αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου χρειάζεται μία μεγάλη αλλαγή

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου χρειάζεται μία μεγάλη αλλαγή

Όλοι θέλουμε να εξελισσόμαστε στη ζωή. Αλλά μερικές φορές κολλάμε και σταματάμε να αναπτυσσόμαστε.

Αν σας ακούγετε γνώριμο, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος γιατί τώρα θα δούμε τα σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σας χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή. Κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα σε βγάλει από τον «βάλτο» που έχεις κολλήσει.

1) Είσαι κολλημένος σε μια ρουτίνα

Σαν να ξυπνάς και να ξαναζείς την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε κολλήσει στην ίδια καθημερινή ρουτίνα.

Τίποτα δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει τίποτα νέο, καμία παραλλαγή, κανένας ενθουσιασμός!

Και όσο είσαι κολλημένος, δεν μπορείς να αναπτυχθείς, γιατί ανάπτυξη σημαίνει αλλαγή. Γι’ αυτό πρέπει να ταρακουνήσεις λίγο τα πράγματα.

Γνωρίστε νέους ανθρώπους, βρείτε ένα νέο χόμπι, μάθετε μια νέα γλώσσα, ασχοληθείτε με ένα άθλημα, αλλάξτε δουλειά… κάντε ό,τι σας αρέσει.

2) Δεν είσαι παθιασμένος με τίποτα

Ίσως παλιά να είχατε πολλά πράγματα για τα οποία σας ενδιέφεραν και σας ενθουσίαζαν, αλλά αυτές οι μέρες έχουν περάσει προ πολλού.

Φαίνεται ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για τα περισσότερα πράγματα και έχετε σταματήσει να κυνηγάτε τα πάθη σας.

Τι έγινε λοιπόν εκεί; Κουραστήκατε ή απογοητευτήκατε;

Ό,τι κι αν είναι, αν θέλετε να ζήσετε την καλύτερη version της ζωή σας, αν θέλετε να μπορέσετε να αναπτυχθείτε, πρέπει να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει.

Είτε πρόκειται για τη σωτηρία ζώων, για τη δημιουργία οικογένειας, για ταξίδια ή για την προώθηση της καριέρας σας, μόλις αποκτήσετε κάτι για το οποίο θα είστε παθιασμένοι, θα μπορείτε να έχετε κάτι για να εργαστείτε.

3) Δεν έχεις στόχους

Αν περιπλανιέσαι στη ζωή άσκοπα… είναι λογικό μόνο να δυσκολευτείς να αναπτυχτείς. Όπως ένα λουλούδι που μεγαλώνει προς το φως, έτσι κι εσείς χρειάζεστε μια κατεύθυνση για να αναπτυχτείτε.

Μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς στη ζωή και τι θα θέλατε να κάνετε όσο βρίσκεστε σε αυτή τη γη. Κάτι πρέπει να υπάρχει.

Η ζωή είναι μικρή και είναι κρίμα να τη σπαταλάς φοβούμενος να δοκιμάσεις πράγματα. Είναι καλύτερα να βγεις εκεί έξω και να αποτύχεις παρά να κάθεσαι στο σπίτι πολύ φοβισμένος και γεμάτος τύψεις.

4) Αποφεύγεις τα challenges

Μιλώντας για το ασφαλές παιχνίδι… Εάν συνεχίσετε να παίρνετε τον εύκολο δρόμο και να αποφεύγετε τις προκλήσεις, τότε πώς θα μάθετε;

Η ανάπτυξη απαιτεί προσπάθεια και δεν θα είναι πάντα εύκολη. Μερικές φορές θα κάνετε λάθη, θα αποτύχετε ή θα πληγωθείτε, αλλά, μακροπρόθεσμα, αξίζει τον κόπο.

Μήπως να ξεκινήσει εκείνο το project που πάντα ήθελες; Μήπως να στείλεις βιογραφικό στην εταιρία που σσου αρέσει; Μήπως να ξεκινήσεις γυμναστήριο σήμερα;

5) Τι ανθρώπους έχεις γύρω σου;

Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν.

Έτσι, εάν οι σχέσεις σας είναι τοξικές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρεμποδίσουν την ανάπτυξή σας.

Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό: Αν δεν σου αρέσει να περνάς χρόνο με κάποιον ή σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου ή για τη ζωή γενικά, πρέπει να τερματίσεις την σχέση.

Αντίθετα, περιβάλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους που σας παρακινούν, σας υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν. Κάντε αυτό και θα μπορέσετε επιτέλους να αναπτυχθείτε ως άτομο. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =