αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις πάψει να ενδιαφέρεσαι για τις απόψεις των άλλων για την ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις πάψει να ενδιαφέρεσαι για τις απόψεις των άλλων για την ζωή σου

Μερικοί άνθρωποι έχουν μεγάλο άγχος και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους εξετάζοντας τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς.

Είσαι σε αυτή την κατηγορία ή έχεις πάψει πλέον να ενδιαφέρεσαι για τις απόψεις των άλλων για την ζωή σου; Εδώ είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι πλέον δεν παρασύρεσαι από το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Και ζεις την ζωή σου όπως θέλεις.

1. Δεν συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους.

Αναγνωρίζετε ότι κάθε άτομο βρίσκεται στο δικό του ταξίδι και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να συγκρίνετε τα μήλα με τα πορτοκάλια.

Ένα άτομο μπορεί να μην εντυπωσιαστεί από την καριέρα ή το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, αλλά μπορεί να μην είναι σε θέση να μιλήσει τόσες γλώσσες όπως εσείς, ούτε να γράψει κώδικα, ούτε καμία από τις άλλες δεξιότητες που έχετε υπό τη ζώνη σας.

Και αυτό είναι ΟΚ.

Ο κόσμος θα ήταν ένα απίστευτα βαρετό μέρος αν ήμασταν όλοι ίδιοι, και υπάρχουν λίγες καταστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε σε πραγματικό ανταγωνισμό μεταξύ μας.

Κάνε αυτό που αγαπάς, όπως και εκείνοι.

2. Οι παρατηρήσεις και οι απόψεις των άλλων δεν έχουν καμία επίδραση σε εσάς.

Όταν κάποιος λέει κάτι κακό για σένα, οι παρατηρήσεις του δεν σε αγγίζουν καθόλου.

Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να διασκεδάσετε με αυτά. Δεν αισθάνεστε πληγωμένοι αν κάποιος σας κατακρίνει επειδή δεν υπάρχεις για χάρη του- και οι προτιμήσεις του σίγουρα δεν έχουν καμία επίδραση στις επιλογές της ζωής σου.

Κάποιος δεν εγκρίνει κάτι που απολαμβάνετε ή πιστεύει ότι είστε ανόητοι επειδή οι επιλογές της ζωής σας διαφέρουν από τις δικές τους; Προχώρα παρακάτω. Αν κάποιος δεν έχει σημασία για εσάς, σίγουρα δεν θα έχει ούτε η γνώμη του.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι απόψεις των ανθρώπων που ενδιαφέρεστε δεν έχουν πραγματικά σημασία για εσάς. Είσαι αυτός που είσαι, σου αρέσει ό,τι σου αρέσει και αν έχουν πρόβλημα με αυτό, μπορούν να πάνε να σε άλλη παρέα.

3. Το ποιος είσαι, έχει μεγαλύτερη σημασία από το πώς φαίνεσαι.

Δεν περνάτε χρόνια αγωνιώντας για κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια της εμφάνισής σας.

Ξέρεις ότι ο χρόνος είναι κάτι που δεν μπορείς ποτέ να πάρεις πίσω, οπότε μην ανησυχείς για τέτοια ασήμαντα πράγματα.

Αυτό που έχει σημασία για εσάς είναι ποιοι είστε: Οι αξίες σας, τα όνειρά σας, η μεταχείρισή σας προς τους άλλους. Αυτές είναι οι βασικές σας ανησυχίες όσον αφορά τον τρόπο που συμπεριφέρεστε και τις επιλογές που κάνετε.

Έχετε πολύ καλύτερα πράγματα να κάνετε από το να ανησυχείτε για το αν το μακιγιάζ σας είναι τέλειο ή αν κάποιος πιστεύει ότι το ντύσιμό σας είναι κακό.

4. Ο κύκλος σας αποτελείται από άτομα που σας ενδιαφέρουν.

Είπαμε, δεν σε νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για τις κοινωνικές σου συνήθειες. Επομένως περιτριγυρίζεσαι από άτομα που σου αρέσουν και εκτιμάς.

Δεν θες να μπεις σε μια… glam παρέα, απλά για να φανείς ανώτερος. Εξετάζετε για τους ανθρώπους για το ποιοι είναι, όχι για το πώς φαίνονται ή τι δουλειά κάνουν. Κάπως έτσι χτίζεις πιο ουσιαστικές συνδέσεις.

5. Βάζετε τις προτεραιότητες σας και τον αυτοσεβασμό πάνω από τα θέλω και τις προσδοκίες των άλλων.

Η φροντίδα του εαυτού σας είναι σημαντική για εσάς και μπορεί να έχετε ένα πρόγραμμα που τηρείτε για να δώσετε προτεραιότητα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βράδια της Παρασκευής για να αποσυμπιεστείτε από την εβδομάδα σας με Netflix, το αγαπημένο σας φαγητό και να πηγένετε νωρίς για ύπνο.

Ερχεται κάποιος που αποφασίζει ότι περιμένει από εσάς να εμφανιστείτε σε κάποια μάζωξη και λέει πόσο απογοητευμένος θα είναι αν δεν ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του.

Επιπλέον, υπονοεί ότι οι άλλοι θα σχηματίσουν κακή εντύπωση αν δεν εμφανιστείτε. Μπορεί να προκύψει η φράση «κάνε το για μένα», μαζί με παιχνίδια ενοχής και χειραγώγηση.

Εσύ όμως δεν παρασύρεσαι.

Στην πραγματικότητα, αισθάνεστε άνετα να λέτε ένα σταθερό «όχι» σε οτιδήποτε δεν σας κάνει χαρούμενους ή δεν σας εξυπηρετεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + seven =