αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν συνεχίζεις να κάνεις αυτά τα 5 πράγματα, δεν θα πετύχεις ποτέ τους στόχους σου

Αν συνεχίζεις να κάνεις αυτά τα 5 πράγματα, δεν θα πετύχεις ποτέ τους στόχους σου

Όλοι έχουμε στόχους. Μεγάλοι στόχοι, μικροί στόχοι, στόχοι εργασίας, προσωπικούς στόχοι. Αλλά μερικές φορές, η επίτευξη αυτών των στόχων φαίνεται πολύ δύσκολη.

Σαν να υπάρχει κάτι στο δρόμο μας. Μερικές φορές, αυτό το κάτι είναι στην πραγματικότητα κάτι που κάνουμε μόνοι μας.

Σε αυτό το άρθρο του It’s Possible, θα δούμε 5 πράγματα που μπορεί να κάνετε και σας εμποδίζουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Θα μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα, πώς σας εμποδίζουν να φτάσετε εκεί που θέλετε και πώς μπορείτε να σταματήσετε να τα κάνετε.

1. Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι αυτή η ενοχλητική μικρή φωνή στο κεφάλι μας που μας λέει να αναβάλουμε τα πράγματα για αργότερα.

Αλλά εδώ είναι το point: το «αργότερα» συχνά μετατρέπεται σε «ποτέ». Αν λέτε συνεχώς, «Θα ξεκινήσω αύριο» ή «Θα το κάνω αργότερα», έχετε μπει ήδη σε αυτό τον φαύλο κύκλο.

Και αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό, η επίτευξη των στόχων σας θα γίνει… δύσκολη υπόθεση.

Οι στόχοι απαιτούν δράση και η δράση απαιτεί να κάνεις πράγματα τώρα, όχι αργότερα.

Πώς μπορείτε να νικήσετε την αναβλητικότητα; Ξεκινήστε αναλύοντας τον στόχο σας σε μικρότερες, διαχειρίσιμες εργασίες και αντιμετωπίστε τις- μία κάθε φορά.

Και να θυμάστε, κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα μόνο βήμα. Σταματήστε λοιπόν να περιμένετε την τέλεια στιγμή και ξεκινήστε το ταξίδι σας προς τον στόχο σας τώρα!

2. Έλλειψη πλάνου

Χωρίς ένα σαφές σχέδιο, οι στόχοι σας είναι απλώς όνειρα που αιωρούνται στο μυαλό σας.

Εάν δεν έχετε έναν ξεκάθαρο δρόμο να ακολουθήσετε, πιθανότατα θα καταλήξετε μπερδεμένοι και απογοητευμένοι και μπορεί ακόμη και να τα παρατήσετε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να σχεδιάσετε πώς θα πετύχετε τους στόχους σας. Τι βήματα χρειάζεται να κάνετε; Τι πόρους χρειάζεστε; Πόσο χρόνο θα πάρει;

Μόλις έχετε ένα σχέδιο, ξεκινήστε τη δουλειά!

Σίγουρα, μπορεί να υπάρχουν χτυπήματα στην πορεία, και αυτό είναι ΟΚ. Απλώς προσαρμόστε το σχέδιό σας και συνεχίστε. Θυμηθείτε, ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλώς μια επιθυμία. Σταματήστε λοιπόν να επιθυμείτε και ξεκινήστε να σχεδιάζετε.

3. Αρνητικότητα

Γνωρίζατε ότι η νοοτροπία σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας; Είναι αλήθεια!

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με θετική οπτική είναι πιο πιθανό να επιτύχουν τους στόχους τους από αυτά με αρνητική στάση.

Η αρνητικότητα μπορεί να εξαντλήσει την ενέργεια και τα κίνητρά σας, καθιστώντας σας πιο δύσκολο να κάνετε τα απαραίτητα βήματα προς τους στόχους σας.

Εάν συνεχίσετε να λέτε στον εαυτό σας ότι ”δεν μπορείτε να κάνετε κάτι”, τελικά, θα αρχίσετε να το πιστεύετε. Αντί λοιπόν να εστιάζετε στα αρνητικά, προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια θετική προοπτική. Γιορτάστε μικρές νίκες, διατηρήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα.

4. Δεν ζητάς βοήθεια

Εδώ πολλοί μπερδεύονται. Το να ζητάς βοήθεια δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά δύναμης. Δείχνει ότι είστε αφοσιωμένοι στον στόχο σας και είστε πρόθυμοι να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να τον πετύχετε.

Επομένως, εάν είστε κολλημένοι ή καταπονημένοι, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Είτε πρόκειται για συμβουλές, υποστήριξη, είτε για μια νέα οπτική, οι άλλοι μπορούν να παρέχουν πολύτιμες γνώσεις που μπορούν να σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας.

Θυμηθείτε, κανείς δεν πετυχαίνει τους στόχους του μόνος του.

5. Προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες

Δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Ό,τι κι αν κάνετε, πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν θα είναι ευχαριστημένος. Και αυτό είναι απολύτως ΟΚ.

Όταν κυνηγάς τους στόχους σου, είναι βέβαιο ότι θα αναστατώσεις μερικά άτομα.

Ίσως χρειαστεί να πείτε «όχι» σε κάποιον ή ίσως οι στόχοι σας να μην είναι αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εσάς.

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Είναι η ζωή και οι στόχοι σας, όχι οι δικοί τους.

Σταμάτα λοιπόν να προσπαθείς να κάνεις όλους τους άλλους ευτυχισμένους εις βάρος της δικής σου ευτυχίας. Είναι εξαντλητικό και θα σας αποσπάσει από αυτό που πραγματικά έχει σημασία: Την επίτευξη των στόχων σας. Οι πραγματικοί σας φίλοι θα σας καταλάβουν και θα σας υποστηρίξουν, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με όλα όσα κάνετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =