αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να περιορίσεις την επαφή. Πόσους έχεις στον κύκλο σου;

Οι 5 τύποι ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να περιορίσεις την επαφή. Πόσους έχεις στον κύκλο σου;

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Σκέψου όλους τους τύπους ανθρώπων που συναντάμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Υπάρχουν μερικά άτομα που μας παρασύρουν προς τα κάτω και σαμποτάρουν την επιτυχία μας. Δεν είναι εκεί για να σου δώσουν ώθηση, είναι εκεί για να σε γκρεμίσουν και να κάνουν τον εαυτό τους να αισθάνεται καλύτερα την ίδια στιγμή.

Εδώ είναι οι 5 τύποι ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να περιορίσεις την επαφή. Πόσους έχεις στον κύκλο σου;

Οι ψεύτες

Έχουμε γράψει τόσα άρθρα για αυτούς εδώ στο It’s Possible. Το ψέμα είναι μια καθοδική σπείρα. Οι ψεύτες λένε ψέματα γιατί έχουν κάτι που προσπαθούν να αντισταθμίσουν. Νιώθουν ότι δεν είναι αρκετά και προσπαθούν να εξαπατήσουν το παιχνίδι της ζωής λέγοντας ψέματα. Άνθρωποι που λένε ψέματα υπάρχουν παντού γύρω μας. Στον προσωπικό κύκλο και -ακόμα περισσότερο- στο επαγγελματικό πεδίο.

Αλλά πως μπορείς να τους εντοπίσεις και να λάβεις τα μέτρα σου; Θυμήσου το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

Αυτοί που μιλούν πολύ, αλλά κάνουν λίγα

Όλοι μιλούν. Διαβάζουμε εμπνευσμένα blog posts, παρακολουθούμε εκδηλώσεις για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, μιλάμε για την επόμενη μεγάλη επιχειρηματική μας ιδέα, κ.λπ.

Το βλέπουμε επίσης στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Πολλοί έχουν «μία καλή ιδέα». Αλλά λίγοι την κάνουν πράξη. Σε όλα αυτά απουσιάζει η δράση.

Πάρα πολλές φορές σπαταλάμε την ενέργειά μας σε αυτούς που δεν κάνουν πράξεις. Στο μόνο που μας ωθούν είναι να μιλάμε και μετά να μιλάμε… λίγο περισσότερο. Καμία συζήτηση ή πλάνο στο χαρτί δεν θα σας κάνει επιτυχημένους.

Αυτοί που κάνουν… επίδειξη

Το βλέπουμε έντονα στην εποχή των social media. Όλοι εκείνοι και εκείνες που κάνουν επίδειξη.

Κανείς δεν νοιάζεται τι αυτοκίνητο οδηγείτε, πόσο κοστίζει το ντύσιμό σας, ποιος ήταν ο ετήσιος μισθός σας πέρυσι ή πού πήγατε σχολείο. Όλα αυτά είναι πληροφορίες χωρίς νόημα. Ο καθένας από εμάς ενδιαφέρεται για το τι αξία μπορείς να προσφέρεις.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συναντάς κάποιον και να μιλά για… τα αμέτρητα επιτεύγματά του σαν να είναι κάποιο χρυσό μετάλλιο για το οποίο όλοι υποτίθεται ότι νοιαζόμαστε. Είναι άνθρωποι που έχουν εμμονή με τον εαυτό τους- και είναι καλύτερο να περιορίσεις τις επαφές μαζίτους.

Αυτός που είναι πάντα πολύ απασχολημένος

Όλοι έχουμε δει αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να σταματήσουν να κοιτούν το τηλέφωνό τους. Ακόμη και όταν μιλούν μαζί σας, κοιτάζουν το τηλέφωνό τους. Είναι άνθρωπου που μόνιμα λένε ότι «δεν προλαβαίνουν». Το πρόγραμμα τους είναι γεμάττο.

Όταν κάποιος είναι πολύ απασχολημένος, σημαίνει ότι είτε δεν έχει χρόνο για σένα επειδή δεν είσαι πολύτιμος, είτε η ζωή του είναι ένα αποδιοργανωμένο χάος. Στην πρώτη περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε τους πάντες να δουν την αξία σας, οπότε αφήστε τους και προχωρήστε. Στο δεύτερο point, είναι στο χέρι τους να οργανωθούν και να πουν ”όχι” μια στο τόσο. Για να αδειάσουν χρόνο στο πρόγραμμα τους. Αν δεν το κάνουν, τότε μάλλον πρέπει να κρατήσεις τις αποστάσεις σου.

Αυτοί που εστιάζουν μόνιμα στα αρνητικά

Όλοι μας περνάμε δυσκολίες. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που εστιάζουν μόνιμα στα αρνητικά που συμβαίνουν στη ζωή τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα τους.

Είναι επικεντρωμένοι σε όλα όσα δεν μπορούν να αλλάξουν. Η συναναστροφή με αυτούς τους ανθρώπους θα σας κάνει να χάσετε την αίσθηση της αισιοδοξίας σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + five =