκα».

Ο Clear το συνέκρινε αυτό με το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να γνωρίζεις ότι το αρχικό σου βήμα για την οικοδόμηση συνήθειας μπορεί να είναι απλώς να φορέσεις τα ρούχα προπόνησής σου και να βγεις από την μπροστινή πόρτα, όχι να ξεκινήσεις με ένα τρέξιμο 5 μιλίων ή ένα μάθημα έντονης άσκησης.

«Είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στην εύρεση του καλύτερου προγράμματος προπόνησης, της τέλειας στρατηγικής πωλήσεων, του ιδανικού σχεδίου διατροφής — είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στη βελτιστοποίηση που δεν δίνουμε στους εαυτούς μας την άδεια να ξεκινήσουμε ακόμα και με ένα πολύ μικρό βήμα».

Μερικές φορές το να αποφασίσεις να ξεκινήσεις αντί να σχεδιάσεις να ξεκινήσεις είναι η αλλαγή που χρειάζεσαι, λέει.

«Ο κανόνας των δύο λεπτών διώχνει την τελειομανία, τον φόβο και αυτή την τάση για υπερβολικό προγραμματισμό ή υπερβολική έρευνα», εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =